International Women's Day

Een gelijkwaardig bestaan voor vrouwen wereldwijd

Naar aanleiding van internationale vrouwendag, gisteren, hebben we ook onze vrouwenijke klanten uitgenodigd om een blog te schrijven. Hieronder de bijdrage van Vicky Adriaensen, CEO van Acco.

Op dagen zoals internationale vrouwendag voel me ik meer dan ooit gezegend. Gezegend omdat ik een fantastische job heb die wellicht ooit in de geschiedenis enkel voor mannen was weggelegd. Gezegend ook omdat ik ouders heb die me dat pad hebben laten verkennen, en gezegend omdat ik een gezin heb waarbinnen mijn toch regelmatige afwezigheid in het huishouden wordt opgevangen door een straffe echtgenoot en (meestal toch ????) begripvolle kinderen.

Helaas is dat niet voor iedereen het geval. We leven nog steeds in een maatschappij waar jammer genoeg nog voor heel wat vrouwen ongelijkheid een feit is. Dus laat ons op deze dagen hier extra bij stilstaan en van veraf en dichtbij proberen ons steentje bij te dragen aan een gelijkwaardig bestaan voor vrouwen wereldwijd.

En wat we dichtbij huis kunnen doen? Vooral onszelf blijven… wat voor mij – professioneel gezien – betekent: naast oog hebben voor de cijfertjes, vooral ook oog hebben voor de mens achter de medewerker. Dat “softe” kantje van ons? Zo lang dat in balans is, is dat een extra troef die we vooral moeten gebruiken om mee het verschil te maken!

Vicky