30 Dagen Minder Wagen

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
GSM : +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be
Persberichten Netwerk Duurzame Mobiliteit

Deze organisaties in Limburg doen mee met 30 Dagen Minder Wagen

Beringen, Hasselt, Herk-de-Stad, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Lommel, Pelt, Sint-Truiden – 24 mei 2023 – Op 1 juni start de tweede editie van ‘30 Dagen Minder Wagen’, een initiatief van Netwerk Duurzame Mobiliteit. Er doen heel wat organisaties in Limburg mee: van groepen collega’s en bedrijven over vriendengroepen tot buren en vrijwilligersgroepen. 

De campagne roept Vlamingen op om in juni zo veel mogelijk de auto aan de kant te laten en te kiezen voor meer duurzame alternatieven. Deelnemers kunnen zich individueel of in groep inschrijven, Netwerk Duurzame mobiliteit licht graag enkele groepsinitiatieven uit de provincie Antwerpen uit.

30DMW Limburg

De campagne 30 Dagen Minder Wagen loopt de hele maand juni. Zelfs het kleinste goede voornemen qua duurzamere mobiliteit is de moeite waard. Een pakket aan voordelen via de mobiliteitspartners van Netwerk Duurzame Mobiliteit (De Lijn, Cambio en Blue-bike) kan daarbij zeker helpen. Inschrijven kan individueel of in groep op www.30dagenminderwagen.be

Organisaties en gemeenten kunnen deelnemen en op die manier zichzelf en hun mobiliteitsbeleid in de kijker zetten. Ze kunnen zich inschrijven op de website. Bij vragen kunnen ze terecht op info@30dagenminderwagen.be. Deelnemende organisaties en bedrijven krijgen een communicatiepakket ter beschikking.

Campagnebeeld 30 dagen minder wagen

Aan de redacteuren

Wens je meer informatie of een interview met één van de deelnemende groepen? Neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt bij Luna: jeroen@luna.be, +32 485 64 82 36.

Over Netwerk Duurzame Mobiliteit

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit verenigt als erkende koepel van mobiliteitsverenigingen Autodelen.net (Gent), Bond Beter Leefmilieu (Brussel), Fietsersbond (Brussel), Mobiel 21 (Leuven), Mpact (Gent), Trage Wegen (Gent), TreinTramBus (Gent) en de Voetgangersbeweging (Antwerpen). Ze willen een samenleving mogelijk maken waarin iedereen, zonder onderscheid, zich met minimale negatieve effecten voor mens en planeet vrij kan verplaatsen. Als koepelvereniging brengen ze mensen en organisaties samen die streven naar een maatschappelijke transitie richting duurzame mobiliteit. Samen met hen zetten ze duurzame mobiliteit bovenaan de maatschappelijke agenda en werken we aan innovatieve mobiliteitsprojecten op mensenmaat. Voor deze campagne wordt samengewerkt met de onderzoeksgroep Mobilise van de VUB. Zij zijn gespecialiseerd in duurzaamheidsanalyse en wil de transitie naar een duurzamer en inclusief mobiliteits- en logistiek systeem versnellen.