Transporeon lanceert de gratis Transport Logistics 4.0 Benchmark tool

door Luna

Persbericht

Contact communicatiebureau:
Anne-Camille Bettens bij Luna
02 658 02 96
0495 59 38 02
anne-camille@luna.be

Transporeon lanceert de gratis Transport Logistics 4.0 Benchmark tool

Breda, 23 januari 2017 – Transporeon heeft samen met RWTH Aachen University de Transport Logistics 4.0 Benchmark tool ontwikkeld. De Transport Logistics 4.0 Benchmark tool moet vooral verladers, leveranciers en retailers inzicht geven in hun mate van digitalisering en welke stappen deze ondernemers moeten of kunnen zetten om beter in te spelen op de eisen die de markt en de digitaliseringsgolf  aan hen stelt. De tool is gratis en inmiddels live.

Aan de basis van de Transport Logistics 4.0 Benchmark tool ligt een gezamenlijk onderzoek van Transporeon en de universiteit naar de status en de vereisten die digitalisering stelt aan verladers. Dit onderzoek startte in het voorjaar van 2016 en is Transport Logistics 4.0 genoemd. De naam verwijst naar Industrie 4.0, waarin automatisering en data-uitwisseling eveneens centraal staan.

Wetenschap ondersteunt logistieke sector

Het doel van het gezamenlijke onderzoek van Transporeon en RWTH Aachen University is om de cloudgebaseerde platformen en softwaretools van de leverancier te verfijnen en uit te breiden. Het resultaat van bijna een jaar onderzoek is dat er nu wetenschappelijke analyses zijn ontwikkeld die kunnen ondersteunen bij het aanhaken en klaarstomen van de logistieke sector bij de Industrie 4.0 ontwikkeling. Transporeon en RWTH Aachen University presenteren de onderzoeksresultaten in het eerste kwartaal van 2017.

Transport Logistics 4.0 Benchmark tool geeft antwoorden

De gratis Transport Logistics 4.0 Benchmark tool is inmiddels live. Eenvoudigheid en snelheid zijn volgens Transporeon CEO Peter Förster de woorden die de tool karakteriseren. “Een verlader  hoeft maar 38 vragen te beantwoorden. De tool analyseert de antwoorden vervolgens direct aan de hand van diverse aspecten. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de mate waarin een verlader in staat is om samen te werken met klanten en in hoeverre hij processen kan automatiseren.

Vereisten voor werken binnen digitale logistieke netwerken

De resultaten van de vragenlijst worden in de tool direct gepubliceerd voor de deelnemer in de vorm van een grafiek in spinnenwebvorm. Dit beeld toont de verlader hoe ver hij is op het gebied van Transport Logistics 4.0. Prof. Dr. Sabina Jeschke van RWTH Aachen University over het ontwikkelen van de benchmark: “Deze nieuwe tool is ontwikkeld om verladers te helpen bij het beantwoorden van belangrijke vragen, zoals: wat zijn de vereisten voor het werken binnen digitale logistieke netwerken en zijn bedrijven klaar voor ontwikkelingen als smart logistics en Transport Logistics 4.0. En wat ook belangrijk is: wat moeten bedrijven weten om klaar te zijn voor de uitdagingen die zich in de toekomst voordoen.

Eigen uitkomsten vergelijken met die van andere bedrijven

Verladers die besluiten om de Transport Logistics 4.0 Benchmark tool te gebruiken, kunnen hun eigen uitkomsten bijvoorbeeld vergelijken met de uitkomsten van bedrijven met eenzelfde omvang in vergelijkbare sectoren of landen. Ook zal het voor de verlader duidelijk zijn op welke gebieden hij voor of achterloopt en welke potentiële winst er te behalen valt met welk soort investeringen.

Hoe is de tool te vinden?

De tool is te vinden via deze URL: http://www.smart-logistics-benchmark.com/nl

°°°

Over Transporeon

TRANSPOREON Group’s leidende transport en logistieke cloudgebaseerde platform ondersteunt producenten, retailers en vervoerders bij het volledig digitaliseren van hun transport en logistieke processen. Vooruitstrevende best practices maken real-time samenwerking en transparantie mogelijk, terwijl ze bovendien leiden tot efficiencyverbeteringen en een betere winstgevendheid van alle betrokken partijen. De groep biedt drie oplossingen: TRANSPOREON voor transportexecutie, TICONTRACT voor het slim en strategisch zoeken van logistieke diensten en MERCAREON voor time slot management in retail distributiecentra. Het platform koppelt ruim 1.000 verladers, 57.000 vervoerders en 100.000 gebruikers in meer dan 100 landen. De onderneming is in Duitsland opgericht in het jaar 2000. De TRANSPOREON Group is Europees marktleider met snelgroeiende aanwezigheid in Noord-Amerika en Azië.
www.transporeon.com | www.ticontract.com | www.mercareon.com

Meer informatie is te vinden op de website van Transporeon:
www.transporeon.com

Contact voor de pers:
Gitte Willemsens
T: 0032 (0) 3 808 24 45
E: willemsens@transporeon.com