Globis betreedt wereldmarkt door joint venture met NINtec

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jelle Couder bij Luna
Tel +32 2 658 02 79
GSM +32 0496 83 01 72
jelle@luna.be

Globis betreedt wereldmarkt door joint venture met NINtec

Joint venture bedrijf GlobTec verdubbelt de ontwikkelingscapaciteit van Globis

Aalst, Zoetermeer, 12 juli 2017 – Globis, ERP-speler voor logistieke dienstverleners, en softwareontwikkelaar NINtec vormen samen een joint venture. Met het nieuwe bedrijf GlobTec verdubbelt Globis in één keer zijn ontwikkelingscapaciteit en betreedt het de wereldmarkt.

Globis  is een innovatief platform dat logistieke dienstverleners toelaat alle commerciële-, administratieve- en operationele processen te beheren en realtime te integreren in de  bevoorradingsketen.

“De samenwerking met NINtec biedt ons een wereldwijde development-, sales- en implementatiepartner en moet ons toelaten om de komende vijf jaar jaarlijks tot 50 procent te groeien”, legt CEO van Globis Karel Van den Berghe uit. “De digitale transformatie in de logistieke sector is in volle gang. Dat brengt complexe vraagstukken naar boven waarop wij een oplossing kunnen bieden.”

“Het bundelen van onze expertise in het ontwikkelen van state-of-the-art-softwareoplossingen in de logistieke en transportsector met de krachtige ERP-productportfolio van Globis biedt enorme kansen en mogelijkheden. Dit om een snelle ‘time-to-market’ te realiseren in digitaliseringsoplossingen in de bevoorradingsketen. Betaalbaar, snel, hoogwaardig, innovatief en werkend opgeleverd!” zegt Vipin Moharir, CEO van NINtec.

Wereldwijde groei

Globis kent momenteel een steile opmars bij logistieke dienstverleners in Europa. Heel wat bedrijven uit de Antwerpse haven gaan over op het Globis platform. Ook in Nederland zijn inmiddels een aantal zeer grote projecten in uitvoering bij o.a. Nedcargo en Ewals Cargo Care. Door ons principe van ‘follow your customer’  worden via dochterbedrijven van onze klanten ook meer en meer activiteiten ontplooid in Oost-Europa, Azie en Noord-Amerika.

“Om te kunnen groeien moet Globis een beroep kunnen doen op professionele, wereldwijd opererende implementatiepartners en moeten we onze ontwikkelingscapaciteit flexibiliseren”, vult Karel Van den Berghe aan.

Nintec beschikt over ca. 1.500 hoog gekwalificeerde software ontwikkelaars en heeft momenteel al veel ervaring in Europa, Noord-Amerika, en Azië. Met het moderne Globis-platform worden bedrijven vanaf nu  een ‘springplank’ geboden voor de volledige digitalisering van hun logistieke activiteiten.

Beide organisaties geloven in hun gebundelde krachten. Dat heeft Globis en NINtec ertoe aangezet om te kiezen voor een aparte, wereldwijd opererende organisatie die de logische naam ‘GlobTec’ krijgt. Zowel bestaande resources uit beide bedrijven als nieuwe resources worden in het nieuwe bedrijf ondergebracht.

De CEO van NINtec Vipin Moharir ziet de samenwerking als een verrijking. “Ik geloof zeer sterk in het Globis platform. Het biedt een unieke motor die breed inzetbaar is en een antwoord biedt op ingewikkelde uitdagingen in een competitieve transport- en logistieke sector. Daarom ziet NINtec de samenwerking als een win-win voor alle klanten in de sector.”

GlobTec BV wordt ondergebracht bij het Europese hoofdkantoor van NINtec in het Nederlandse Zoetermeer. De bedrijven hebben beide een aandeelhouderschap van 50 procent in de joint venture.

Wenst u meer informatie of een interview, gelieve dan contact  op te nemen
met Jelle Couder bij Luna: jelle@luna.be of 02 658 02 79 / 0496 83 01 72

Over Globis

Globis Software NV is een sterk groeiend softwarebedrijf uit Aalst (België) met inmiddels meer dan 50 medewerkers. Globis ontwikkelt en ondersteunt een heel uitgebreid, standaard ERP-platform dat ruim wordt ingezet bij middelgrote bedrijven in de Benelux en daarbuiten.

Naast indrukwekkende functionaliteiten voor productiebeheer en warehouse management, biedt het platform inmiddels een totaaloplossing voor logistieke dienstverleners, inclusief het beheer van forwarding en transportactiviteiten.

Voor meer informatie bezoek: www.globis-software.com

Over NINtec

NINtec B.V. is een Global Information Technology Services, Solutions & Product Engineering onderneming. NINtec helpt CxO’s om hun bedrijf te laten groeien door  het continue transformeren van de business van haar klanten door middel van het juiste inzicht in marktontwikkelingen, bedrijfsprocessen en de inzet van geavanceerde innovatieve  technologische oplossingen en uitgebreide domeinkennis.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Zoetermeer. NINtec heeft meer dan 1.500 unieke professionals die actief zijn in dertig landen op vijf continenten. Voor meer informatie bezoek: www.nintec.com