Christophe Vander Meeren nieuwe B2B salesmanager bij Lab9

door Luna

Persbericht
Contact communicatiepartner:
Elsie Van Linthout bij Luna
Gsm: +32 475 26 01 03
elsie@luna.be

Christophe Vander Meeren nieuwe
B2B salesmanager bij Lab9

Kortrijk, Aalst, Brussel, 9 december 2019 – Grafics/Lab9 heeft een nieuwe salesmanager B2B en education voor Vlaanderen en Nederlandstalige klanten in Brussel: Christophe Vander Meeren. Vander Meeren zal een team van 11 mensen aansturen. Grafics/Lab9 wierf begin dit jaar ook al een Manager B2B en education aan voor Wallonië en Franstalige klanten in Brussel, namelijk Etienne Renard. Zowel Vander Meeren als Renard zijn zwaargewichten qua ervaring, en maken deel uit van het management team.

Christophe Vander Meeren is de nieuwe business (B2B) en education salesmanager bij Grafics/Lab9 voor Vlaanderen en Nederlandstalige klanten in Brussel. Lab9 is de tweede Apple Premium Reseller & Apple Service Provider op de markt, en de eerste in B2B. Online Grafics is de grootste Belgische B2B-speler in de Adobe markt. Vander Meeren zal deel uitmaken van het managementteam van Online Grafics / Lab9 en een team van 11 mensen aansturen.

Mijn taak als B2B salesmanager van Grafics/Lab9, is natuurlijk eerst en vooral klanten informeren over wat we voor hen kunnen doen, maar ik moet er eveneens voor zorgen dat het Lab9-team up-to-date blijft”, zegt Vander Meeren. “Op deze steeds concurrentiële markt is ‘on top’ blijven belangrijk om een kwaliteitsvolle service te kunnen garanderen aan onze klanten. Veel van onze klanten in de grafische markt zijn specialisten die erg goed op de hoogte zijn. Wij moeten dus ook op de hoogte blijven van alle technologische vorderingen om in staat te zijn hun vragen te beantwoorden.”

Een goede salesmanager vinden is erg moeilijk”, aldus Geert Coolman, CEO van Grafics/Lab9. “Ik heb deze functie jarenlang zelf opgenomen. Het feit dat Christophe er nu is maakt bij mij tijd vrij om onze sterke groei goed te ondersteunen en zo te bestendigen. Ons Nederlandstalig B2B salesteam heeft Christophe positief ontvangen; dat is op zich al een heel goed teken. Een salesmanager is voor mij immers in de eerste plaats een coach, en geen verkoper. Christophe is in het verleden ook salescoach geweest, dus hij heeft ons op dit vlak helemaal overtuigd. Ik ga er daarom van uit dat Christophe een verdere positieve boost zal geven aan onze B2B sales. Hij zal ook deel uitmaken van ons managementteam.”

Ervaren salescoach

Christophe Vander Meeren studeerde economische wetenschappen aan de Centre Scolaire Notre-Dame de la Sagesse en heeft sindsdien altijd in sales gewerkt. Na drie jaar bij Vanden Borre als verkoper, en later als shopassistant, werkte hij tussen 2000 en 2019 bij Konica Minolta. Konica Minolta is een wereldwijde dienstverlener op het gebied van IT- en documentprocessen en digitale productieprinteroplossingen. Hij is er begonnen als accountmanager, doorgegroeid naar major account manager en key account manager CRD en heeft er vervolgens gewerkt als salescoach, supervisor strategic salesproduction print en salesmanager.

Zijn lange carrière in sales en in de grafische sector heeft hem uiteindelijk bij Online Grafics/Lab9 gebracht. “Ik koos voor een sterk groeiend bedrijf met een breed aanbod, ook in B2B, dat geregeld overnames doet en nieuwe business modellen lanceert”, zegt Vander Meeren. “In de grafische sector is de naam Grafics/Lab9 synoniem voor kwaliteit. Anderzijds trok de visie van het bedrijf mij enorm aan. Mijn nieuwe werkgever richt zich niet enkel op het aanbieden van Apple-producten aan haar klanten, maar ook op het leveren van diensten, oplossingen en integratie voor B2B en B2C.

Vander Meeren had voordien al affiniteit met Apple-producten. “Op privévlak ben ik echt een Apple geek”, zegt Vander Meeren. “Ik vind het gewoon leuk om steeds de laatste snufjes te hebben. Op professioneel vlak heb ik tot nu toe spijtig genoeg niet veel met Apple kunnen werken. Ik ben super blij dat ik dat nu wel kan!

Christophe Vander Meeren, nieuwe B2B salesmanager bij Lab9

Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met
Elsie Van Linthout bij Luna: +32 2 658 02 70, 0475 26 01 03, elsie@luna.be

Over de Lab9 Group

De Lab9 Group omvat drie entiteiten: Online Grafics, Lab9 Stores en Xpert-IT. Samen stellen deze entiteiten 93 mensen tewerk en realiseren ze een totale omzet van meer dan 50 miljoen euro (december 2019).

Alles begon met Online Grafics, opgericht in 1993. Dit bedrijf is vooral gespecialiseerd in het aanreiken van digitale oplossingen en de integratie van Apple-producten binnen de grafische sector. Online Grafics omvat business (B2B) en education activiteiten.

Lab9 Stores heeft winkels in Brugge, Brussel, Kortrijk, Roeselare, Ieper, Luik en Aalst. Deze entiteit omvat de retail (B2C)-activiteiten binnen de groep.

Xpert-IT biedt IT-oplossingen en dienstverlening op maat aan zelfstandigen en kmo’s. Dit bedrijf heeft vestigingen in Deurne en Hasselt en werd overgenomen in 2019.