Elektrische plooifietspionier Ahooga Bike sluit samenwerking af met autodeelbedrijf Poppy

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel: +32 2 658 02 93
Gsm: +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be

Elektrische plooifietspionier Ahooga Bike sluit samenwerking af met autodeelbedrijf Poppy

Overeenkomst moet intermodaliteit tussen fiets en auto stimuleren

Brussel, 29 mei 2018 – De Brusselse elektrische plooifietsfabrikant Ahooga Bike en  autodeelbedrijf Poppy sluiten in Antwerpen een samenwerkingsovereenkomst. Klanten van Ahooga genieten daardoor een aantal voordelen bij Poppy en vice versa. Beide bedrijven willen de Antwerpenaar zo ver krijgen dat hij anders gaat nadenken over zijn mobiliteit.

De overeenkomst moet de Antwerpenaar aanzetten om zo veel mogelijk vervoersmiddelen te combineren. Dat geeft een boost aan de intermodaliteit. Door gebruik te maken van zowel een deelauto als een plooifiets krijgen mensen de kans om hun pendelgewoonten op een intelligente manier te veranderen. Ahooga Bike en Poppy zijn immers beiden een grote voorstander van intelligente steden of ‘Smart cities’.

Intermodaliteit is de sleutel naar een betere mobiliteit. “Het is niet de bedoeling om de auto te elimineren of om een radicale verandering te bewerkstelligen. Het gaat eerder om impulsen geven”, zegt Philippe Lefrancq, medeoprichter van Ahooga Bike. “Het draait om een voorstel voor een intelligente mix van vervoersmiddelen waaronder een milieuvriendelijke deelauto en een zeer efficiënte en lichte elektrische plooifiets.”

De Brusselse fietsfabrikant Ahooga Bike is een pionier in een nieuwe manier van pendelen. Het bedrijf maakt superlichte elektrische plooifietsen en wil zo de obstakels die het gebruik van de fiets tegenhouden, wegnemen. Dankzij de elektrische motor kunnen fietsers rustig een helling te bedwingen en door de het lage gewicht van de compacte fiets is het mogelijk om met weinig moeite lange afstanden af te leggen. Het gaat om een echt intermodaal vervoersmiddel. Zo neemt Ahooga Bike enkele van de grootste obstakels voor de groei van de fiets in de stad weg.

Ahooga Bike ontving voor zijn fiets dit jaar al de prestigieuze Red Dot Design Award. De jury van de award prees vooral de lichte constructie van de fiets, waardoor die ook zonder elektrische assistentie gemakkelijk te besturen en comfortabel is. Deze prijs komt bij het al indrukwekkende palmares* van de scale-up.

In de praktijk betekent de samenwerkingsovereenkomst dat de klanten van Poppy en Ahooga Bike voordelen krijgen als ze gebruik maken van elkaars diensten. Klanten van Ahooga Bike krijgen 30 minuten gratis autodeeltijd bij Poppy. Gebruikers van Poppy krijgen dan weer een gratis kleuroptie ter waarde van 100 euro op hun nieuwe fiets van Ahooga Bike.

Multimodaal

Voor Poppy betekent de actie met Ahooga Bike een samenwerking tussen gelijkgestemden. “Wij geloven ook sterk in het intermodale verhaal”, zegt Moos Tits, Chief Marketing Officer bij Poppy. “Een wagen staat niet alleen als vervoersmiddel. Best combineer je altijd verschillende vervoerswijzen. In een ideale wereld fiets je dan met je Ahooga Bike naar je Poppy-auto. Je rijdt met je wagen tot in de buurt van je bestemming en het laatste deel van het traject, bijvoorbeeld door een stadscentrum, leg je opnieuw met de fiets af.” Deze optie laat hen toe om trouw te blijven aan het doel van Happy Cities, om onder meer kleur en vreugde in de straten te brengen.

Met de samenwerking met Poppy is Ahooga Bike niet aan zijn proefstuk toe. In juni van 2017 sloot Ahooga Bike al een gelijkaardige overeenkomst met DriveNow in Brussel.

Wenst u meer informatie of wil u een interview afnemen,
contacteer dan Isabelle Schmit bij Luna:
isabelle@luna.be, +32 2 658 02 93 of +32 495 59 38 06.

Over Ahooga Bike  

Ahooga Bike werd opgericht in 2015 en produceert plooibare elektrische fietsen. Co-oprichters Philippe Lefrancq en Fréderic Mertens kregen sindsdien het gezelschap van Laetitia Lambotte. Sinds de oprichting kochten al 2000 mensen een Ahooga-fiets. In 2017 boekte het bedrijf een omzet van 1,66 miljoen euro.

Het Brusselse bedrijf is gespecialiseerd in een intermodaal aanbod van vervoersoplossingen. Daarbij schuift het superlichte, elektrische plooifietsen naar voor. Die nemen de obstakels voor het gebruik van de fiets in de stad weg, zoals reliëf, zweet, regen, diefstal of lange afstanden.

Ahooga Bike produceert zelf de kaders van zijn fietsen in Europa, met in België gekocht aluminium. De fietsen zijn aangepast aan de huidige infrastructuur in de (voor)stad en kunnen aangepast worden aan de eigen smaak met een eigen logo en een kleur naar keuze (keuze uit 215 kleuren).

Ahooga wil het gebruik van de fiets door bedrijven stimuleren. Belgische bedrijven kunnen bijdragen aan een innovatieve, intelligente, efficiënte en zelfs mobiliteit door Ahooga als aanvulling op de bedrijfswagen te gebruiken.

*Palmares Ahooga: Belgische Energie- en Milieuprijs (2017), Entrepreneur à l’honneur de l’année (2017), nominatie Brusselaar van het jaar (2017), German Design Award (2018), Cycle Award (2018), Red Dot Design Award (2018).

Meer informatie op www.ahooga.bike

Over Poppy

Poppy werd in januari 2018 gelanceerd en biedt in Antwerpen een dienst met milieuvriendelijke deelwagens aan. Via de Poppy applicatie hebben klanten toegang tot een vloot van 350 wagens. Daarmee vinden ze snel de dichtstbijzijnde auto, die ze na hun rit in de homezone (Antwerpen en enkele Antwerpse districten) kunnen achterlaten. Poppy werkt volgens het ‘free floating’-concept. De deelwagens hebben geen vaste standplaats en je kan ze in de homezone gratis parkeren. Wetende dat één deelwagen al snel 5 tot 10 privéwagens vervangt, is Poppy ervan overtuigd dat het kan bijdragen tot een vlottere en veiligere mobiliteit in Antwerpen.

Meer informatie op poppy.be