Netwerk Ondernemen

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
Tel: +32 2 658 02 96
Gsm: +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be

‘Find Your Team’ van Netwerk Ondernemen matcht
groeiondernemers met nieuw talent

Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk – 27 oktober 2021 – Netwerk Ondernemen, mentoringorganisatie voor jonge groeibedrijven, lanceert met de steun van Stad Antwerpen het ‘Find Your Team’-traject. Het ultieme doel is om maar liefst 20 groeibedrijven uit het Antwerpse (en daarbuiten) aan het juiste talent te helpen. De kandidaten kunnen kennismaken met de scale-ups via een digitale jobbeurs ‘Scale-ups zkn. Talent’. Daar leren ze via korte videogesprekken hun potentiële werkgever kennen. De ondernemers kunnen dan enkele kandidaten meenemen naar een ‘business game’, waarna beide partijen kunnen besluiten of ze bij elkaar passen of niet.

Vandaag gaat de zoektocht naar nieuw talent via dit programma concreet van start met de publicatie van de jobaankondigingen en de rekruteringsvideo’s, die de ondernemers met steun van Netwerk Ondernemen realiseerden. Wie hierop reageert, kan eerst terecht op een digitale speeddate, waar beide partijen elkaar leren kennen via korte videocalls. Het traject wordt afgerond met een live matchmaking event in november waar ze elkaar kunnen ontmoeten, en als alles goed zit, een contract afsluiten.

Geen doorsnee rekruteringstraject

De economie toont tekenen van herstel en de ‘war for talent’ woedt volop. In al dat gewoel is het voor scale-ups geen sinecure om zich staande te houden. Ze hebben beperkte ervaring met vacatures, selectie en rekrutering. En om nieuw talent aan te trekken kunnen ze niet altijd makkelijk concurreren met gevestigde waarden in de markt. Terwijl een evenwichtig team met de juiste profielen net een van de belangrijkste bouwstenen is voor elk bedrijf in volle ontwikkeling.

Daarom kwam Netwerk Ondernemen op de proppen met Find Your Team, hun hybride rekruteringstraject. Sabine Eevers, bezieler van dit traject verduidelijkt: ‘Ook dit traject is doordrongen van de spirit van Netwerk Ondernemen, waarin ondernemers elkaar uitdagen en versterken. Ze gaan hun eigen identiteit en bedrijfscultuur scherpstellen, net door ze te vergelijken met die van andere deelnemers. Zo komen ze sneller te weten waar ze voor staan en welke profielen daar het beste bij passen. De focus ligt hierbij eerst op de soft skills en de persoonlijkheid van de kandidaten. Pas als die combinatie goed zit, toetsen we later ook hun ‘harde’ kennis en vaardigheden.’

Axel van der Donk, co-founder van Bao Living, zoekt een Product & Manufacturing Manager: ‘We gingen zelf al achter de geschikte kandidaat aan, maar haalden daar helaas weinig concrete resultaten uit. We kenden Netwerk Ondernemen al langer en beslisten het daarom via Find Your Team te proberen’, zegt van der Donk. ‘De videovacature is een nieuwe manier om ons voor te stellen en de focus die ze bij Netwerk Ondernemen leggen op soft skills lijkt ons, zeker op langere termijn, een goeie match op te leveren.

Een Antwerpse touch

Claude Marinower, Antwerps schepen voor Economie, voegt toe: ‘Uit ervaring weet ik hoeveel ondernemers van elkaar kunnen leren en in welke mate ze elkaar ook in moeilijke tijden kunnen en willen helpen. Maar ze vinden niet altijd de weg, en je kunt nu eenmaal geen expert zijn in alles of iedereen kennen. Als stad dragen we hieraan graag bij door evenementen met focus op matchmaking en netwerken te ondersteunen, met economische groei als doel.

Jens Hendrickx, oprichter van Talenco, spreekt uit ervaring: ‘Wij groeiden quasi-organisch uit tot een bedrijf van 200 medewerkers. Nieuwe collega’s kwamen zich spontaan aanbieden of kwamen met ons in contact via bestaande werknemers. Door de coronacrisis was er recent weinig tot geen ruimte om ons te focussen op recruitment. Voor ons is het de eerste keer dat we samenwerken met Netwerk Ondernemen. Wij hopen door die creatieve peer-to-peer aanpak, waarbij de deelnemers actief van elkaar leren, meerdere ingenieurs aan te trekken.

Vandaag gaat de zoektocht naar nieuw talent via dit programma concreet van start met de publicatie van de jobaankondigingen en de rekruteringsvideo’s. Op 25/11 vindt de digitale jobfair plaats, gevolgd door het live matchmaking event op 29/11 in BluePoint in Antwerpen. De deelnemers komen respectievelijk uit Antwerpen (Bao Living, Bagaar, Distrilink, Neanex, SmartEye, Talenco, Yucopia), Oost-Vlaanderen (Dorst Technology, PipeXperts, dear digital, Impaqtr, Jimber, Rond, The Mocktail Club), Limburg (Raw Stadia, Tyranos), West-Vlaanderen (Juunoo) en Brussel (Zerocopy)

Aan de redacties:

Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt bij Luna: jeroen@luna.be, +32 2 658 02 96 of +32 485 648 236.

Over Netwerk Ondernemen CVSO

Netwerk Ondernemen is een Coöperatieve Vennootschap met Sociaal Oogmerk (CVSO) waarbinnen ondernemers elkaar belangeloos vooruit helpen. Dit gebeurt voornamelijk via mentoring, waarbij een ervaren ondernemer (mentor) een jong groeibedrijf (founder) gedurende twee jaar onder de arm neemt.

Daarnaast biedt Netwerk Ondernemen ook intensieve groeitrajecten aan om scale-ups te ondersteunen in hun stroomversnelling rond funding, internationalisering, HR, …
In Vlaanderen telt Netwerk Ondernemen op heden 135 mentors en begeleiden ze 106 ambitieuze founders. Sinds de opstart werden er al 217 founders begeleid, die op hun beurt 716 future-proof jobs creëerden.

Meer info: www.netwerkondernemen.be