Netwerk Ondernemen

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
Tel: +32 2 658 02 96
Gsm: +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be

Netwerk Ondernemen begeleidt Brexit-ondernemers met nieuw groeitraject

Kortrijk, Gent, Hasselt, Antwerpen, 7 oktober 2021 – Netwerk Ondernemen lanceert Fund Me Brexit, een groeitraject specifiek gericht op ondernemers die moeilijkheden ondervinden door de Brexit, of inzetten op het Verenigd Koninkrijk als exportmarkt. Netwerk Ondernemen is een coöperatieve organisatie die groei- en mentortrajecten opzet waarbij ondernemers begeleid worden door ondernemers.

Fund Me Brexit is gericht op ondernemers (start-ups & scale-ups) die hun plannen door de situatie in het Verenigd Koninkrijk geïmpacteerd zien. Netwerk Ondernemen wil zo ondernemers helpen die in het licht van de Brexit vragen hebben bij hun uitbreidingsplannen. Daarnaast krijgen de jonge groeibedrijven financiële coaching en pitch training, gericht op de zoektocht naar investeerders. Jonge groeibedrijven hebben continu nood aan vers kapitaal, dus investeerders op de juiste manier benaderen is erg belangrijk voor hen.

Extern kapitaal ophalen in woelig water

Netwerk Ondernemen is een erkende Coöperatieve Vennootschap met Sociaal Oogmerk (CVSO), opgericht door ervaren ondernemers die belangeloos als mentor optreden voor nieuwe ondernemers. Daarom organiseren zij verschillende programma’s. Eén daarvan is Fund Me Brexit, een intensief traject van 8 weken, met als doel ondernemers die zich richten op het Verenigd Koninkrijk klaarstomen voor verdere groei.

Voor de Brexit-editie van dit programma ging Netwerk Ondernemen op zoek naar innovatieve starters of ambitieuze snelle groeiers met een aantoonbare business case in het Verenigd Koninkrijk. Na een screeningprocedure blijven zes ondernemers over, die begeleid worden door domeinexperten van onder andere ‘Moore’ en ‘Four & Five Law’.

Investeringklaar en brexitproof

Gert Gijbels, CEO bij Netwerk Ondernemen vult aan: ‘Het traject dat nu op til staat is er één dat helemaal in het kader staat van de Brexit. Het komt er ter ondersteuning van zij die durven ondernemen richting UK. Van alle kandidaten houden we er “maar” zes over, een bewuste keuze voor kwaliteit en compatibiliteit, boven kwantiteit. Die selectie garandeert een maximale synergie tussen alle deelnemers, zodat ze er onderling voor kunnen zorgen dat ieders business plan op scherp staat en ze zichzelf overstijgen tijdens hun investor pitch.

Elke deelnemer krijgt er in functie van zijn situatie duidelijke feedback hoe hij of zij kan omgaan met de uitdagingen van de Brexit. De uitkomst hiervan kan net zo goed zijn dat de deelnemer zijn Brexitplannen beter herziet en naar een andere markt uitkijkt, of een gunstiger tijdstip afwacht.

Concrete vragen, even concrete antwoorden

Brent Luyckx is CEO en medeoprichter van 4Gold, dat sportsupplementen ontwikkelt die afgestemd zijn op het DNA van de atleet. 4Gold kwam als Antwerpse start-up van het jaar 2019 (en runner-up nationaal) in contact met Netwerk Ondernemen en volgde er al meerdere trajecten.

Hij is één van de deelnemers aan deze Fund Me Brexit en legt uit waarom: ’Als B2C-bedrijf kunnen we een groot deel van onze klanten in het Verenigd Koninkrijk op dit moment niet meer rechtstreeks bereiken, onder andere door de hoge importkosten. We probeerden opnieuw toegang te krijgen via Amazon, maar ook dat geeft nog niet het verhoopte resultaat. Er stond sowieso een nieuwe kapitaalsronde gepland, we hopen via Fund Me Brexit in dialoog te gaan met even ambitieuze ondernemers en zo optimaal aan de start daarvan te komen‘.


Aan de redacteuren:

Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt bij Luna: jeroen@luna.be, +32 2 658 02 96 of +32 485 648 236.

Over Netwerk Ondernemen CVSO

Netwerk Ondernemen is een Coöperatieve Vennootschap met Sociaal Oogmerk (CVSO) waarbinnen ondernemers elkaar belangeloos vooruit helpen. Dit gebeurt voornamelijk via mentoring, waarbij een ervaren ondernemer (mentor) een jong groeibedrijf (founder) gedurende twee jaar onder de arm neemt.

Daarnaast biedt Netwerk Ondernemen ook intensieve groeitrajecten aan om scale-ups te ondersteunen in hun stroomversnelling rond funding, internationalisering, HR, … Netwerk Ondernemen heeft kantoren in Antwerpen, Gent, Hasselt en Kortrijk.

In Vlaanderen telt Netwerk Ondernemen op heden 135 mentors en begeleiden ze 106 ambitieuze founders. Sinds de opstart werden er al 217 founders begeleid, die op hun beurt 716 future-proof jobs creëerden.

Meer info: www.netwerkondernemen.be