96,6% van de opleidingsdagen blijft onbenut in eerste helft 2024

Uit cijfers van hr-dienstverlener Group S blijkt dat in de eerste helft van 2024 slechts 3,4% van de toegekende opleidingsdagen is opgenomen, in de eerste helft van 2023 was dat ook maar 4,5%. Als gevolg van de arbeidsdeal uit 2022 heeft een werknemer nu recht op enkele opleidingsdagen per jaar, maar in de praktijk blijven die vaak oningevuld.

Enquête VAN IN: 53% van de leerkrachten basisonderwijs verkiest hybride leermiddelen

VAN IN, marktleider in het maken van leermiddelen in België, publiceert vandaag de resultaten van enkele enquêtes. De digitale boost die de covidcrisis aanstuurde, gecombineerd met de Vlaamse Digisprong-investeringen, hebben de digitale component nu grotendeels geconsolideerd.

NoPhone encourage une gestion responsable des smartphones en milieu scolaire en Belgique

NoPhone, distributeur pionnier de technologies visant à améliorer l’environnement scolaire, lance sa gamme de housses pour smartphones sécurisées et scellables, et vise à les rendre accessibles à tous les établissements scolaires en Wallonie et à Bruxelles. NoPhone confirme ainsi son soutien actif aux écoles (primaires, secondaires et de l’enseignement supérieur), et se profile comme un acteur de terrain qui les accompagne.