Esset Property Management

Persbericht

De eerste Belgische Monoprix opent de deuren in Centre 115 in Waterloo

Waterloo, België, 28 maart 2024

Centre 115 is verheugd de opening aan te  kondigen van de eerste Monoprix in België (groep Casino), op donderdag 28 maart 2024. Monoprix is een buurtmerk en zal een oppervlakte van circa 1336 m² GLA beslaan. De winkel versterkt de reeds aanwezige bekende merken in Centre 115, waaronder H&M, Zara, Zara Kids, Damart en Women’secret.

Monoprix

Focus op Monoprix: een nieuwe speler in het Belgische retaillandschap

Fidelity International, en zijn beheerder Esset Property Management, zijn verheugd over de komst van Monoprix in Centre 115, Chaussée de Bruxelles 115, 1410 Waterloo. Stéphanie Counasse, Head of Retail bij Esset Property Management, stond in voor de onderhandelingen:
De komst van het merk Monoprix is een belangrijke primeur waar we in België al lang naar uitkijken. We zijn dan ook blij dat Centre 115 in Waterloo werd gekozen als vlaggenschiplocatie. Het aanbod van Monoprix, met zijn innovatieve combinatie van gevarieerde en aanvullende assortimenten, biedt iets nieuws in het Belgische retaillandschap. Ook hun engagement op het vlak van duurzame ontwikkeling is belangrijk om te vermelden. We willen Monoprix en zijn franchisee bedanken, en ook alle lokale handelspartners en de bevoegde overheden die dit geweldige project ondersteund hebben.’

Dit nieuwe verkooppunt heeft een oppervlakte van 1336 m² GLA en het format van een buurtwinkel, en biedt een uitgebreid productenassortiment aan, van voeding met onder meer kant-en-klare gerechten, over een geselecteerd aanbod op het vlak van mode en decoratie, tot beauty- en vrije tijdsproducten. De winkel wil ook samenwerken met lokale producenten en handelaars, om zo zijn aanbod verder uit te breiden en tegelijk de lokale economie te steunen.

Deze eerste vestiging opent de deuren op donderdag 28 maart 2024. Hij zorgt voor de creatie van meer dan tien jobs en effent de weg voor andere winkels van het merk Monoprix in België. Achter dit project staat de franchiser N.V. TRANSVERSALE, die via zijn filiaal FEEL FOOD & MORE N.V. de winkel zal uitbaten.

Over Centre 115

Centre 115, geopend in 2007, is een unieke ruimte in het centrum van Waterloo, met zowel kwaliteitswinkels als residentiële woningen. Centre 115 beschikt over meer dan 100 parkeerplaatsen om het de bezoekers makkelijk te maken.

Centre 115 wordt nu al vijf jaar volledig beheerd door Esset Property Management, zowel het retailaspect als de residentiële woningen. De voorbije maanden heeft Esset Property Management ook intensief meegewerkt aan de digitalisering en de activering van de site, door een volledig nieuwe visuele identiteit te creëren en diverse evenementen te organiseren.

Meer informatie op www.centre115.com

Over Fidelity International

Fidelity International is een onafhankelijke investeringsvennootschap met 50 jaar ervaring, die een portfolio van in totaal 776,2 miljard dollar beheert. Met meer dan 2,8 miljoen klanten over de hele wereld, biedt de vennootschap investeringsoplossingen en diensten in het kader van pensionering aan. Het bedrijf investeert 560,4 miljard dollar voor rekening van haar klanten, van centrale banken tot particulieren.

Fidelity is actief in meer dan 25 landen en combineert haar expertise in vastgoedbeheer met financiële spaaroplossingen voor haar klanten.

Pauline Manhes, Senior Asset Manager voor Fidelity International: ‘Fidelity beheert binnen zijn vastgoeddepartement een gediversifieerde portfolio van vastgoed (commercieel, residentieel, logistiek, kantoren, en life sciences) over heel Europa. Fidelity is verheugd om Monoprix te kunnen begeleiden bij zijn eerste opening in België, en om samen te werken met een commerciële speler die zich engageert naar ESG en duurzame ontwikkeling toe.’

Meer informatie op www.fidelity.be

Over Esset Property Management

Esset Property Management, een merk van de groep Emeria, is ontstaan uit de fusie tussen Codabel, Belgian Real Estate Services, Trevi Corporate en Cushman & Wakefield.

Esset Property Management legt zich hoofdzakelijk toe op het beheer van de 4 belangrijkste vastgoedtakken in België (kantoren, retail, industrieel en residentieel). De onderneming onderscheidt zich van haar concurrenten door haar 360°-expertise: technisch beheer; rentmeesterschap; syndicusdiensten voor kantoren, residentieel en semi-residentieel vastgoed; projectmanagement; beheer van activa en investeringen; en bedrijfsbeheer.

Vandaag wordt Esset Property Management beschouwd als een toonaangevende speler in het beheer van vastgoed in heel Europa.
Meer informatie op www.esset-pm.be

Voor meer inlichtingen, graag contact opnemen met:

Elsie Van Linthout
Communicatiepartner Luna
0475 260103 – elsie@Luna.be

Nesrine Jebali
Directrice Marketing & Communication Esset
Nesrine.jebali@esset-pm.be

Melissa Meddour
Verantwoordelijke Marketing & Communication Esset – Retail
melissa.meddour@esset-pm.be

Stéphanie Counasse
Head of Property Management – Retail
stephanie.counasse@esset-pm.be

Pauline Manhes 
Senior Asset Manager – European Real Estate – Fidelity International
pauline.manhes@fil.com