Romane stage Luna

Romane volgt een kijkstage bij Luna

Luna mocht Romane Scherer (17), vijfdejaarsstudent aan het Lycée Martin V in Louvain-La-Neuve ontvangen voor haar eerste observatiestage. Dit type stage laat je de bedrijfswereld en het beroep ontdekken door je in echte werkomstandigheden te plaatsen. Deze observatiestage van twee dagen hielp haar de dagelijkse realiteit van een communicatiemanager beter te begrijpen. Romane voelde zich snel zelfverzekerd en nam enthousiast deel aan onze gesprekken.

Romane deelt haar stage-ervaring bij Luna: ’Ik werd hartelijk ontvangen door het Luna-team. Ik volg al sinds het derde jaar de keuzerichting Dans. Via deze stage wilde ik mezelf onderdompelen in een totaal andere wereld, maar toch in een sector die me interesseert. Ik ontdekte Luna tijdens mijn stageonderzoek. Vooral de website en de communicatie-activiteiten spraken me aan.

Gedurende deze twee dagen heb ik veel kunnen observeren en beter leren begrijpen hoe een communicatiebureau werkt, hoe klantenrelaties ontstaan en hoe ze te behouden, hoe schrijven en vertalingen werken, de verschillen tussen communicatieproducten en hoe journalisten persberichten gebruiken om er verhalen van te maken. Ik raakte vertrouwd met het jargon dat eigen is aan de communicatiesector. Ik heb twee meetings kunnen bijwonen: een ‘live’ teammeeting en een videocall met Luna’s internationale netwerk van communicatiebureaus. Mijn nieuwe collega’s namen de tijd om al mijn vragen te beantwoorden. Binnen het team heerst een goede sfeer. De Lunatics waren attent zodat ik zoveel mogelijk elementen in me op kon nemen. Het was een erg leuke ervaring die naar meer smaakte!

Heel het team was erg blij met het bezoek van Romane en wenst haar veel succes in haar verdere opleiding. We hopen dat ze later al haar ambities kan waarmaken. Veel succes Romane!

Het Luna-team