LCL

Persbericht

Anne-Camille Bettens bij Luna
Tel. +32 2 658 02 96
Gsm +32 495 59 38 02
anne-camille@luna.be

LCL Data Centers en Karel de Grote Hogeschool slaan handen in elkaar voor Internet of Things

Antwerpen, 6 juni 2018 – LCL, specialist in het beheer van datacenters, en Karel de Grote Hogeschool (KdG) slaan de handen in elkaar voor het uitbouwen van ‘The Things Network’. Dat is een wereldwijde, open Internet of Things (IoT)-infrastructuur waarop iedereen zich gratis kan aansluiten. Iedereen kan er ook aan bijdragen door een gateway te plaatsen. LCL plaatst zo’n IoT-antenne op haar datacenters in Antwerpen, Diegem en Aalst waardoor het bereik van het netwerk vergroot.

The Things Network is een wereldwijde community die het Internet of Things (IoT)-netwerk wilt uitbreiden om zo zoveel mogelijk connectiviteit te creëren. De technologie die daarvoor gebruikt wordt heet LoRaWAN. Die technologie maakt verbinding met het internet zonder wifi, 3G of bluetooth. LoRaWAN is een open standaard, verbruikt weinig batterij, heeft een groot bereik en een lage bandbreedte. The Things Network brengt IoT netwerken samen via een gezamenlijke aanpak en wil een robuuste en veilige infrastructuur opzetten die open staat voor iedereen.

Internet of Things verbindt slimme apparaten met het internet om gegevens uit te wisselen en wordt onder meer gebruikt voor zelfrijdende auto’s en slimme thermostaten, maar wordt ook meer en meer gebruikt in industriële en productieomgevingen om bedrijfskritische processen op te volgen.

Karel de Grote Hogeschool, meer bepaald de vakgroep ‘Multimedia Technology’, installeert en onderhoudt de gateways op de drie datacenters van LCL. “LCL engageert zich om het netwerk te ondersteunen en ook anderen daar toe aan te zetten”, zegt Lorenz Adriaensen, onderzoeker en lector ‘Multimedia Technology’ bij KdG en oprichter van de Things Network community in Antwerpen. “We bekijken ook of er andere mogelijkheden zijn om samen te werken, bijvoorbeeld aan de hand van stageprojecten voor onze studenten bij LCL. Multimedia Technology is een brede opleiding die technisch onderbouwd is.

Het doel van KdG is om zoveel mogelijk antennes te plaatsen om de IoT-community verder uit te bouwen, onderzoek te voeren en zo ook studenten te kunnen laten experimenteren met de nieuwe technologie.

Het Internet of Things breidt steeds verder uit. “We evolueren naar een steeds meer geconnecteerde samenleving”, zegt Laurens van Reijen, managing director van LCL. “Internet of Things is, net zoals onze datacenters, een ecosysteem. Het is een interactief netwerk dat onderling een enorme hoeveelheid data uitwisselt. Die data moeten ook ergens worden opgeslagen. De connectiviteit moet voortdurend beschikbaar zijn, anders kunnen kritieke bedrijfsapplicaties het laten afweten en dat heeft verregaande gevolgen.

Vandaag, op 6 juni, is LCL aanwezig op de ‘Internet of Things Convention’ in Antwerpen, samen met KdG.
Meer informatie: https://iot-convention.be/

LCL Data Centers en Karel de Grote Hogeschool

Wenst u meer informatie of een interview, neem dan contact
op met 
Anne-Camille Bettens bij Luna:
anne-camille@luna.be, 02 658 02 96 of 0495593802

Over LCL

LCL biedt een jarenlange ervaring en knowhow op het vlak van datacenters en co-location. Het bedrijf heeft drie onafhankelijke datacenters: in Diegem, Antwerpen en Aalst.

Dankzij haar dynamisch team en gereputeerde dienstverlening is LCL de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf met klanten in heel wat verschillende sectoren. Zowel multinationals als kleine en middelgrote bedrijven, overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren doen een beroep op de diensten van LCL. Het bedrijf is ISO 27001 en Tier 3-gecertificeerd. LCL kiest ook resoluut voor duurzaamheid, en is 14001-gecertificeerd. Daarnaast behaalde LCL ook het ISAE 3000 en ISAE 3402 type II rapport.

Voor meer info: http://www.lcl.be

Meer informatie over The Things Network: https://www.thethingsnetwork.org/