Conciërgedienst EasyDay begint met levering van brood zonder additieven

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel: +32 2 658 02 93
Gsm: +32 495 59 38 06
anne-camille@luna.be

Conciërgedienst EasyDay begint met levering van brood zonder additieven

Nieuwe dienst en samenwerking met Le Moulin d’André

Brussel, 29 mei 2018 – Easyday, de Belgische specialist in conciërgediensten voor bedrijven en vastgoedmakelaars, is begonnen met de levering van brood zonder chemische additieven. Het bedrijf werkt daarvoor samen met de artisanale bakkerij Le Moulin d’André. EasyDay startte de nieuwe dienst op met twee proefprojecten. De bestellingen bij die projecten groeien nu al met 20 procent per week.

Met de lancering van de twee proefprojecten wordt EasyDay de leverancier van artisanaal brood bij oliemaatschappij Total en bij Gradient, een prestigieus kantorencomplex in Brussel. Benjamin Bertho, partner bij EasyDay, legt uit: “Deze nieuwe dienst voor de levering van brood, draagt bij tot het welzijn op het werk en speelt in op de dagelijkse noden van de mensen.

Easyday wil welzijn integreren op het werk en verzekert alle logistieke voorzieningen die daarbij horen. De bestellingen komen binnen via het platform van EasyDay. Wij verzorgen dan de opvolging met onze onderaannemer Le Moulin d’André”, zegt Benjamin Bertho

Levering van artisanaal en natuurlijk brood

Ik heb gekozen voor een samenwerking met de artisanale coöperatieve Le Moulin d’André omdat we helemaal gewonnen waren voor de kwaliteit van hun brood, zowel door de smaak als door de voedingswaarde. Het is artisanaal brood, dat je niet vindt in de supermarkt. Het speltbrood wordt gemaakt op basis van natuurlijk bloem en zonder chemische additieven”, aldus Benjamin Bertho.

Deze coöperatieve reconstrueert stap voor stap de keten om graan te vermalen om er brood van te maken. Het bedrijf werkt met glutenarme tarwe, afkomstig van lokale landbouwers. Le Moulin d’André werkt voor 100 procent op waterkracht”, voegt Benjamin Bertho toe.

André Simonart van Le Moulin d’André legt uit: “Het doel is om natuurlijk brood zonder additieven tot bij de mensen te krijgen die zelf geen tijd hebben om naar de bakker te gaan. Dat gaat dan gewoonlijk om mensen die werken. Daarom hadden we het idee om rechtstreeks te leveren bij grote bedrijven. Voor de distributie hebben we dan contact opgenomen met EasyDay. Zij onderhouden de relatie met dit soort bedrijven en nemen de logistieke keten voor hun rekening. De opvolging van de bestellingen is gestandaardiseerd en EasyDay is erg flexibel. Ze helpen me ook met proeverijen en de marketing van het product. Op beurzen stellen zij hun platform voor en kan ik onze producten laten zien. Onze bedrijven zijn complementair en dragen bij aan elkaars succes.

Groeiende markt

“Onze proefprojecten voor de levering van brood kennen een sterke groei. Met onze twee bedrijfsacties zitten we aan 56 abonnees en het aantal bestellingen groeit elke week met 20 procent. Als deze proefprojecten succesvol zijn, zullen we de dienst ontsluiten voor andere bedrijven”, besluit Benjamin Bertho.

Over EasyDay

EasyDay werd opgericht in 2009 en is de Belgische specialist in conciërgediensten voor bedrijven en vastgoedmakelaars. De omzet bedroeg in 2017 iets meer dan €900.000 euro. EasyDay stelt momenteel een twintigtal werknemers te werk.

EasyDay biedt een aantal alledaagse diensten aan voor het personeel van firma’s en immobedrijven: wasdiensten, autowasbeurten, begeleiding, wellness en groepslessen en levering van biologische versmanden.

Het aanbod sluit aan bij de HR-strategieën van bedrijven die het welzijn en de werkomgeving van hun medewerkers willen verbeteren.

Voor meer info: easyday.be.

Over Le Moulin d’André

Le Moulin d’André is een artisanale coöperatieve die gevestigd is in Brussel en werd opgericht begin 2018. Het bedrijf ontwikkelt natuurlijke bloem, artisanale oliën en brood op traditionele wijze. De producten worden verdeeld via een korte keten. Het project van Le Moulin d’André past in de circulaire economie en wil werken zonder ecologische voetafdruk en zonder niet-recycleerbaar afval te produceren.

Voor meer info: moulinandre.be en the-services.be.

Wilt u meer informatie of wenst u een interview?
Contacteer Isabelle Schmit bij Luna:
isabelle@luna.be, of +32 2 658 02 93 of +32 495 59 38 06.