Carrièresprong na 35 jaar: Chantal Evenepoel naar ADD

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Anne-Camille Bettens bij Luna
Tel +32 2 658 02 96
GSM +32 495 59 38 02
anne-camille@luna.be

Carrièresprong na 35 jaar: Chantal Evenepoel naar ADD

Nieuwe specialiste kredietverzekeringen bij ADD

Heverlee/ Merelbeke, 8 juni 2017 – Verzekeringsmakelaar ADD, gespecialiseerd in verzekeringen voor bedrijven, werft met Chantal Evenepoel een nieuwe specialist kredietverzekering aan. Evenepoel heeft 35 jaar ervaring in kredietverzekeringen in één en hetzelfde bedrijf. Naast het beheer van de huidige klantenportfolio, zal ze zich ook toeleggen op prospectie. Kredietverzekeringen neemt een belangrijk aandeel in van de nieuwe klanten bij ADD.

Chantal Evenepoel was tot voor kort actief bij de wereldmarktleider op het gebied van kredietverzekeringen, Euler Hermes. Daar legde ze een mooi parcours af: de eerste 24 jaar legde ze zich toe op kredietverzekeringen voor particulieren, de volgende 11 jaar op krediet voor ondernemingen. “De laatste drie jaar had ik veel minder rechtstreeks contact met klanten en dat miste ik”, zegt Evenepoel. “Omdat een 4/5e-functie bovendien geen optie was, begon ik uit te kijken naar iets nieuws. Ik had immers twee opties: bij mijn vorige werkgever een ‘9 to 5’-kantoorjob blijven doen of de jobmarkt opgaan. Toen ik hoorde dat er bij ADD een plaats vrijkwam, heb ik niet getwijfeld.”

ADD als flexibele werkgever

Evenepoel begon als specialist kredietverzekeringen bij ADD. “Ik ga de baan op voor ADD en ben verantwoordelijk voor een eigen klantenportefeuille”, vertelt Evenepoel. “ADD is een flexibele werkgever: ik mag 4/5 en van thuis uit werken, als de planning het toelaat. Het onthaal hier is schitterend, iedereen is vriendelijk en behulpzaam. Het is natuurlijk nog wat zoeken als je zo lang bij één werkgever hebt gewerkt, maar ik voel mij hier zeer welkom.”

Carrièresprong

Evenepoel: “Ik kreeg veel reacties op het feit dat ik na 35 jaar – ik ben na het secundair onderwijs meteen bij Euler begonnen – een ander pad insloeg. Mijn vroegere collega’s en vrienden vinden het ‘moedig’. Maar ik zie te vaak dat mensen van boven de 50 zich afvragen ‘is dit nu wel wat ik wil blijven doen?’ en dan toch blijven waar ze zitten omdat het gemakkelijk is of omdat ze niet durven veranderen. Ik heb evenwel het geluk om veel ervaring te hebben in een nichemarkt, de stap om te veranderen is dan minder groot. Toch wil ik die mensen een goede raad geven: waag de sprong, alles is mogelijk. Tot je 67ste in een job blijven waar je geen passie meer voor hebt, is wel erg lang, zelfs als vijftiger.”

Wenst u meer informatie over dit onderwerp of een interview,
neem dan contact op met Anne-Camille Bettens bij Luna:
+32 2 658 02 96; 0495 59 38 02 of anne-camille@luna.be

Over ADD

ADD geeft zekerheid aan de plannen van Belgische bedrijven. ADD’s verzekeringsarchitecten tekenen verzekeringsplannen uit voor de risico’s van bedrijven, maar ook voor hun ideeën en ambities. Dat gebeurt via geïntegreerd risicomanagement en een totaalvisie op ondernemingsrisico’s: van analyse, via preventie tot (innovatieve) verzekeringsoplossingen. ADD stelt een 120-tal mensen tewerk in kantoren te Heverlee (Leuven) en Merelbeke (Gent). Via het Worldwide Broker Network (WBN) is ADD wereldwijd actief. In 2016 behaalde ADD een omzet van 18,5 miljoen euro.

Voor meer informatie: www.add.be