Efficy NV neemt Franse CRM-oplossing Vente Partner over

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jelle Couder bij Luna
Tel +32 2 658 02 79
GSM +32 0496 83 01 72
jelle@luna.be

Efficy NV neemt Franse CRM-oplossing Vente Partner over

Belgische CRM-specialist versterkt positie op Franse markt

Brussel, 7 juni 2017 – De Belgische CRM-specialist Efficy NV neemt zijn Franse sectorgenoot Vente Partner over. De fusie moet Efficy toelaten om de groei op de Franse markt te versnellen. Met de overname haalt Efficy de kennis van Vente Partner, dat al sinds 1989 actief is, in huis. Vente Partner van zijn kant blijft actief in Frankrijk en krijgt toegang tot de cloudoplossingen van Efficy. Dankzij de fusie behoort Efficy nu tot de grootste CRM-leveranciers in Frankrijk. Op termijn mikt Efficy op de koppositie in Frankrijk binnen de onafhankelijke leveranciers van CRM-oplossingen.

“Een betere partner kunnen we ons niet wensen. We staan zeer dicht bij elkaar als het gaat om cultuur en visie, alsook wat betreft technische compatibiliteit”, aldus Cédric Pierrard, CEO van Efficy. “Vente Partner is een belangrijke speler op de CRM-markt in Frankrijk. Hun producten zijn zeer flexibel en gemakkelijk in gebruik. Bovendien beschikt Vente Partner over een goed klantenbestand op de Franse markt. Het gaat ten slotte om een pionier met meer dan 20 jaar opgebouwde ervaring”, zegt Pierrard.

Voor Vente Partner betekent de overname een belangrijke nieuwe stap. “Dankzij Efficy kunnen we optimaal profiteren van de Europese groei in ons marktsegment”, Zegt Philippe Duquaire, CEO van Vente Partner. “Bovendien kunnen we hierdoor versneld de cloudversie van onze producten op de markt brengen, wat belangrijk is om onze klanten een volledige CRM-oplossing aan te bieden.”

Na de overname willen beide bedrijven zich in eerste instantie volledig toeleggen op het ontwikkelen van een cloudversie voor de CRM-oplossing van Vente Partner. Die zal gebaseerd worden op de al bestaande architectuur van Efficy, waardoor het project al voor de herfst rond zal zijn.

Focus op de cloud

“De bedoeling is om onze vaste CRM-functies volledig te behouden, maar die makkelijker toegankelijk te maken via de cloud”, aldus Duquaire. “Vente Partner heeft in het verleden de strategische keuze gemaakt om zijn product niet online te ontwikkelen, zodat we nu een inhaalbeweging moeten maken richting de cloud. Onze overname door Efficy helpt ons om die sprong snel te maken.”

De portfolio van Vente Partner in Frankrijk blijft behouden en zal in de toekomst samen worden aangeboden met de CRM-tools van Efficy. De huidige eigenaars van Vente Partner blijven ook na de overname actief in het bedrijf. De huidige ploeg van 10 personeelsleden bij Vente Partner blijft tot eind 2017 nog onafhankelijk werken. Daarna zullen beide bedrijven geïntegreerd worden. Efficy Frankrijk zal dan 22 mensen te werk stellen.

In de praktijk neemt Efficy het handelsfonds van de Vente Partner over van de NV Desico. Efficy wil met de overname van Vente Partner een omzet van 2,4 miljoen euro halen in Frankrijk. Dat plaatst het bedrijf binnen de top 10 van onafhankelijke leveranciers van CRM-oplossingen in het land. Op termijn zet Efficy zijn zinnen op de koppositie in Frankrijk.

Meer dan 2000 klanten

Met de overname van Vente Partner ziet Efficy zijn Europese klantenbestand met 20 procent stijgen tot boven de 2000. Het doel is om in 2017 met het bedrijf een totale omzet van 13 miljoen euro te realiseren. “Wij blijven onze ogen open houden voor overnames van bedrijven die onze visie delen om zo onze Europese strategie mee vorm te geven. Daardoor kunnen we specifieke lokale productportefeuilles creëren om onze klanten meer toegevoegde waarde te bieden.”

De overname van Vente Partner is de laatste in een reeks voor Efficy. Alleen al in Frankrijk gaat het om de vierde overname, maar wel de grootste tot nu toe. Pierrard sluit niet uit dat Efficy ook in de nabije toekomst nog bedrijven overneemt. “We willen blijven groeien. In de eerste plaats in Frankrijk en in Nederland, maar op termijn willen we onze horizon nog verder verruimen.”

Wenst u meer informatie of een interview, gelieve dan contact
op te nemen met Jelle Couder: jelle@luna.be of 0496 83 01 72

Over Efficy

Efficy is een CRM-oplossing die volledig in België ontwikkeld werd. Het is een software waarmee men zijn contacten, klanten, database en marketing campagnes kan beheren. Efficy helpt haar gebruikers om de gegevens semiautomatisch te verbinden, waardoor men alles snel terugvindt. Aangezien het een Belgische oplossing is, kan men gemakkelijk aanpassingen op maat maken. De eerste versie van de software werd op de markt gebracht in 2005. De recentste versie van Efficy is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Pools, Turks en Japans. Efficy CRM telt meer dan 55000 gebruikers in zo’n 1600 bedrijven in 9 landen.

Efficy NV stelt een 100-tal mensen tewerk in haar kantoren te Brussel, Windhof (Luxemburg), Parijs en Aix-en-Provence (Frankrijk), Utrecht (Nederland), Genève (Zwitserland) en Istanboel (Turkije). Enkele bedrijven die met Efficy’s CRM werken zijn BECI, Ingenico Group, CBRE, Kinepolis, Eiffage Benelux en BOZAR.

Voor meer informatie: www.efficy.com

Over Vente Partner

Vente Partner werd opgericht in 1989 en geeft sinds 1996 verschillende CRM-oplossingen uit. Op dit moment worden de producten van Vente Partner gebruikt door 600 kleine en middelgrote ondernemingen in Frankrijk. In 2013 werd Vente Partner overgenomen door het CRM-bedrijf Sage. Sinds 2015 is het handelsfonds van Vente Partner in handen van de NV Desico.