Aqtor

Klantenfiche

Sector: Gezondheidszorg & Pharma


Doelgroep van de klant: B2B


Positie Luna: PR-partner


Activiteiten: Persrelaties


Periode: juni 2023 – heden


Regio: België

Omschrijving:

Aqtor! is al meer dan 40 jaar actief in het aanmeten, fabriceren en afleveren van orthesen, prothesen, orthopedische schoenen, mobiliteitshulpmiddelen en bandagisterie. In België telt Aqtor! 230 medewerkers, goed voor een verwachte omzet van 53 miljoen euro voor 2023. Daarmee is het de tweede grootste op de Belgische technische orthopediemarkt. De hoofdzetel is gevestigd in Oostakker bij Gent. Aqtor! maakt deel uit van de Franse Eqwal Group.

Als op één na grootste specialist in technische orthopedie in ons land, wilde Aqtor! extra ruchtbaarheid geven aan drie overnames die ze deden in de sector. Ze kozen Luna om dit eerste project op zich te nemen.

Luna koos ervoor om dit overnamenieuws te kaderen in een bredere evolutie binnen de orthopedische sector. Net als in veel andere sectoren, is ook in de markt van de technische orthopedie, schaalvergroting en consolidatie aan de orde. Door deze invalshoek te gebruiken als hefboom, slaagden we erin om van dit verhaal uit een nichesector een succes te maken, met een mooie perscoverage als resultaat aan beide kanten van de taalgrens.