Event & Communication Days

Event & Communication Days krijgen geen tweede kans

8 mei 2018. De datum stond al aangestipt in onze agenda: tijd voor de Event & Communication Days. De ECDays waren dit jaar aan de tweede editie toe. En wij schreven ons voor de tweede keer in als standhouder.

Hoewel de ‘Event & Communication Days’ vorig jaar vooral ‘Event Days’ waren (de focus van de beurs lag op evenementen en standenbouw), besloten we ook dit jaar deel te nemen. Beurzen zijn een efficiënte manier om nieuwe contacten te leggen en kennis en ervaring te delen met anderen. Deelnemen aan een beurs is een grote investering, maar als er veel bezoekers en interessante informatiesessies zijn, is het die investering waard.

Helaas werden de ECDays dit jaar afgelast. De organisatie bracht ons tijdig en keurig op de hoogte met volgende boodschap: “De ECDays, oorspronkelijk gepland op 8 mei in de Brabanthal in Leuven, wordt afgelast. Dat beslisten de BESA- en Febelux-afgevaardigden op een gemeenschappelijke vergadering. Het draagvlak vanuit de sector bleek niet voldoende groot om het event voor de tweede maal door te laten gaan.” De tweedaagse beurs was vorig jaar nochtans uitverkocht. Maar het nieuws kwam niet helemaal als een verrassing. Toen we vorig jaar voor onszelf de evaluatie maakten, kwamen we tot de volgende bevindingen: de aanwezige exposanten waren vooral standenbouwers, het aantal bezoekers had zich beter op één dag geconcentreerd, er was nauwelijks parking bij het gebouw (wat in Vlaanderen al eens een minpunt kan zijn). De weinige communicatie over en promotie van de ECDays vooraf had er wellicht ook iets mee te maken. De beurs was een pionier in de sector en dat mocht dan ook in de verf gezet worden. Dit jaar veranderde de organisatie een aantal dingen. De beurs werd ingekort van twee dagen naar één dag. De locatie werd aangepast naar de Brabanthal in Leuven: een evenementenhal met parking voor de deur. Het concept was alleszins veelbelovender dan vorig jaar. De organisatie had duidelijk lessen getrokken uit de eerste editie, maar je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Niet iedereen wilde de ECDays die geven blijkbaar. Wij hadden de ECDays graag opnieuw meegemaakt, misschien volgend jaar een nieuwe poging?