Vastgoedfranchisegever We Invest tekent een overeenkomst van €2 miljoen met IP Belgium en RTL-TVi

door Luna

Persbericht

Contactgegevens communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel. : +32 2 658 02 93
Gsm : +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be

Vastgoedfranchisegever We Invest tekent een overeenkomst
van €2 miljoen met IP Belgium en RTL-TVi

De partners zullen het eerste tv-programma over de verkoop van vastgoed coproduceren

Brussel, 7 juli 2020 – In volle groei ondertekent vastgoed-scale-up, We Invest, een samenwerkingsovereenkomst met reclameregie, IP Belgium, en de belangrijkste private Belgische tv-zender, RTL-TVi. Deze overeenkomst betreft een bedrag van 2 miljoen euro over een periode van drie jaar voor de coproductie van het eerste televisieprogramma gericht op de verkoop van vastgoed en het aanbieden van advertentieruimte voor eind 2020. Het doel van We Invest is om kwalitatieve inhoud te creëren, vooral voor Belgische gezinnen, en om zijn naamsbekendheid en groei te vergroten.

Nadat de Belgische vastgoed-scale-up, We Invest, in het begin van het jaar een commerciële samenwerking met BNP Paribas Real Estate ondertekende, zet ze koers verder en sluit ze een partnerschap met IP Belgium en RTL-TVi. Reclameregie, IP Belgium, oefent haar activiteiten uit voor een breed scala aan media: tv, radio en digitaal. RTL-TVi is op haar beurt een van de drie kanalen van RTL Group en de belangrijkste private tv-zender in België. RTL in België is marktleider voor Franstalige televisie- en radiozenders.

De overeenkomst, die zojuist ondertekend is, gaat over een bedrag van meer dan 2 miljoen euro over een periode van drie jaar voor de coproductie van het eerste televisieprogramma gericht op de verkoop van vastgoed en het aanbieden van advertentieruimte op de zenders van RTL Group.

Het doel van We Invest is om – in samenwerking met IP Belgium en RTL-TVi – kwalitatieve inhoud te creëren en zijn bekendheid in Wallonië en Brussel te vergroten om zijn groei daar voort te zetten. Meer specifiek wil de vastgoedfranchisegever zijn sterke groei ondersteunen met behulp van verschillende concrete acties om zijn merk op Belgisch grondgebied te ontwikkelen. We Invest wil de commerciële ontwikkeling van zijn netwerk van agentschappen in Wallonië, Brussel en vervolgens in Vlaanderen, voortzetten. Dit wil We Invest realiseren door een innovatieve kijk te hebben op vastgoed en door relevante inhoud te creëren voor Belgische gezinnen.

Concreet zou het programma eind 2020 gelanceerd moeten worden. Het programma zal zich vooral richten op de verkoop – de hoofdactiviteit van de vastgoedmakelaar – en heeft als doel om Belgische gezinnen te helpen bij de verkoop van hun vastgoed.

Quentin Delvigne, Head of Marketing bij We Invest, legt uit: ‘Het was essentieel om partners te vinden die onze waarden delen om onze vooruitgang voort te zetten. IP Belgium zal ons een grotere zichtbaarheid geven die complementair is aan het programma. Het doel van het programma is om informatieve en leuke inhoud te creëren terwijl Belgische gezinnen een kijkje achter de schermen kunnen nemen van een vastgoedverkoop. Dit zal hen informeren over de fasen van de verkoop van een woning en zal de stappen vergemakkelijken. We zijn trots om samen te werken met RTL-TVi aan dit programmaproject dat in lijn ligt met onze waarden, voornamelijk gericht op het menselijke aspect.

Julien Charniaux, Project Manager in diversificatie bij IP Belgium voegt toe: ‘We Invest is een scale-up die we sinds haar oprichting hebben gevolgd en waarmee we met veel plezier samenwerken. Met zijn unieke aanpak is We Invest uitgegroeid tot een succesvol bedrijf in de voorhoede van innovatie binnen de residentiële vastgoedmarkt. Onze langdurige samenwerking stelt ons in staat om het bedrijf neer te zetten als een sterk merk in Franstalig België.

Quentin Delvigne, Head of Marketing van We Invest Real Estate besluit: ‘Deze samenwerking maakt deel uit van de algemene ontwikkelings- en innovatiestrategie van We Invest. We bieden een andere visie op vastgoed vanuit een technologisch en ethisch oogpunt. De uitzendingsplatformen van IP Belgium en RTL-TVi zullen het mogelijk maken om deze boodschap met grote creatieve vrijheid over te brengen.

Het Brusselse bedrijf heeft sinds zijn oprichting in 2014 zijn groei elk jaar verdubbeld. Naast de komst van Raphaël Mathieu als CEO, hebben verschillende strategische beslissingen hun stempel gedrukt op 2020. Zo ondertekende We Invest onder andere een exclusief contract met BNP Paribas Real Estate en lanceerde de scale-up het eerste e-commerceplatform dat intern ontwikkeld is voor haar makelaars.

Wens je meer informatie of een interview? Neem contact op met Isabelle Schmit bij Luna:
isabelle@luna.be, 02 658 02 93 of 0495 59 38 06

Over We Invest

We Invest is een franchisegever in de vastgoedsector. Het bedrijf is gevestigd in Brussel en werd opgericht in 2014. De scale-up is gespecialiseerd in residentieel vastgoed – zowel nieuw als bestaand – in heel België. We Invest gaat prat op een menselijke en innovatieve aanpak. Het bedrijf werkt ten dienste van zijn vastgoedagenten en franchisenemers.

Voor meer informatie: www(dot)weinvest(dot)be