Transporeon

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Aurélie Decoster bij Luna
Tel: +32 495 59 38 00
aurelie@luna.be

Covid-19: Transporeon maakt informatie over Europees goederenvervoer gratis toegankelijk

Breda, 7 april 2020 – Transporeon levert besluitvormers uit de logistieke, bedrijfs- en administratieve sector aanvullende marktinformatie zodat ze de best mogelijke beslissingen kunnen nemen in deze moeilijke economische situatie. Alle ontwikkelingen in transportprijzen en goederencapaciteit voor Europese wegtransporten zijn nu gratis verkrijgbaar bij https://transportmarketmonitor.com.

Transporeon heeft op zijn website een informatieportaal opgezet over de effecten van Covid-19 op de economie, goederenvervoer en de logistieke sector. Dit platform heeft als doel om logistieke managers te ondersteunen om wereldwijde toeleveringsketens draaiende te houden. Het portaal is terug te vinden onder ‘Corona Update’ en wordt regelmatig bijgewerkt. Op de website https://covid-19.sixfold.com biedt Transporeon, samen met zijn partner voor realtime informatie Sixfold, ook informatie over de huidige grenswachttijden voor vrachtwagens in Europa. In samenwerking met Tim Consult, een dochteronderneming van Transporeon, zullen de evaluaties van de Transport Market Monitor (TMM), die voorheen betalend waren, gratis toegankelijk gemaakt worden voor alle gebruikers. Bovendien zullen de grafieken in de TMM om de twee weken bijgewerkt worden in plaats van elke maand.

De TMM is een krachtig analyse-instrument voor de evolutie van prijzen en beschikbare capaciteit in Europees weggoederenvervoer. Hij geeft tal van online analyses weer in grafieken. Bovendien kan men hiervoor individuele landen in heel Europa selecteren. Er zijn 80 landencombinaties mogelijk en dit voor meer dan tien verschillende sectoren. ‘Eerder waren er slechts enkele grafieken van de TMM gratis toegankelijk. Nu hebben we besloten om ook de premiumanalyses van de evolutie van de prijzen en capaciteiten van de transportmarkt in de verschillende sectoren, evenals onze analyses van het goederenvervoer tussen de EU-landen, minstens tot eind mei gratis beschikbaar te stellen. Nieuwe gebruikers zijn van harte welkom. Ons aanbod is niet alleen gericht op logistieke managers, maar ook op besluitvormers uit de bedrijfs-, administratieve en politieke sector’, zegt Oliver Kahrs, Algemeen Directeur van Tim Consult.

Evolutie van prijzen en capaciteiten voor vrachtwagentransport van Duitsland naar Italië

Transporeon
Maandelijkse evolutie van marktprijzen en capaciteiten voor wegtransport van Duitsland naar Italië
in de periode april 2018 tot eind maart 2020 (bron: Transporeon/Tim Consult).

Transport Market Monitor vervolledigt informatie over Covid-19 die Transporeon aanbiedt

De TMM is gebaseerd op het dagelijks bijgewerkte aanbod van gratis vrachtruimte voor wegtransport. Dit wordt aangeboden op de virtuele marktplaats (spotmarkt) van de Transporeon-platformen. De analyses worden gegenereerd uit meer dan 1,8 miljoen vrachtbestellingen. Deze bestellingen worden jaarlijks verwerkt via de spotmarkt van Transporeon en vervolgens geanalyseerd door Tim Consult. De Transport Market Monitor biedt dus bijzonder up-to-date, nauwkeurige en transparante informatie.

We willen onze klanten ondersteunen met een breed scala aan informatie, en bijdragen aan de verdere functionering van wereldwijde toeleveringsketens en aan de levering van goederen aan de bevolking. Ook de huidige beslissing om alle analyses van de Transport Market Monitor gratis toegankelijk te maken voor alle gebruikers in deze moeilijke situatie, brengt ons dichter bij dit doel’, aldus Stephan Sieber, CEO van Transporeon.

Praktisch

Voor volledige toegang tot de TMM-evaluaties, kunnen nieuwe gebruikers zich simpelweg inschrijven voor de gratis basisversie van TMM Freemium op https://transportmarketmonitor.com. Net zoals bestaande gebruikers, krijgen ze onmiddellijk toegang tot alle evaluaties van de Premium-optie.

Wens je meer informatie of een interview?
Neem dan contact op met Aurélie Decoster bij Luna:
aurelie@luna.be, +32 495 59 38 00

Over Transporeon

Transporeon verbetert de logistieke prestaties en winstgevendheid bij elke vrachtlading. Het bedrijf werd opgericht in Duitsland in 2000 en verbindt een wereldwijd netwerk van meer dan 1.200 industriële en retailbedrijven (verladers) met meer dan 100 000 vervoerders in meer dan 100 landen in real-time. De ISO 27001-gecertificeerde platformen van de groep bieden digitale oplossingen voor het benchmarken en aanbesteden van vracht, het toewijzen van transporten, ‘time slot management’, ‘tracking en tracing’ en toeleveringsvisibiliteit. Dankzij geavanceerde technologieën, zoals artificiële intelligentie en voorspellende analyses, biedt Transporeon oplossingen om lege ritten te verminderen, wachttijden voor vrachtwagens te minimaliseren en handmatige processen te digitaliseren. Transporeon is actief in Europa, Rusland, Azië en de VS. De grootste aandeelhouder van Transporeon is Hg.

Voor meer informatie: www.transporeon.com.

Over Tim Consult

Tim Consult is een internationaal adviesbureau en een toonaangevende leverancier van marktintelligentie en benchmarking voor alle types van transport. Het bedrijf ontwikkelt oplossingen voor efficiënte vrachtaankoop, intelligent transportbeheer, geoptimaliseerde netwerken met toegevoegde waarde en ‘big data’-applicaties. De klanten van Tim Consult zijn internationale verladers, zoals bijna alle DAX-30-bedrijven en meer dan de helft van de industriële Fortune 100 bedrijven. Tim Consult is sinds 2018 een dochteronderneming van Transporeon en is actief als zelfstandige bedrijfslijn in de wereldwijde logistieke markt. Het hoofdkantoor van Tim Consult bevindt zich in Mannheim.

Voor meer informatie: www.timconsult.com.