Leleux Associated Brokers

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel : +32 2 658 02 93
GSM : +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be
Persberichten Leleux Associated Brokers

AXA IM Select Belgium kiest Leleux Associated Brokers als depositaris

Brussel, 27 februari 2024 – De portefeuillebeheerder AXA IM Select Belgium en Leleux Associated Brokers hebben een overeenkomst gesloten waardoor Leleux Associated Brokers de nieuwe depositaris voor effecten en contanten en orderuitvoerder wordt voor de cliënten van AXA IM Select Belgium.

Na een aanbesteding in 2023 koos de Belgische portefeuillebeheerder AXA IM Select Belgium (voorheen Architas Belgium) uit de verschillende geshortliste kandidaten de Belgische beursvennootschap Leleux Associated Brokers. De Third Party Asset Managers-dienst en de IT-interfaces die de beursvennootschap aanbiedt, overtuigden AXA IM Select Belgium.

De overdracht van de effecten en liquiditeiten van de cliënten van AXA IM Select Belgium van de vorige depositaris naar Leleux Associated Brokers vond plaats op 2 februari. De Nationale Bank van België en de Europese Centrale Bank hadden deze overdracht op 14 november 2023 goedgekeurd, in overeenstemming met artikel 95 van de wet van 20 juli 2022 betreffende het statuut van en het toezicht op de beursvennootschappen.

Diensten met een grote toegevoegde waarde

De Third Party Asset Managers-dienst van Leleux Associated Brokers omvat de bewaring van de effecten en liquiditeiten van de cliënten, met inbegrip van het administratieve beheer van deze effecten, de uitvoering van beursorders, de rapportering aan cliënten en de voor de portefeuillebeheerder volledig geautomatiseerde toegang tot de effectendossiers van cliënten via interfaces tussen de toepassingen van de portefeuillebeheerder en de IT-infrastructuur van de beursvennootschap.

Leleux Associated Brokers stelt binnen deze dienst zijn netwerk van een honderdtal transferagenten ter beschikking,waardoor intekeningen- en verkoopsorders kunnen worden uitgevoerd en een groot aantal beleggingsfondsen in bewaring kunnen worden genomen, net als zijn volledig geïntegreerde toegang tot meer dan 22 beurzen en 4 clearinginstellingen, en zijn faciliteiten voor het bewaren van effecten bij 8 Europese binnenlandse bewaarders.

Daarnaast zal Leleux Associated Brokers aan AXA IM Select Belgium ook haar nieuwe IT-platform voor medewerkers van portefeuillebeheerders die gebruik maken van de Third Party Asset Managers-dienst aanbieden. Het doel van dit platform is om de medewerkers van de portefeuillebeheerder in staat te stellen om in real time de effectendossiers van hun cliënten en de status van de verschillende gegeven opdrachten te raadplegen, alsook om in real time nieuwe opdrachten te plaatsen.

De Third Party Asset Managers-dienst die wordt aangeboden door Leleux Associated Brokers richt zich tot elke portefeuillebeheerder die over de nodige vergunningen beschikt en die de waardeketen wil integreren en volledig automatiseren, zonder zelf de kosten te moeten dragen die gepaard gaan met de ontwikkeling en het onderhoud van een eigen platform.

De nieuwe oplossing biedt AXA IM Select Belgium ook de mogelijkheid om haar cliënten autonoom en digitaal te on-boarden, effecten- en contantendossiers te openen bij Leleux Associated Brokers en de tegoeden van haar cliënten er te deponeren, terwijl beursorders in het kader van haar beheersmandaat efficiënt worden uitgevoerd. Het IT-platform van Leleux Associated Brokers biedt ook functionaliteiten die AXA IM Select Belgium toelaten haar eigen Portfolio Management System te integreren.

Olivier Leleux, voorzitter van het directiecomité van Leleux Associated Brokers, drukt zijn tevredenheid uit over deze ontwikkeling: “We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat AXA IM Select Belgium in Leleux Associated Brokers stelt door ons te kiezen als depositaris en broker voor haar cliënten. Deze samenwerking is het resultaat van ons engagement om te innoveren en geavanceerde oplossingen aan te bieden in de financiële sector, waarmee we aantonen dat we in staat zijn om snel te reageren op vragen van erkende beheersvennootschappen voor een kant-en-klare integratie”.

Blaise Lana, Head of Operations bij AXA IM Select Belgium, is ook enthousiast over deze samenwerking: “De toegang tot vele markten en technologische expertise die Leleux Associated Brokers biedt, zullen ons nog beter in staat stellen om onze cliënten diensten voor portefeuillebeheer van hoge kwaliteit aan te bieden. We zijn trots op deze samenwerking en kijken uit naar de voordelen die ze zal opleveren voor het beheer van onze activiteiten.”

Voor verdere inlichtingen of interviews,
gelieve contact op te nemen met Isabelle Schmit bij Luna:
+32 2 658 02 93, +32 495 59 38 06 of isabelle@luna.be

Over Leleux Associated Brokers

Leleux Associated Brokers is een onafhankelijke beursvennootschap opgericht in 1928. Al bijna honderd jaar bieden wij onze cliënten advies en beleggingsoplossingen op maat.

Als familiebedrijf dat vanaf de eerste dag dicht bij haar cliënten staat, bouwen we ook vandaag nog verder aan lange-termijnrelaties in een traditie van persoonlijke dienstverlening.

Daarnaast hechten we zeer veel belang aan de kwaliteit die we onze particuliere en institutionele cliënten en ook onze medewerkers bieden. Goed beseffende dat het deze kwaliteit is die ons samen doet groeien.

Leleux Associated Brokers biedt haar particuliere cliënten verschillende beleggingsoplossingen en diensten aan zoals Portefeuillebeheer, Algemeen Beleggingsadvies, Gericht Beleggingsadvies en Periodieke Beleggingsplannen. Daarnaast maken verschillende financiële instellingen gebruik van de institutionele dienstverlening van de beursvennootschap.

Meer info op www.leleux.be

Over AXA IM Select en AXA IM Select België

AXA IM Select (voorheen Architas) is de multi-management business unit van AXA IM. Het beheert, in open architectuur, meer dan 30 miljard euro* voor institutionele cliënten, interne partners en particuliere cliënten.

In België biedt AXA IM Select België haar expertise en oplossingen voor portefeuillebeheer aan particuliere cliënten via discretionair beheer.

Door wendbaarheid te combineren met een ondernemersgeest profiteert AXA IM Select van de stabiliteit en de mogelijkheden die deel uitmaken van de AXA Groep, een wereldleider op het gebied van verzekeringen en vermogensbeheer.

Meer informatie: select.axa-im.be

*31 december 2023, inclusief vermogen in beheer en in adviesbeheer voor alle activiteiten van AXA IM Select. AXA IM Select is actief via de volgende entiteiten: Architas Multi-Manager Europe Limited, AXA IM Select Frankrijk, AXA IM Select België, AXA IM Select Asia Limited en PT AXA Investment Managers Indonesia. Al deze entiteiten maken deel uit van de AXA Groep, waarvan de moedermaatschappij en controlerende onderneming AXA S.A. is (een bedrijf geregistreerd in Frankrijk).