Aldes lanceert AlanaTM, de eerste luchtreiniger uit zijn partnerschap met TEQOYA

door Luna

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit van Luna
Gsm: +32 495 59 38 06
isabelle@luna.be
Persberichten Aldes

Aldes lanceert AlanaTM, de eerste luchtreiniger
uit zijn partnerschap met TEQOYA

Aldes breidt zijn assortiment uit met de Alana™-luchtreiniger,
de eerste die is uitgerust met de ‘Teqoya inside’-technologie

Luik, 23 augustus 2022 – De Aldes Groep, de specialist in ventilatie die de luchtkwaliteit en de energieprestaties van gebouwen verbetert, lanceert Alana™ op de Belgische markt. Het is de eerste oplossing voor residentiële en commerciële gebouwen die in België op de markt komt. Ze is het resultaat van het partnerschap met Teqoya, specialist in luchtzuiveringstechnologieën. Alana™ is ook de eerste luchtreiniger met de gepatenteerde ‘Teqoya inside’ ionisatie- en elektrofiltratietechnologie. Aldes biedt deze aan als aanvulling op zijn ventilatiesystemen. Het doel: gezonde leefruimtes creëren.

Ventilatie en luchtzuivering vullen elkaar aan. Aldes heeft in dit bondgenootschap geïnvesteerd ten voordele van de luchtkwaliteit. Het is namelijk zo dat we het merendeel van onze tijd doorbrengen in binnenruimtes, waar de lucht tot acht keer sterker vervuild is dan buiten. 96% van de stadsbewoners wordt blootgesteld aan fijnstofconcentraties die de gezondheidslimiet van de WHO overschrijden. Daarom is het zo belangrijk om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren, en wel met complete ventilatie- en luchtzuiveringsoplossingen“, zegt Joffrey Godin, Country Manager Benelux.

Aldes koppelt zijn knowhow aan de expertise van Teqoya

De Aldes Groep en TEQOYA sloegen in 2020 de handen in elkaar om Alana™ in het leven te roepen. Deze innovatie is het concrete resultaat van de samenwerking tussen de twee bedrijven en past perfect binnen de strategie van ALDES, die tot hoofddoel heeft om voor zo veel mogelijk mensen gezonde leefruimten te ontwerpen. Deze nieuwe oplossing sluit aan bij de “REVOLUTIONAIR”-campagne die in datzelfde jaar werd gelanceerd om dat doel te realiseren. Het bedrijf wil fijnstof, virussen en andere onzichtbare euvels bestrijden die de gezondheid kunnen aantasten.

Voor het ontwerp van Alana™ deed Aldes een beroep op de expertise van TEQOYA, de fabrikant van luchtreinigers die verontreinigende microdeeltjes en infectie-overdragende aerosols verwijderen met gepatenteerde ionisatie- en elektrofiltratietechnologieën.

De werking van de gepatenteerde ‘Tequoya inside’-technologie

De ‘Tequoya inside’-technologie staat garant voor een gezond gebouw dankzij de aangemaakte negatieve ionen, geheel natuurlijke luchtzuiverende stoffen en luchtreinigers. Deze technologie zuivert de lucht voortdurend, zonder dat er voor de gezondheid potentieel schadelijke stikstofoxide (NOx) of ozon wordt aangemaakt. Ze kan tot 99% van het ultrafijnstof en ziektekiemen (bacteriën en virussen, fijnstof, pollen, dierlijke allergenen, schimmels, geuren, enz.) neutraliseren en kan deeltjes met een microscopisch kleine diameter van 0,01 µm uitfilteren. Alana™ kan tweemaal per uur tot 20 m3 zuiveren.

Concreet zuigt Alana™ omgevingslucht in aan een debiet tot 100 m3/u. Het toestel is voorzien van vijf aanzuigdebieten (nachtmodus, 25, 50, 75 en 100 m3/u) of een automatische modus die zich aanpast aan de behoeften. De deeltjes worden verwijderd door de krachtige ionisator, die ionen verspreidt om ook de fijnste vervuilende deeltjes (PM1,0, PM2,5, PM10) te onderscheppen. Vervolgens stroomt de lucht door een reinigbare, biocide elektrofilter met twee types parallel opgestelde platen. Sommige platen zijn geladen en stoten de vooraf geïoniseerde deeltjes af, terwijl andere, neutrale platen de geïoniseerde deeltjes net aan zich hechten en de micro-organismen snel doden. Dankzij het speciale, gepatenteerde ontwerp van deze TEQOYA-platen worden deeltjes perfect opgevangen, terwijl elektrostatische ontladingen worden vermeden. Tot slot blaast een stille ventilator de lucht terug in de kamer over een deflector die onder een hoek van 45 graden staat. Zo wordt de lucht beter verspreid.

