Logo Westpole Prodware

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
GSM: +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be
WESTPOLE-persberichten

Bertrand Launay is de nieuwe General Manager van WESTPOLE Benelux

Brussel, 27 april 2023 – WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en hybride oplossingen voor digitale transformatie, stelt Bertrand Launay aan als General Manager en stelt zijn managementteam voor. WESTPOLE werd in maart 2023 overgenomen door Prodware, een Franse groep die onder meer gespecialiseerd is in de implementatie van ERP- en CRM-oplossingen.

Bertrand Launay wordt de nieuwe General Manager van WESTPOLE Benelux. Hij trad begin 2022 in dienst bij Prodware als Chief Revenue Officer. Hij rapporteert rechtstreeks aan de CEO van Prodware Group en is lid van het uitvoerend comité.

Voordat Launay de Prodware-groep vervoegde, werkte hij 19 jaar bij Microsoft in internationale managementfuncties. Hij ontving verschillende prestigieuze Microsoft Awards. Daarvoor bekleedde Launay belangrijke IT-functies bij IBM, NEC, HP, Sage en verschillende distributeurs. Hij heeft ook een ruime ervaring in verkoop en marketing. Launay is afkomstig uit Frankrijk en spendeert zijn vrije tijd graag aan filantropische projecten (hij is eigenaar van een ethische mangoplantage in Brazilië en is peter van een weeshuis in Nepal). Hij houdt van reizen en is een fervent sportliefhebber: hij heeft al meerdere marathons gelopen.

Naast de functie als General Manager van WESTPOLE Benelux, blijft Launay ook de commerciële ontwikkeling van Prodware verder uitbouwen.

Onafhankelijkheid & nieuwe synergiën

WESTPOLE Benelux blijft opereren als een aparte entiteit’, zegt Launay, de nieuwe General Manager van WESTPOLE. ‘De combinatie van Prodware Group en WESTPOLE Benelux, beide gespecialiseerd in digitale transformatie, stelt ons in staat om nieuwe synergiën te creëren tussen de twee zeer complementaire groepen. De verkoopteams van beide bedrijven werken al nauw samen. Samen bieden ze een breder dienstenaanbod via één aanspreekpunt. Op die manier hebben klanten van beide bedrijven minder leveranciers te beheren’, besluit Launay.

WESTPOLE Benelux: nieuwe General Manager en interne promoties

Om deze nieuwe synergie te ondersteunen zijn er in het management van WESTPOLE Benelux interne wijzigingen doorgevoerd. Het geheel wordt aangestuurd door Bertrand Launay.

  • Bennie Peleman wordt Country Sales Director HTS Belgium. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de positie van WESTPOLE als toonaangevende cloudpartner en voor het (hybride) cloudaanbod. Peleman heeft meer dan 30 jaar ervaring in sales en marketing.
  • Cédric Paint wordt Country Sales Director Luxemburg. Hij heeft een rijke ervaring in projectmanagement en verkoop. Hij zal de positie van WESTPOLE als belangrijke speler bij de digitalisering van bedrijven in Luxemburg blijven versterken.
  • Pascal Desart blijft Business Unit Director International Organisations. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met grote IT-projecten voor internationale instellingen. Hij was ook verschillende jaren Country Manager in de IT-sector in Luxemburg.

Deze 3 business units rapporteren rechtstreeks aan de nieuwe General Manager van WESTPOLE Benelux.

Daarnaast zijn er ook interne wijzigingen in de structuren die rechtstreeks in contact staan met de operationele teams van WESTPOLE Benelux en haar partners. Tamara Van de Paar wordt nu Chief of Staff & Marketing, Steven Maieu wordt Head of Service Delivery Benelux, Philippe De Vos wordt Head of Finance en Femke De Rijck wordt Head of HR.

Bertrand Launay
Bertrand Launay, General Manager van WESTPOLE Benelux


Wil je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met

Jeroen Nedergedaelt bij Luna: jeroen@luna.be of +32 485 64 82 36.
Je vindt alle persberichten van WESTPOLE op de Luna-website via deze link.

Over WESTPOLE Benelux

WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en oplossingen en specialist in digitale transformatie, heeft meer dan 300 medewerkers en 5 kantoren in België en Luxemburg. Het bedrijf realiseert zo’n 40 M€ omzet. WESTPOLE Benelux heeft meer dan 30 jaar ervaring in het beheer van technologie en in innovatie. WESTPOLE Benelux maakt deel uit van de Prodware-groep.

WESTPOLE Benelux ontzorgt bedrijven van het beheer van infrastructuur en applicaties en ondersteunt hen bij hun digitale transformatie via een op maat ontworpen totaalaanpak. De onderneming staat klanten bij in hun strategische uitdagingen op gebieden zoals cloudtoepassingen, infrastructuur en cyberbeveiliging.

Voor meer informatie: www.westpole.be