Crowdlending: Powerpack – de grootste huisvuilzakkenproducent in België – haalt 250.000€ op via Look&Fin

door Luna

Persbericht

Contact communicatiebureau:
Elsie Van Linthout bij Luna
Tel: +32 2 658 02 70
GSM: +32 475 26 01 03

Isabelle Schmit bij Luna
Tel: +32 2 658 02 93
GSM: +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be

Crowdlending: Powerpack – de grootste huisvuilzakkenproducent in België – haalt 250.000€ op via Look&Fin

Brussel, 16 januari 2017 – Crowdlendingplatform Look&Fin, marktleider in België, heeft 250.000 € opgehaald voor Powerpack, de grootste producent van huisvuilzakken en industriële folies in ons land. Powerpack zal met de lening een ambitieus onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma op poten zetten. “Dit bewijst dat Look&Fin een aantrekkelijk financiële oplossing biedt aan Vlaamse KMO’s.”

Powerpack wil haar eigen biopolymeren ontwikkelen en bio-grondstoffen “onder licentie” produceren. Het geplande R&D-programma helpt Powerpack omgaan met de steeds strengere wetgeving voor de productie van huisvuilzakken- en plasticfolies. Powerpack test al een aantal maanden materialen om biologisch afbreekbare plastic zakken te kunnen produceren voor de retailmarkt (groenten- en fruitverpakkingen, draagtassen en vuilniszakken voor GFT-afval). Deze ontwikkeling en nieuwe producten openen nieuwe markten voor Powerpack, dat hiervoor uitsluitend op de markt van de vuilniszakken actief was.

Naast crowdlending via Look&Fin ontving Powerpack voor haar R&D-programma ook een subsidie uit de portefeuille ‘KMO-Innovatieprojecten’ van het Vlaamse Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Via de beleggerscommunity van Look&Fin werd de lening aan Powerpack in enkele minuten opgehaald.  De belegger vond de modaliteiten van de lening (48 maanden en een interestvoet van 9%) duidelijk erg aantrekkelijk. Er zijn bovendien geen instapkosten voor de belegger.

Willem Van den Berghe, gedelegeerd bestuurder van Powerpack: “Na de subsidiering door het VLAIO ontbrak nog een deel van de financiering om ons ambitieus R&D-project rond te krijgen.  We wilden zo snel mogelijk van start gaan en onze ervaring is dat banken terughoudend kunnen zijn als ze geen nieuwe waarborgen krijgen. Eigenlijk kende ik Crowdlending nog niet maar het heeft mij nu volledig overtuigd. Het is een mooie alternatieve financieringsvorm en het gaat allemaal sneller dan traditionele bankfinanciering.

Frédéric Lévy-Morelle, CEO van Look&Fin: “Powerpack toont aan dat wij via crowdlending aantrekkelijke oplossingen bieden voor de financiering van Vlaamse KMO’s. Er bestaat een duidelijke behoefte bij KMO’s en er is een tegelijk een sterke vraag vanuit de belegger om in dit type leningen te kunnen investeren. Wij willen onze positie op de Vlaamse markt dit jaar verder uitbouwen. Onze in-house kredietexperts zijn daarbij een sterke troef.

Voor meer informatie of een interview, contacteer Isabelle Schmit bij Luna: isabelle@luna.be, +32 2 658 02 93, +32 495 59 38 06
of Elsie Van Linthout, elsie@luna.be, +32 2 658 02 72 of+32 475 26 01 03
Over Look&Fin

Look&Fin, opgericht in 2012, is pionier en marktleider in België in Crowdlending. Via haar platform biedt Look&Fin de particuliere belegger de mogelijkheid om rechtstreeks te investeren in KMO-leningen.

Dankzij Look&Fin heeft de belegger nu een aantrekkelijk nieuw alternatief waarmee hij zijn beleggingsportefeuille kan diversifiëren. Door een (gratis) account aan te maken op www.lookandfin.com krijgt de particuliere belegger rechtstreeks toegang tot de door Look&Fin geselecteerde leningen. Daarbij kan al belegd worden vanaf 500 euro.
Look&Fin heeft een eigen team van ervaren kredietanalisten. Beleggers kunnen elk geselecteerd kredietvoorstel dan ook grondig evalueren via een gedetailleerde analyse. De aangeboden leningen bieden een rendement tussen de 6 en 12% en worden meestal via maandelijkse aflossingen terugbetaald.
Look&Fin richt zich tot KMO’s die al minimum 3 jaar bestaan en heeft sinds haar oprichting al 75 KMO’s voor meer dan 13 miljoen euro gefinancierd. Daarvan werd reeds meer dan 3 miljoen terugbetaald aan de beleggers. Deze realiseerden tot nu toe een gemiddeld rendement van 8,4%.
CEO Frédéric Lévy Morelle kreeg in mei 2016 de Entrepreneur Award in de categorie ‘Founders’.

Meer informatie op: www.lookandfin.com

Over Powerpack

Powerpack werd opgericht in 2003 in Beerse. De firma produceert voornamelijk voor de huisvuilzakkenmarkt en produceert ook verschillende types industriële folies. Op de Belgische gemeentemarkt is Powerpack uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers.  Met vaste klanten in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië bedient Powerpack ook de Europese retailmarkt.  In Vlaanderen heeft de firma een marktaandeel van maar liefst 75%.

Meer informatie op: www.powerpack.be