Efficy haalt Robert Houdart binnen als R&D-manager

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Jelle Couder bij Luna
Tel.: +32 2 658 02 79
GSM: +32 0496 83 01 72
jelle@luna.be

Efficy haalt Robert Houdart binnen als R&D-manager

Mobiele applicaties en implementatie van AI worden speerpunten

Brussel, 19 december 2017 – De Belgische CRM-specialist Efficy NV heeft Robert Houdart aangetrokken als nieuwe R&D-manager. Houdart is een oude bekende van Efficy, hij stond immers mee aan de wieg van het bedrijf. De ontwikkeling van de mobiele applicatie en de implementatie van artificiële intelligentie worden belangrijke uitdagingen voor Houdart, die zich de afgelopen jaren had toegelegd op de ontwikkeling van zijn bekende schaakprogramma Houdini.

Als medeoprichter van Efficy is Robert Houdart de architect van de structuur van Efficy en werkte hij aan de broncode van het CRM-systeem. Tussen 2005 en 2008 was hij al R&D-manager bij het bedrijf. “Ik heb mij daarna gericht op andere projecten, maar ik ben Efficy blijven volgen, onder meer via mijn zetel in de raad van bestuur”, zegt Houdart.

Houdart keert nu terug door de grote poort als R&D-manager voor Efficy. “Ik heb enorm veel zin om opnieuw aan Efficy te werken”, zegt Houdart. “Het blijft natuurlijk ook wel een beetje mijn kindje. De passie voor het product en het bedrijf zijn de afgelopen jaren niet verminderd.”

De uitdagingen die voor de komende jaren op de tafel van Houdart liggen zijn niet min. “De komende jaren willen we onze focus leggen op de mobiele app, gamificatie van ons product en de implementatie van artificiële intelligentie (AI)”, zegt Houdart. “Met gamificatie, of het introduceren van spelelementen, willen we het programma gebruiksvriendelijker maken.”

De volgende versie van Efficy, die in maart 2018 op de markt komt, zal al een mobiele app introduceren, die in de toekomst nog verder ontwikkeld wordt. De grote uitdaging voor de komende jaren ligt dan ook bij AI, of artificiële intelligentie, waarbij het systeem zelfstandig suggesties doet naar de klant.

Het omvormen van Efficy tot een lerend systeem kan de efficiëntie ten goede komen. “Op termijn moet Efficy dan op maat van de klant intelligent advies geven”, zegt Houdart. “Bijvoorbeeld als een verkoper al lang geen contact meer gehad heeft met een bepaalde klant, kan het systeem hem daaraan herinneren. Wie dan weer vaak een zelfde soort formulier gebruikt, krijgt een voorstel om een template op te stellen. We willen eigenlijk dat het programma leert wat het kan doen om de klant te helpen bij zijn activiteiten.”

Schaakgrootmeester

Houdart was niet alleen actief in de ontwikkeling van Efficy. De afgelopen jaren legde hij zich toe op de ontwikkeling van het schaakprogramma Houdini. Niet zonder succes, want de verschillende versies van het programma worden door bijna 50.000 schaakliefhebbers gebruikt. “Dat is eigenlijk een combinatie van mijn werk als ontwikkelaar en mijn hobby als schaker. Ik heb zelf 20 jaar competitie gespeeld”, zegt Houdart. “Ik ben daar al vele jaren mee bezig, maar in 2010 besloot ik mij intensief toe te leggen op de ontwikkeling van een performant schaakprogramma.”

Dankzij Houdart is Houdini sinds 2011 een van de meest performante schaakprogramma’s ter wereld. Ondertussen is het programma aan zijn zesde versie toe en maakt het momenteel in de finale van het TCEC wereldkampioenschap computerschaak jacht op zijn vierde wereldtitel.“Houdini is sterker dan een menselijke tegenstander”, zegt Houdart. “Veel mensen denken nog terug aan de wedstrijden tussen grootmeester Garry Kasparov en de computer Deep Blue, maar tegenwoordig kan een mens niet meer winnen van de computer.”

Wenst u meer informatie of een interview, gelieve dan contact
op te nemen met Jelle Couder: jelle@luna.be of 0496 83 01 72

Over Efficy

Efficy is een CRM-oplossing die volledig in België ontwikkeld werd. Het is een softwarepakket waarmee men zijn contacten, klanten, database en marketingcampagnes kan beheren. Efficy helpt haar gebruikers om de gegevens semiautomatisch te verbinden, waardoor men alles snel terugvindt. Aangezien het een Belgische oplossing is, kan men gemakkelijk aanpassingen op maat maken.

De eerste versie van de software werd op de markt gebracht in 2005. De recentste versie van Efficy is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Pools, Turks en Japans. Efficy CRM telt meer dan 55.000 gebruikers in zo’n 1.600 bedrijven in 9 landen. Efficy NV stelt een 100-tal mensen tewerk in haar kantoren te Brussel, Windhof (Luxemburg), Parijs en Aix-en-Provence (Frankrijk), Utrecht (Nederland), Genève (Zwitserland) en Istanboel (Turkije).

Enkele bedrijven die met Efficy’s CRM werken zijn BECI, Ingenico Group, CBRE, Kinepolis, Eiffage Benelux en BOZAR. In Luxemburg maken onder meer CIPARI, CLC, Ferderspiel, ProductLife en het Luxembourg Institute of Science and Technology, gebruik van Efficy.

Voor meer informatie: www.efficy.com