Swisslog

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Aurélie Decoster bij Luna
Mobile: +32 495 59 38 00
aurelie@luna.be

Active Ants & Rhenus Contract Logistics kiezen voor AutoStore by Swisslog

In totaal zijn er 45 nieuwe AutoStore-projecten wereldwijd opgestart bij Swisslog

Edegem/Willebroek/Tilburg, 5 december 2022 – Swisslog, één van ‘s werelds leidinggevende automatiseringsbedrijven in de logistieke sector, ziet de vraag naar AutoStore wereldwijd toenemen. AutoStore is een innovatieve, ruimtebesparende, geautomatiseerde opslag- en ophaaloplossing. Vooral kleine en middelgrote bedrijven komen hiervoor bij Swisslog aankloppen. In de afgelopen 12 maanden zijn er wereldwijd 45 nieuwe projecten met deze oplossing opgestart bij Swisslog, waaronder Active Ants in Willebroek en Rhenus Contract Logistics in Tilburg. In dezelfde periode werden de AutoStore-installatie bij 53 bestaande klanten uitgebreid.

Steeds meer bedrijven wereldwijd zijn op zoek naar een schaalbare en flexibele oplossing. Dit is een van de redenen dat Swisslog, ‘s werelds leidende AutoStore-integrator, een toename ziet van de vraag naar een robotoplossing zoals AutoStore.

Concreet zijn er bij het bedrijf in de afgelopen 12 maanden wereldwijd in totaal maar liefst 45 nieuwe AutoStore-projecten opgestart. Gemiddeld verkocht Swisslog dus bijna elke week een installatie. De installaties gebeurden in 15 verschillende landen, namelijk: België, Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Japan, Maleisië, Noorwegen, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden.

Toenemende vraag van kleine en middelgrote bedrijven

De orderwaarde van de nieuwe installaties gaat tot 3 miljoen euro. Voor dergelijke projecten is de typische systeemconfiguratie tot 35.000 containers en 35 robots, geleverd met of zonder modulaire Swisslog SynQ-software, SAP EWM-integratie en gestandaardiseerde transportsystemen. Dit betekent dat het voornamelijk gaat om kleine en middelgrote bedrijven.

Swisslog heeft in de afgelopen jaren onder andere een project geïmplementeerd bij Active Ants in Willebroek en bij Rhenus Contract Logistics in Tilburg.

Project bij Active Ants

Active Ants is een dochteronderneming van Bpost Group en een e-commercebedrijf gespecialiseerd in logistieke zaken gaande van aankopen en leveringen tot retourneren, en dat over de hele wereld. Het magazijn in België bevindt zich in Willebroek.

AutoStore vormt hier de basis van het magazijn van 10.000 m2. Het is een uniek systeem waarbij de goederen heel dicht bij elkaar opgeslagen zijn in 15.700 bakken. De 20 opslagrobots rijden bovenop de bakken en halen deze een voor een naar boven naargelang de bestellingen. Vervolgens brengen de robots de verzamelde items naar de picking stations waar de medewerkers het overnemen.

Dit systeem heeft een lage ecologische voetafdruk omdat het toelaat tot zes keer meer voorraad per vierkante meter op te slagen. Bovendien hergebruiken de robots hun eigen energie waardoor het elektrisch verbruik bijna niets is.

Project bij Rhenus Contract Logistics

In het geval van het magazijn van Rhenus Contract Logistics, een logistieke dienstverlener in Tilburg, maakt AutoStore deel uit van zijn groeistrategie.

De AutoStore-installatie heeft een oppervlakte van 1.000 m2 en is uitgerust met 22.000 bakken, 19 robots, en 2 invoer- en 3 orderpick-poorten. Dankzij dit systeem van orderopslag en picken kan Rhenus Contract Logistics meer klanten bedienen.

AutoStore laat Rhenus Contract Logistics enerzijds toe om de nauwkeurigheid van het orderpicken verder te verbeteren en anderzijds om te voldoen aan de groeibehoeften van de klant door de continuïteit en kwaliteit te optimaliseren.

Het is geweldig om te zien dat de eerste uitdagingen van onze klanten zijn aangepakt en dat ze tevreden zijn het project. Dankzij de ervaring die we opgedaan hebben bij meer dan 300 AutoStore-projecten wereldwijd, weten we hoe we met veelvoorkomende uitdagingen moeten omgaan, zoals de noodzakelijke versnelling van leveringen of de optimalisatie van de nauwkeurigheid en de kwaliteit van bepaalde processen’, verklaart Markus Kirchhoff, Head of Business Unit AutoStore Europe bij Swisslog.

Systeemuitbreidingen voor groeiende bedrijven

Naast nieuwe AutoStore-projecten, ondersteunde Swisslog in de afgelopen 12 maanden ook bestaande klanten met systeemuitbreidingen. In totaal gaat het om 53 projecten. De uitbreidingen variëren van een pakket met reserveonderdelen, het toevoegen van meer robots, extra orderpick-poorten of een uitbreiding van het raster. De waarde van de bestellingen gaat van 30.000 euro tot 700.000 euro.

Swisslog richtte twee jaar geleden een speciale Business Unit voor AutoStore op, om te voldoen aan de verwachtingen van onze AutoStore-klanten. Op die manier stelt Swisslog ook kleine en middelgrote bedrijven in staat om met deze compacte en eenvoudige oplossing de eerste stappen in logistieke automatisering te zetten’, concludeert Mattijs Smits, Sales Manager BU AutoStore Benelux.

Active Ants Willebroek
Het magazijn van Active Ants in Willebroek
Rhenus Contract Logistics Tilburg
Het magazijn van Rhenus Contract Logistics in Tilburg

Aan de redacties:
Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met Aurélie Decoster bij Luna: via GSM +32 495 59 38 00 of via mail aurelie@luna.be

Over Swisslog
Swisslog levert naast betrouwbare, modulaire serviceconcepten vooral data driven & robotoplossingen voor jouw logistieke automatisering. Door samen te werken met vooruitstrevende bedrijven, zetten we nieuwe standaarden in magazijnautomatisering om toekomstbestendige producten en oplossingen te kunnen leveren. Als onderdeel van de KUKA Group, vertrouwen onze klanten op de competentie van meer dan 14.000 gepassioneerde medewerkers over de hele wereld.

Voor meer informatie: https://www.swisslog.com/

Over Active Ants

Voor meer informatie: www.activeants.nl

Over Rhenus Contract Logistics

Voor meer informatie: https://www.rhenus.group/warehousing/