Walter Raes wordt partner bij Expense Reduction Analysts

door Luna

Persbericht

Communicatiepartner:
Jeroen Nedergedaelt bij Luna
+32 485 64 82 36
jeroen@luna.be

Walter Raes wordt partner bij Expense Reduction Analysts

Mechelen, 7 september 2021 – Walter Raes (59) vervoegt Expense Reduction Analysts (ERA) als partner. Na tien jaar actief te zijn geweest in het buitenland, keert hij terug naar België. Hij zal zich focussen op de optimalisatie van processen en kosten van grote, internationale bedrijven in verschillende sectoren. Raes kan zich hiervoor beroepen op zo’n 30 jaar internationale ervaring in directiefuncties binnen commerciële omgevingen.

Raes heeft een brede managementervaring in sectoren die zich eerder situeren binnen de “indirect spendings” zoals kantoormaterialen en aanverwante domeinen. Toch staat hij binnen ERA voor een brede en generalistische aanpak, in combinatie met de meer gespecialiseerde expertises van andere partners. Hij zet die vorige ervaringen nu bij ERA in om te helpen besparen op producten en diensten waarvan hij vroeger zelf leverancier was.

Dankzij een gedetailleerde analyse kan ERA realistische voorstellen doen om de kosten te drukken, om het netwerk te optimaliseren, en/of om procesverbeteringen door te voeren. ERA heeft een jarenlange expertise in huis om een zeer brede waaier van kostencategorieën te analyseren, waaronder onderhoud, beveiliging, IT & telecom, fleet, drukwerk, transport, afvalverwerking, energie en verzekeringen, en bekijkt samen met de klant in welke domeinen een samenwerking het meest zinvol is.

ERA staat voor mij voor een unieke opportuniteit voor elke CEO’, stelt Walter Raes, partner bij ERA. ‘Je krijgt een externe benchmark aangeboden, binnen elke lokale markt waarop je actief bent, die je een competitieve kostenbasis blijft garanderen. En dat op een no cure no pay-basis, dus je kunt er alleen maar bij winnen.

Met Raes hebben we er een partner bij die zich specifiek wenst te richten op internationale bedrijven’, licht Johan Van Delm, mede Country Manager België & Frankrijk bij Expense Reduction Analysts toe. ‘Hij kent een aantal sectoren die belangrijke kostencategorieën vertegenwoordigen bij ons, door en door, wat ons verder versterkt om onze klanten te helpen besparen.

Het parcours van Walter Raes, Limburger én wereldburger

Na zijn studies Handelsingenieur begon hij zijn carrière als Sales Manager Overseas bij Barco. Hij werkte daarna als Managing Director bij Papyrus Benelux, als COO bij de ECF Group in Parijs en als Managing Director bij de Duitse papierhandelaar Paperlinx. Tot slot was Raes van 2014 tot 2020 actief als Managing Director Europe bij Lyreco in Valenciennes. Hij stond er in voor algemene operationele activiteiten met betrekking tot het supply chain-netwerk van deze speler gespecialiseerd in kantoor- en werkplekoplossingen.

Wens je meer informatie of een interview? Neem contact op
met Jeroen Nedergedaelt bij Luna: jeroen@luna.be of +32 485 64 82 36

Over Expense Reduction Analysts

Expense Reduction Analysts (ERA) werd in 1992 opgericht als een internationaal adviesbureau en is vandaag actief in 40 landen. De consultants van ERA zijn gespecialiseerd in het terugdringen van niet-strategische bedrijfskosten. Dankzij haar ‘No cure, no pay’-formule, kent ERA een groeiend succes: de organisatie telt momenteel wereldwijd meer dan 750 consultants, waarvan +550 in Europa en 17 in België.

De Belgische klantenlijst bevat namen uit een zeer brede waaier van sectoren, zoals retail (o.a. Decathlon), media (o.a. JCDecaux), finance (o.a. Bank Degroof Petercam), industrie (o.a. Knauf), IT-services (o.a. Cegeka), zorg (een twintigtal ziekenhuizen en een honderdtal rusthuizen), onderwijs (o.a. The British School of Brussels) en non-profit (o.a. de Koning Boudewijn Stichting).