Gwk Logo Nl 2024

Persbericht

Communicatiepartner :
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
Gsm : +32 485 64 82 36
jeroen@luna.be

Goudwisselkantoor pakt uit op 40-jarig
jubileumveiling

Juwelen, diamanten, zilver en horloges onder de hamer op 3, 4 en 5 oktober, ook objecten met een Belgische link.

Gent, Klaaswaal (NL), 23 september 2024 – Goudwisselkantoor organiseert een jubileumveiling, online en in zijn eigen veilinghuis in Klaaswaal. Op 3, 4 en 5 oktober is Klaaswaal het decor voor de jubileumveiling van Goudwisselkantoor. Drie dagen lang gaan bijna duizend kavels aan juwelen, diamanten, zilver en horloges onder de hamer. Voor het veertigjarig jubileum is een exclusief en breed assortiment samengesteld. De hoge edelmetaalprijs van de afgelopen maanden zorgt voor een grote aanvoer van luxe-objecten. De schatters van Goudwisselkantoor zien er op hun beurt op toe dat deze meest bijzondere items als dusdanig kunnen aangeboden worden en hun meerwaarde behouden.

Liefhebbers en verzamelaars kunnen zowel live in de veilingzaal als online meebieden op de kavels juwelen, diamanten, zilver en horloges. Dit jaar staat deze in het teken van het veertigjarig jubileum en speciaal voor deze veiling werd een bijzonder groot aantal topstukken geselecteerd. Tijdens de kijkdag op woensdag 2 oktober en de veilingdagen op 3, 4 en 5 oktober worden niet alleen deze kavels gepresenteerd, maar ook de geschiedenis van Goudwisselkantoor in de kijker gezet. Om overdag voldoende gelegenheid te laten om de objecten te bekijken, starten de veilingen zelf pas in de (voor)avond.

Historische waarde

Onder de bijna duizend kavels vinden geïnteresseerden een aantal bijzondere objecten die een eigen verhaal vertellen. Een van de topstukken is een antieke geelgouden multifunctionele broche en aigrette (een antiek hoofd- en haarsieraad) met oud geslepen diamanten. Deze grote broche in de stijl van Oscar Massin dateert van rond 1880-1900 is volledig demonteerbaar. Deze aigrette kan worden omgebouwd tot grote en kleinere broches die ook als corsagejuweel gedragen kunnen worden. Naast de luxehorloges van onder meer Rolex en Cartier veilt Goudwisselkantoor ook een Omega Speedmaster ‘Silver Snoopy Award’. Omega stond bekend als het merk dat hét horloge voor de ruimtevaart produceerde. De Silver Snoopy Award is een onderscheiding voor astronauten met uitmuntende prestaties en ter ere van het vijftigste jubileum gemaakt. Omega kreeg de onderscheiding voor de inzet ten gunste van de ruimteverkenning waaronder ook de roemruchte Apollo missies.

Ook Belgische items geveild

In het veilingaanbod zit een moderne hanger-broche van de Vlaamse juwelenontwerpster Simonne Muylaert-Hofman, alias Monhof. Deze is 18-karaats goud en bezet met diamenten en citrien. Van al haar creaties wordt telkens maar één, uniek stuk gerealiseerd. Verdere blikvanger is een gouden en zilveren belle époque-broche van de Brusselse juwelier Louis Oppitz, eveneens bezet met diamanten.

Verder gaan er ook een 18e-eeuwse miskelk van de hand van de Naamse zilversmid Jean Petitjean, een paar 18e-eeuwse Louis XIV-kandelaars van de Brugse vrijmeester Joannes Hermans en meerdere loten Belgisch art nouveau- en art deco zilverwerk (zoals servies, kandelaars en ander tafelzilver) onder de hamer.

40 jaar Goudwisselkantoor

Dit jaar is het op de kop af veertig jaar geleden dat Goudwisselkantoor werd opgericht. Wat in 1984 begon met de verkoop van munten en postzegels, is uitgegroeid tot een toonaangevend familiebedrijf voor de in- en verkoop van goud en andere edelmetalen, veilingen, valutatransacties en verpandingen. Door de jaren heen is het familiebedrijf in staat geweest om met nieuwe diensten steeds opnieuw waarde toe te voegen. Inmiddels telt Goudwisselkantoor ruim 150 locaties in Nederland, België en Duitsland.

Meer info op https://veiling.goudwisselkantoor.nl/auctions/ of via de online veilingcatalogus

Wens je meer informatie of een interview?

Neem dan contact op met Jeroen Nedergedaelt bij Luna: jeroen@luna.be, +32 2 658 02 96 of +32 485 64 82 36 of Pjotr Hoogendoorn, Senior Communicatieadviseur, +31 06 52 35 64 00 of pjotr.hoogendoorn@goudwisselkantoor.nl

Over Goudwisselkantoor

Goudwisselkantoor is een internationaal familiebedrijf dat al vier decennia actief is in edelmetalen en andere objecten zoals sieraden, horloges, zilverwerk, diamanten, munten en bankbiljetten. Naast het aan- en verkopen van goud, zilver en munten heeft de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) aan Goudwisselkantoor de status van officiële wisselinstelling toegekend. Dat houdt in dat men in één van de 48 Goudwisselkantoren in België terecht kan om vreemde valuta – zowel munten als bankbiljetten – naar euro in te wisselen, óók als deze niet meer in omloop zijn.

Goudwisselkantoor heeft in totaal 150 vestigingen in Europa waarvan 50 in België.

Voor meer informatie: www.goudwisselkantoor.be