Colasse viert met trots zijn 15de verjaardag als specialist in LED-verlichting

door Luna
Colasse

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Elaine Coussement bij Luna
Tel: +32 2 658 02 92
Gsm: +32 473 70 30 03
elaine@luna.be

Colasse viert met trots zijn 15de verjaardag
als specialist in LED-verlichting

De expert in LED-oplossingen op maat, wil zijn omzet dit jaar verdubbelen;
Colasse zet zijn internationale ontwikkeling voort, ondanks de bijzondere context

Luik, 24 maart 2021 – Colasse, de wereldwijd erkende specialist in LED-oplossingen, viert op woensdag 24 maart zijn 15de verjaardag. Colasse is van plan om zijn omzet dit jaar te verdubbelen en binnen 3 jaar te verviervoudigen, en dit ondanks de bijzondere context, dankzij strategische allianties. De kmo blijft innoveren. Ze wil haar positie in de markt voor tuinbouwverlichting en grote gebouwen consolideren. Ze zet daarbij onder meer in op haar onderzoeksinspanningen en de versterking van haar internationalisering.

Al sinds zijn oprichting in 2006, is Colasse een belangrijke speler in de sector van innovatieve LED-oplossingen voor professionals. Het bedrijf maakt een voortdurende ontwikkeling door en ziet zijn toekomst positief tegemoet, ondanks de economische situatie die niet optimaal is gezien de pandemie. Het bedrijf, gevestigd in het Luikse bekken, brengt zijn producten over de hele wereld op de markt en blijft tegelijkertijd zeer actief op de Belgische markt.
Een duurzame kmo met een blik op de toekomst

Colasse kan trots zijn op de vooruitgang die het heeft geboekt en op zijn reputatie op de internationale markt. Bij de gelegenheid van deze 15de verjaardag, zal de Waalse minister van Economie Willy Borsus* deze parel van het Luikse bekken dan ook vereren met een bezoek.

Colasse geeft blijk van flexibiliteit en innovatie om op maat gemaakte oplossingen aan te bieden op basis van gestandaardiseerde componenten. Het doel is om de toegevoegde waarde die aan de klant wordt geleverd op basis van de gedane investering, te optimaliseren. De waarden van Colasse, gericht op duurzame ontwikkeling en participatief management, stellen het bedrijf in staat om jonge talenten aan te trekken en hen de mogelijkheid te geven om hun potentieel te realiseren. Het ervaren management, begeleid door vooraanstaande professionals, maakt dit team compleet.

Manuel Colasse, oprichter en CEO van Colasse, verklaart: ‘Al 15 jaar zijn we er van overtuigd dat LED de toekomst is. We mogen er trots op zijn dat we gegroeid zijn en onze activiteiten voortdurend hebben kunnen uitbreiden, en dat in een complexe en constant veranderende sector. De sleutel tot succes ligt volgens ons in onze veerkracht, onze flexibele benadering van de toeleveringsketen, en onze constante observatie van de noden van de B2B-markt. We moeten voortdurend alert zijn voor nieuwe kansen. Er is met name nog heel wat potentieel bij de openbare onderzoekscentra en de universiteiten. We streven ernaar onze positie op de wereldmarkt te bevestigen. We zijn ervan overtuigd dat onze mooiste pagina’s nog geschreven moeten worden.’

Een ondernemend parcours geprezen door Willy Borsus

Een bezoek van minister Borsus werd gepland op woensdag 24 maart van 14u45 tot 16u30, in overeenstemming met de huidige sanitaire maatregelen. Dit is de kans voor de Waalse minister van Economie en Buitenlandse Handel om deze dynamische kmo aan te moedigen, en de ambities van de parels van de Waalse economie meer in het algemeen te ondersteunen.

Willy Borsus, minister-president van Wallonië, benadrukt: ‘In deze specifieke context, waarbij onze bedrijven worden getroffen door een crisis die de industriële groei vertraagt, feliciteren we de aanhoudende inspanningen van ons ecosysteem van bedrijven. Zij vormen het kloppend hart van onze economie. Ik ben bijzonder trots Colasse aan te moedigen hun ontwikkelingsinitiatieven in België en in het buitenland verder te zetten.’

* De heer Willy Borsus is Waals vicepresident, minister van Economie, Buitenlandse Handel, Onderzoek en Innovatie, Digitalisering, Landbouw, Ruimtelijke Ordening, IFAPME en Competentiecentra.

Manuel Colasse, oprichter en CEO van Colasse


Wens je meer informatie over dit evenement of een interview, contacteer dan

Elaine Coussement bij Luna: elaine@luna.be, 02 658 02 92 of 0473 70 30 03


Over Colasse

Colasse is een Belgisch bedrijf dat werd opgericht in 2006. Zijn missie is om innovatieve LED-verlichtingsoplossingen te bieden aan zijn lokale en internationale professionele klanten, evenals een volledig begeleiding van hun projecten in tuinbouw en grote gebouwen. Colasse biedt een grote flexibiliteit en oplossingen op maat aan die zowel aan de functionele beperkingen van hun B2B-klanten voldoen, alsook aan de technologische ontwikkelingen. Duurzame ontwikkeling maakt integraal deel uit van zijn DNA.

Colasse is actief in tuinbouw en in biologische toepassingen van verlichting met haar merk Vegeled™. De kmo is ook actief in grote gebouwen (bijvoorbeeld: havenkranen, ziekenhuizen, hotels, etc.) met het merk Spotled™. Het bedrijf is gevestigd in de streek rond Luik en heeft meer dan 850 klanten over de hele wereld. Het gaat meestal om grote bedrijven en publieke onderzoekscentra. Zijn klanten zijn onder meer INRAE, KU Leuven, Université de Liège, IRD en CEA. Het team bestaat uit 8 medewerkers.

Voor meer informatie: http://www.colasse.be/