Tesco kiest oplossing van Transporeon voor het beheer van inkomende goederen in distributiecentra

door Luna

PERSBERICHT

Contact communicatiepartner:
Anne-Camille Bettens bij Luna
02 658 02 96
0495 59 38 02
anne-camille@luna.be

Tesco kiest oplossing van Transporeon voor het beheer van inkomende goederen in distributiecentra

Breda, 20 maart 2017 – Tesco UK tekende een contract met de retailafdeling van Transporeon Group, Mercareon, voor een cloud-gebaseerde ‘Software as a Service’ oplossing. Met de toepassing kan de stroom van inkomende logistiek in alle distributiecentra van Tesco worden beheerd. De time slot managementoplossing zal in 35 Tesco faciliteiten in het Verenigd Koninkrijk het proces en de behandeling van inkomende goederen verbeteren. Ook zorgt de software voor betere transportvisualisatie. Het platform laat Tesco toe om eenvoudiger en kostenefficiënter transportorders toe te kennen aan een gesloten pool van vervoerders.

Het contract volgt op een succesvolle implementatie door Transporeon van een gelijkaardig time slot managementsysteem voor inkomende goederen in de centraal Europese distributiecentra van Tesco in Tsjechië, Hongarije, Polen en Slowakije.

De Tesco-software wordt momenteel ontwikkeld en zal live gaan in mei 2017. Het uitrollen van de oplossing moet in oktober 2017 volledig zijn afgerond. “Dit partnerschap helpt ons om de efficiëntie en productiviteit in ons distributienetwerk te verbeteren”, zegt John Steventon, hoofd van de primaire distributie bij Tesco PLC. “Duidelijke, nauwkeurige en betrouwbare informatie zal ervoor zorgen dat onze producten op de meest efficiënte manier naar onze winkels en onze klanten verspreid worden.

Er waren twee belangrijke redenen om voor deze oplossing te kiezen: het is makkelijk te integreren met de bestaande IT-infrastructuur, en het bevat onboarding, advies en levenslange ondersteuning. Dat resulteerde in een op maat gemaakte oplossing voor Tesco. “We zijn verheugd om deze klantenrelatie naar een hoger niveau te tillen”, zegt David Williamson, Global Account Director bij Transporeon. “Onze logistiek- en retail specialisten beschouwen dit nog maar als de start van een langdurige samenwerking met Tesco UK. In de komende jaren willen we onze strategische relatie continu verbeteren en uitbreiden.

Over Tesco UK

De Tesco activiteiten in het Verenigd Koninkrijk zijn de grootste van de groep, met meer dan 3500 winkels en ruim 310.000 werknemers. Het bedrijf heeft de UK business verder versterkt en zet nu in op het leveren van een nog aantrekkelijker aanbod voor klanten met scherpere prijzen, een verbeterde kwaliteit en een groter bereik met betere service.

Over Transporeon

Transporeon is het leidende wereldwijde cloudplatform voor intelligente transport logistics. De digitale connectie tussen verladers en vervoerders zorgt voor een slimmer, transparant en kostenefficiënter verkeer van goederen in de wereld. Door de volledige supply chain te digitaliseren, maakt het echte communicatie en samenwerking mogelijk in de hele verlader-vervoerdersgemeenschap.
Het bedrijf koppelt meer dan 1.000 verladers (producenten, leveranciers en retailers), 55.000 vervoerders (logistieke dienstverleners, 3PL’s, expediteurs en bestuurders) en ruim 100.000 gebruikers. Transporeon werkt in meer dan 100 landen met een serie van Software-as-a-Service oplossingen die beschikbaar zijn in 25 talen.
De unieke oplossingen van de Transporeon Group omvatten onboarding, advies en levenslange klantenondersteuning. Dat resulteert in een op maat gemaakte oplossing voor elke organisatie. De oplossingen boosten verlader/vervoerder prestaties en verlagen de kosten, ook worden zo de vervoerdersmarges geoptimaliseerd en de CO2-uitstoot verlaagd. De diensten van Transporeon zijn ISO gecertificeerd.
Het hoofdkantoor van Transporeon Group bevindt zich in Ulm, Duitsland.

Meer informatie: www.transporeon.com

Contact voor de pers:
Gitte Willemsens
0032 (0) 3 808 24 45
willemsens@transporeon.com