Faculty Club opent gloednieuwe hightech ruimte voor innovatief en creatief vergaderen

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Anne-Camille Bettens bij Luna
Tel: +32 2 658 02 96
gsm: +32 495 59 38 02
anne-camille@luna.be

Faculty Club opent gloednieuwe hightech ruimte voor innovatief en creatief vergaderen

Nieuwe vleugel ‘The WestWing’ biedt ook co-workingruimte

Leuven, 22 juni 2017 – Faculty Club opent vandaag een nieuwe vleugel in haar vergader- en congrescentrum in het Leuvens Groot Begijnhof. De nieuwe, polyvalente ruimte werd ‘WestWing’ gedoopt. De zaal met aparte break-outrooms met elk een eigen concept bieden bedrijven een plaats om te werken, te vergaderen en te brainstormen. Er is ook een co-workingruimte voorzien. WestWing combineert een authentiek historisch karakter met hoogtechnologische voorzieningen.

De nieuwe vleugel is een zelfstandig geheel binnen Faculty Club, naast het hoofdgebouw. Het is een aanvulling op de al aanwezige vergaderzalen. “Met WestWing willen we een stimulerende en inspirerende omgeving aanbieden waar rust, comfort en creatie centraal staan”, vertelt Peter Herbiest, Algemeen Directeur van Faculty Club. “WestWing wil bedrijven alle mogelijkheden geven om creatieve ideeën uit te werken. Medewerkers vormen immers maar één schakel in de ketting die leidt naar een baanbrekend idee. Ook een prikkelende omgeving is nodig om de stappen in het ideeënproces te ondersteunen. Men kan er bovendien het nuttige aan het aangename koppelen: het à la carte restaurant van Faculty Club biedt catering-ondersteuning aan op een do-it-yourselfmanier”, zegt Herbiest.

De nieuwe vleugel is uitgerust met hoogtechnologische tools zoals de MS Surface Hub voor interactieve brainstorming- en creatiesessies, livestreaming en beeld en geluid van bioscoopkwaliteit; of een state of the art ‘ideeënwand’: een interactieve wand die een ontwerpproces van A tot Z instant digitaal verwerkt en beveiligd archiveert.

Restauratie in een werelderfgoed-setting

Faculty Club is de enige eventlocatie wereldwijd ingebed in een UNESCO werelderfgoed. Voor WestWing renoveerde en restaureerde de club oude 16e-eeuwse stallingen in overleg met Monumentenzorg. Herbiest: “We wilden zo veel mogelijk oorspronkelijke elementen behouden. Omdat sommige houten balken aangetast waren met houtworm, werden ze uitgehold, binnenin verstevigd en daarna weer opgevuld met hars.”

Eigen keuken in vernieuwd restaurant

Ook het restaurant van Faculty Club, Cum Laude, werd vernieuwd. Het restaurant met groot terras in het historische begijnhof is open voor iedereen. Sinds kort leidt chef Tom Vanhoegaerden er de keuken. Het restaurant werkt met minder lange shiften dan in het klassieke horecasysteem om werk en privéleven meer in evenwicht te houden.

Wenst u meer informatie of een interview met Peter Herbiest
gelieve dan contact op te nemen met Anne-Camille Bettens bij Luna
anne-camille@luna.be 02 658 02 96 of 0495 59 38 02

Over Faculty Club

Faculty Club is een vergader- en congrescentrum ingebed in het Leuvens Groot Begijnhof, erkend als UNESCO werelderfgoed. Het is de enige event-locatie wereldwijd ingebed in een UNESCO werelderfgoed. Faculty Club verwelkomt zowel bedrijven als academici, verenigingen en particulieren. Het centrum biedt vergader- en congresfaciliteiten aan; feestzalen; banketten; en een à la carte-restaurant: Cum Laude. Het bedrijf krijgt jaarlijks 80 000 mensen over de vloer en stelt 30 mensen tewerk. Het is een vzw die zijn oorsprong vindt in de KU Leuven. Faculty Club gaat prat op horeca zowel als ecologische labels, waaronder vermelding in de Gault&Millau, 2 vorkjes in de Michelin gids, de Groene Sleutel en de Smiley.

Voor meer info: www.facultyclub.be of 016 32 95 00.