Olivier Vangrunderbeek benoemd tot CEO bij WESTPOLE Benelux

Logo Westpole Prodware

Persbericht


Contact communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
Tel.: +32 2 658 02 96
GSM: +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be
WESTPOLE-persberichten

Olivier Vangrunderbeek benoemd tot CEO
bij WESTPOLE Benelux

Vilvoorde, Mont-Saint-Guibert, Windhof (Luxemburg) – 11 september 2024 –WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en hybride oplossingen voor digitale transformatie, haalt Olivier Vangrunderbeek aan boord als CEO. Zijn hele loopbaan speelde zich af in de IT-sector. Hij brengt 29 jaar aan ervaring mee die hij opdeed bij verschillende  IT- en technologiebedrijven.

Vangrunderbeek komt over van Oracle en neemt het bij WESTPOLE Benelux over van de Fransman Bertrand Launay. Die nam in maart 2023 het roer over bij WESTPOLE bij de overname door de Prodware-groep en gidste hen tijdens deze periode naar winstgevendheid en 20% groei.

‘We willen WESTPOLE nu verder uitspelen als hét competentiecentrum ‘par excellence’ als het gaat om IT-infrastructuurmodernisering. Ik hoop dat ik daar door mijn ervaring kan toe bijdragen. Ik ken de spelers die we nu benaderen als WESTPOLE-partners van binnenuit en ken de wereld van WESTPOLE door en door, zowel technisch als qua contacten op persoonlijk niveau.’ zo licht Olivier Vangrunderbeek zijn keuze toe.

Belangrijke uitdagingen voor de CIO vandaag zijn het beheer van enerzijds het risico (op onder meer succesvolle cyberaanvallen) en anderzijds de kost van zijn hybride infrastructuur. Men kan de kost van cloudinfrastructuur met tot 25% verlagen, en het risico verminderen, wanneer men de beide optimaal beheert. Wij zien onze rol als WESTPOLE om onze klanten te stimuleren om altijd dat stapje verder te gaan, en hen daarbij te helpen. Naast onze vertrouwde, stabiele partners, kijken we daarom steeds uit naar nieuwe technologie van nieuwe challengers, die een bestaande infrastructuur kan moderniseren. Dat is hoe ik onze groei wil consolideren.

‘Daarbij combineren we onze sterke marktervaring en kunnen we onze geloofwaardigheid maximaal inzetten. We helpen onze klanten door hun digitale transformatie te versnellen met hybride clouddiensten en innovaties zoals IT-automatisering, security, governance en data en AI.’, aldus nog Vangrunderbeek.

Het parcours Van Vangrunderbeek

De Brusselaar Olivier Vangrunderbeek (54) is van opleiding Burgerlijk Ingenieur en komt over van Oracle. Daar was hij sinds 2022 als Senior Director of Alliances and Channel Sales voor de EMEA-regio.

Van 2021 tot 2023 was hij niet-uitvoerend bestuurslid bij AREMIS, waar hij een adviserende rol vervulde. Daarvoor was Vangrunderbeek van 2017 tot 2020 lid van de Raad van Bestuur van My Innovation Center (het vroegere Microsoft Innovation Center).

Daarvoor was hij zeven jaar werkzaam bij Microsoft (2015-2022), waar hij verschillende senior posities bekleedde. Van 2020 tot 2022 was hij Senior Director of Partner Sales voor West-Europa. Daarvoor vervulde hij de rol van Senior Director Solution Sales voor België en Luxemburg (2017-2020), verantwoordelijk was voor de verkoop van geavanceerde technische oplossingen. Van 2015 tot 2017 was hij Director Data & AI Sales voor West-Europa. Nog daarvoor bekleedde hij bij IBM tussen 1997 en 2015 verschillende verkoops- en leiderschapsrollen.

Heb je vragen of wens je een interview?
Neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt bij Luna jeroen@luna.be of +32 485 64 82 36
Je vindt alle persberichten van WESTPOLE op de Luna-website via deze link

Over WESTPOLE Benelux

WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en oplossingen en specialist in digitale transformatie, heeft meer dan 300 medewerkers en 5 kantoren in België, Luxemburg, Italië en Frankrijk. Het bedrijf realiseert zo’n 40 M€ omzet. WESTPOLE Benelux heeft meer dan 30 jaar ervaring in het beheer van technologie en in innovatie.

WESTPOLE Benelux ontzorgt bedrijven van het beheer van infrastructuur en applicaties en ondersteunt hen bij hun digitale transformatie via een op maat ontworpen totaalaanpak. De onderneming staat klanten bij in hun strategische uitdagingen op gebieden zoals cloudtoepassingen, infrastructuur en cyberbeveiliging.

Voor meer informatie: www.westpole.be