Leleux Associated Brokers

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel : +32 2 658 02 93
GSM : +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be

Leleux Associated Brokers lanceert een nieuwe, volledig digitale en geautomatiseerde, toepassing voor vermogensbeheerders

Het nieuwe aanbod omvat een dienst voor het in bewaring nemen van de cliëntentegoeden en een dienst voor de uitvoering van beursorders,  dit alles gekoppeld aan een volledig geautomatiseerde interface met het IT-systeem van de portefeuillebeheerder

Brussel, 21 februari 2023 – Leleux Associated Brokers, de grootste onafhankelijke beursvennootschap van België, zet een nieuwe stap in haar aanbod voor professionals en lanceert een nieuwe dienst voor vermogensbeheerders. Dit nieuwe aanbod laat beheerders toe om effecten en cash van cliënten bij Leleux Associated Brokers in bewaring te geven alsook om beursorders uit te voeren in het kader van hun beheersmandaat. De beheerder beschikt hiervoor over een IT-platform dat een geautomatiseerde interface met zijn eigen systeem voor Portefeuillebeheer kan omvatten en dat volledig is afgestemd op zijn grootte en op zijn noden.

Met dit nieuwe aanbod kunnen vermogensbeheerders ervoor kiezen de effecten en liquiditeiten van hun cliënten bij Leleux Associated Brokers onder te brengen, die zo de bescherming genieten eigen aan een beursvennootschap en die voortvloeit uit de scheiding van effecten en contanten en het verbod op krediettransacties. Bovendien hanteert Leleux Associated Brokers een zeer streng selectiebeleid voor bewarende instellingen. Zo worden de liquiditeiten in euro van cliënten rechtstreeks bij de Nationale Bank van België gedeponeerd, terwijl effecten rechtstreeks bij de grote depositobanken (Euroclear Bank, Clearstream, Nationale Bank van België, enz.) worden bewaard.

Vermogensbeheerders kunnen hun Portfolio Management System koppelen aan de IT-systemen van Leleux Associated Brokers. Deze integratie kan zich beperken tot het ter beschikking stellen van een website door de beursvennootschap, of kan uitgebreid worden tot een volledige koppeling via Webservices aan het Portfolio Management System. Beheerders beschikken dan over een krachtig en goedkoop tool om effectendossiers elektronisch te openen en voor hun cliënten beursorders te plaatsen op meer dan 20 beurzen. Dankzij het open architectuurmodel van Leleux Associated Brokers kunnen vermogensbeheerders alle mogelijke financiële producten, aandelen, obligaties en fondsen verwerken.

Deze nieuwe dienst richt zich tot elke professionele speler die over de nodige vergunningen beschikt (vennootschappen voor vermogensbeheer en beleggingsadvies) en die zich wenst te concentreren op zijn echte toegevoegde waarde: beheer, advies en het onderhouden van de relatie met de cliënt. Bovenal stelt het beheerders in staat radicaal te besparen op de kosten van aanschaf, of van ontwikkeling en onderhoud, van een eigen platform. De IT-kosten verbonden aan veranderende regelgeving nemen al jaren toe en worden al te vaak onderschat. Leleux Associated Brokers speelt hierop in met aantrekkelijke tarieven die zijn aangepast aan de behoeften en de omvang van de vermogensbeheerder.

Olivier Leleux, CEO van Leleux Associated Brokers, legt uit: “Als onafhankelijke speler konden we vaststellen dat vermogensbeheerders op zoek zijn naar performante tools die een kant-en-klare integratie bieden. Met bijna 100 jaar beurs-ervaring en 40 jaar als pionier in de dienstverlening aan financiële instellingen, hebben we het op ons genomen om deze te ontwikkelen. Het bevestigt ook ons engagement om onze cliënten steeds innovatievere oplossingen te bieden. We brengen alle cruciale schakels in de operationele keten, van onboarding tot rapportage, samen in een veilig pakket, zodat de beheerder zich volop kan toeleggen op die taken waar hij de grootste toegevoegde waarde heeft voor zijn cliënten.

Olivier Leleux
Olivier Leleux, CEO van Leleux Associated Brokers

Voor verdere inlichtingen of interviews,
gelieve contact op te nemen met Isabelle Schmit bij Luna:
+32 2 658 02 93, +32 495 59 38 06 of isabelle@luna.be

Over Leleux Associated Brokers

Leleux Associated Brokers is een onafhankelijke beursvennootschap opgericht in 1928. Al bijna honderd jaar bieden wij onze cliënten advies en beleggingsoplossingen op maat.

Als familiebedrijf dat vanaf de eerste dag dicht bij haar cliënten staat, bouwen we ook vandaag nog verder aan lange-termijnrelaties in een traditie van persoonlijke dienstverlening.

Daarnaast hechten we zeer veel belang aan de kwaliteit die we onze particuliere en institutionele cliënten en ook onze medewerkers bieden. Goed beseffende dat het deze kwaliteit is die ons samen doet groeien.

Leleux Associated Brokers biedt haar particuliere cliënten verschillende beleggingsoplossingen en diensten aan zoals Vermogensbeheer, Algemeen Beleggingsadvies, Gericht Beleggingsadvies en Periodieke Beleggingsplannen. Daarnaast maken verschillende financiële instellingen gebruik van de institutionele dienstverlening van de Beursvennootschap.

Meer info op www.leleux.be