Solucalc

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Marie Capelle bij Luna
+32 479 81 11 86
marie@luna.be

SoluCalc stelt zijn ecologische waterverzachter voor op Batibouw

Het 100% Belgische bedrijf staat van 14 tot 19 maart 2023 op de bouwbeurs

Fleurus, 9 maart 2023 – SoluCalc is voor het vijfde jaar op rij aanwezig met een stand op Batibouw 2023. De ecologische waterontharder die zoutloos werkt dankzij de chemische reactie tussen koolstofdioxide en kalk, zal tijdens de volledige duur van de bouwbeurs operationeel zijn op de stand. Bezoekers kunnen het water proeven en oordelen over zijn natuurlijke smaak.

Met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van waterverzachters en na 10 jaar uitgebreid onderzoek heeft SoluCalc een uniek water verzachtingssysteem ontwikkeld, de SoluCalc. Deze ecologische waterverzachter werkt zonder zout, zonder onderhoud en zonder regeneratie.

Formule en voordelen van de SoluCalc

Water dat rijk is aan kalk, ook wel ‘hard water’ genoemd, is een fenomeen dat veel Belgische huishoudens treft. Kalk hoopt zich snel op in huishoudelijke apparaten (wasmachines, vaatwassers, koffiezetapparaten, enz.). Deze kalkvorming veroorzaakt vaak problemen met de werking van de apparaten, zelfs tot het punt dat ze vervangen moeten worden. Leidingwater ontkalken verlengt de levensduur van die toestellen. Dat is het concept van de SoluCalc en kent tal van voordelen:

  • Dankzij de injectie van CO2 in het water vindt er een reactie plaats die kalksteen (calciumcarbonaat) omzet in calciumbicarbonaat. Dat bicarbonaat verstopt geen leidingen of installaties.
  • Het water blijft drinkbaar en behoudt zijn natuurlijke smaak.
  • Er is geen zout meer nodig om het water te verzachten.
  • De SoluCalc is respectvol voor het milieu dankzij zijn natuurlijk proces.
  • De SoluCalc biedt langdurige bescherming voor installaties en apparatuur die water gebruiken
  • Test-Aankoop en Buildwise (voorheen WTCB) erkenden de werking van de Solucalc. SoluCalc is ook ACS-gecertificeerd.
Solucalc Batibouw

Aan de redacteuren:

Nieuwe samenwerking!

Luna is nu de communicatiepartner van SoluCalc voor persrelaties. Vanaf nu sturen we jou regelmatig informatie over SoluCalc. Wens je informatie of een interview, neem dan contact op met Marie Capelle, perscontact voor SoluCalc, via marie@luna.be of +32 479 81 11 86.

Over SoluCalc

SoluCalc, gevestigd in Fleurus, is een 100% Belgisch bedrijf dat een natuurlijk en ecologisch systeem heeft ontwikkeld dat CO2 gebruikt om kalk te behandelen: de SoluCalc. Meer dan 20.000 particulieren en talloze bedrijven maken er gebruik van.

Voor meer informatie: www.solucalc.com.