Conciërgedienst EasyDay gaat samenwerken met Cofinimmo

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel: +32 2 658 02 93
Gsm: +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be

Conciërgedienst EasyDay gaat samenwerken met Cofinimmo

EasyDay lanceert meerdere diensten bij Cofinimmo

Brussel, 7 maart 2018 – Easyday, de Belgische specialist in conciërgediensten voor bedrijven en vastgoedmakelaars, sluit een samenwerkingsverband met Cofinimmo, het grootste beursgenoteerde vastgoedbedrijf in België. EasyDay biedt de huurders van Cofinimmo en hun aanwezige personeel 4 soorten diensten aan: wellness, ‘laundry’, ecologische handwasbeurten voor de wagen en de levering van biologische versmanden.  

Cofinimmo verbreedt zijn horizon op vlak van verhuren om zijn huurders en hun personeel beter van dienst te kunnen zijn en wil hen meer bieden dan enkel een ruimte om te huren. Het bedrijf biedt nu ook nieuwe diensten aan en stelt zich open voor eigentijdse concepten. Om zijn aanbod te verrijken doet Cofinimmo een beroep op de conciërgediensten van EasyDay.

EasyDay wordt zo dienstverlener voor Cofinimmo voor een pilootproject in 2 gebouwen. Het gaat om Park Lane, gelegen in een bedrijvenpark in Diegem, en The Gradient in Tervuren. Cofinimmo test hier de conciërgediensten van EasyDay uit volgens het concept ‘Flex Corner® by Cofinimmo’. Daarbij worden kantoren verhuurd volgens een flexibel contract (‘Costum your lease®), in combinatie met gemeenschappelijke faciliteiten (vergaderzalen, keukens, enz.) en diensten. Cofinimmo ontwikkelde ook het concept ‘The Lounge® by Cofinimmo’: multifunctionele ruimtes waar personeel kan werken, vergaderen en ontspannen. De inrichting van deze ruimtes werd bepaald door teams van Cofinimmo zelf.

EasyDay integreert zich zo in het aanbod en de branding van Cofinimmo. De diensten van EasyDay versterken het commerciële aanbod van Cofinimmo en dat is een voordeel voor zowel bestaande als nieuwe huurders. Een potentiële huurder bekijkt tijdens zijn zoektocht naar een gebouw niet alleen de locatie, de omgeving en het energieverbruik, maar ook de aanwezige diensten. Bestaande huurders willen dan weer de omstandigheden voor hun werknemers verbeteren en hen een aangenamere omgeving bieden.

EasyDay biedt in de gebouwen 4 soorten diensten aan:

  • wellness (yoga, pilates, BBB, relaxatie, cross-fit en massages) tegen een betaalbare prijs voor de werknemers
  • ‘laundry’ (strijkdiensten met dienstencheques, stomerij, wasserij, naaiwerk en schoenmakerij)
  • ecologische handwasbeurten voor de auto (zonder water en met biologisch afbreekbare producten)
  • levering van biologische fruit- of groentenmanden

De onderneming, of de gebouweigenaar in het geval van Cofinimmo, betaalt een abonnement aan EasyDay voor het beschikbare informaticaplatform, de diensten voor de werknemers en de hieraan verbonden logistieke, administratieve en communicatiekosten. EasyDay rekent Cofinimmo tussen 1 en 2 euro per m² aan, afhankelijk van de grootte van het gebouw en de gekozen diensten. De gebruiker betaalt op zijn beurt de bestelde dienst aan de marktprijs of aan een voordelig tarief.

Cofinimmo zal het pilootproject evalueren en dan beslissen of het al dan niet uitgebreid zal worden naar andere gebouwen. Het aantal globale bestellingen en gebruikers groeit momenteel.

“We hebben gekozen voor EasyDay door de groeiende vraag naar conciërgediensten bij huurders, maar ook omdat dat kan bijdragen aan de commercialisatie van een aantal leegstaande ruimtes”, stelt Jean Van Buggenhout, hoofd van Property Services & Corporate Social Responsibility bij Cofinimmo.

“De keuze viel op EasyDay omwille van meerdere redenen. In de eerste plaats is de kostprijs, gezien er geen vaste persoon aangesteld moet worden om de diensten te leveren. Ook de menselijke kant en de promotie van de diensten door EasyDay waren van belang. De diversiteit van het aanbod speelde eveneens mee. Niet enkel de wasdienst, maar ook het sportaanbod, zoals fitness, is enorm populair. Bovendien werd er ook een Community manager aangesteld door Cofinimmo. Die organiseert evenementen en zorgt voor een gemeenschapsgevoel bij de klant. De samenwerking tussen de Community manager van Cofinimmo en EasyDay verloopt erg goed, gezien ze complementair zijn. Ze wisselen ideeën uit over evenementen en over de promotie van diensten. Over het algemeen verlopen de evenementen zeer goed en zijn de huurders en hun personeel tevreden over de voorgestelde diensten. Bovendien blijkt dat potentiële klanten in andere gebouwen, waar deze diensten nog niet bestaan, vragende partij zijn en de conciërgediensten verder willen onderzoeken. Het is dus nuttig als toegevoegde waarde en om bepaalde ruimtes aantrekkelijker te maken voor verhuur” vervolgt Jean Van Buggenhout.

“EasyDay heeft de markt van bedrijfsconciërgerie veroverd”, stelt Benjamin Bertho, partner bij EasyDay.

“Aanvankelijk bood EasyDay enkel wasdiensten (‘Laundry’) aan. Vervolgens hebben we het dienstenaanbod uitgebreid en gekoppeld aan een bijdrage van de werkgever of de eigenaar van het gebouw. Zo draagt deze bij aan de kosten van de conciërgediensten, waardoor dit model rendabel wordt. We hebben onze klanten teruggewonnen dankzij dit nieuwe model en geïnvesteerd in onze commerciële kracht om nieuwe klanten te werven. Het is een mooi avontuur, maar wel één dat volharding vereist”, besluit Benjamin Bertho.

Over EasyDay

EasyDay werd opgericht in 2009 en is de Belgische specialist in conciërgediensten voor bedrijven en vastgoedmakelaars. De omzet bedroeg in 2017 iets meer dan 900.000€. EasyDay stelt momenteel een twintigtal werknemers te werk.
EasyDay biedt een aantal alledaagse diensten aan voor het personeel van firma’s en immobedrijven: wasdiensten, autowasbeurten, begeleiding, wellness en groepslessen en levering van biologische versmanden.
Het aanbod sluit aan bij de HR-strategieën van bedrijven die het welzijn en de werkomgeving van hun medewerkers willen verbeteren.
Voor meer info: easyday.be.

Over Cofinimmo

Cofinimmo werd gesticht in 1983 en is vandaag het grootste beursgenoteerde Belgische bedrijf gespecialiseerd in vastgoedverhuur. Het is ook een belangrijke speler op de Europese markt. Met vestigingen in België, Frankrijk, Nederland en Duitsland, bezit het bedrijf een gevarieerde portefeuille ter waarde van 3,5 miljard euro, wat een totale oppervlakte van meer dan 1 834 000 m² vertegenwoordigt. Confinimmo is vooral actief in vastgoed voor de gezondheidszorg (46%), kantoren (38%) en distributienetwerken (16%). Cofinimmo verleent diensten aan zijn huurders en beheert zijn vastgoed met een team van meer dan 130 werknemers in Brussel.
Voor meer info: cofinimmo.com.

Wenst u meer informatie of een interview, neem dan contact op met Isabelle Schmit bij Luna:
isabelle@luna.be, +32 2 658 02 93 of +32 495 59 38 06.