De andere troeven: compact, milieuvriendelijk en zuinig

  • Een op lange termijn ecologisch en economisch verantwoorde oplossing
    Filters vervangen is onnodig. Alana™ is voorzien van een filter die één keer per jaar chemisch gereinigd moet worden met de meegeleverde borstel. Een indicatielampje geeft aan wanneer de filter aan een reinigingsbeurt toe is. Daarbij komt dat het toestel jaarlijks minder dan € 5 aan elektriciteit verbruikt.
  • Snelle en eenvoudige installatie
    Het toestel is zeer compact (H30/34 cm voor de versie zonder/met pootjes x B/D 15 cm) en eenvoudig te installeren. Er bestaat een versie die aan de wand bevestigd kan worden, en een versie met pootjes die op eender welk meubelstuk geplaatst kan worden. Het discrete en verzorgde design van Alana™ past bij elk interieur.
  • Robuuste constructie
    Met zijn betrouwbare en 100% kortsluitingsbestendige elektronica geldt op Alana™ 5 jaar garantie.

Optimale luchtkwaliteit dankzij totaaloplossingen

Om de luchtkwaliteit te optimaliseren, kunt u kiezen uit complete ventilatie-, luchtbehandelings- en luchtzuiveringsoplossingen. De voordelen van luchtzuivering komen dan bovenop die van luchtbehandeling en -verversing, met een grotere doeltreffendheid als resultaat. Dat geldt bijvoorbeeld voor dual-flow-ventilatieoplossingen die de lucht binnenshuis verversen om CO2, VOS, virussen en stofdeeltjes uit de lucht te halen. Ze zijn voorzien van efficiënte filters die vervuilende stoffen tegenhouden en zo bijdragen tot een zuivere en gezonde lucht. Alana™ van Aldes zorgt voor een gezonde lucht binnenshuis of in bedrijfsgebouwen en werkt zo aanvullend op de werking van de verluchtingsinstallatie.


Aan de redacties:

Wenst u meer informatie, een interview met Aldes of een bedrijfsbezoek in Luik? Neem dan contact op met Isabelle Schmit van Luna: via e-mail isabelle@luna.be of telefonisch op +32 2 658 02 93 of +32 495 59 38 06.


Over Aldes

Het Belgische filiaal van Aldes is gelegen in Hermalle-sous-Argenteau (Luik). Aldes is een internationale familiale groep die systemen ontwerpt, produceert en commercialiseert die beantwoorden aan de vereisten inzake luchtkwaliteit, thermisch comfort en energiezuinige gebouwen. De producten van Aldes zijn zowel voor individuele woningen en collectieve huisvesting als voor utiliteitsgebouwen ontworpen.

Het bedrijf is vandaag actief in verschillende activiteitsdomeinen: ventilatie (zelfregelend en vochtgestuurd ventilatiesysteem C, WTW-ventilatie, etc.), thermisch comfort (multifunctionele systemen, warmtepompen, etc.) en centrale stofzuiginstallaties. Daarnaast exporteert Aldes zijn knowhow naar alle werelddelen via een uitgebreid commercieel netwerk.

Voor meer info:: aldesbenelux(dot)com


Over TEQOYA

TEQOYA is een Frans bedrijf dat milieuvriendelijke oplossingen ontwikkelt waarmee iedereen de luchtkwaliteit binnenshuis kan verbeteren. Sinds 2015 biedt TEQOYA drie ionisatieluchtreinigers aan op basis van een gepatenteerde technologie. Deze werden in de loop van meer dan 15 jaar ontwikkeld en verbeterd. Bij TEQOYA staat O&O centraal en wordt met meerdere laboratoria samengewerkt aan de ontwikkeling en proefondervindelijke kwalificatie van zijn apparaten. De voornaamste ontwikkelingsdomeinen zijn gericht op de meervoudige inzetbaarheid van zijn technologieën in overeenstemming met de kernwaarden van TEQOYA: milieuvriendelijkheid, uitstekende gebruiksvriendelijkheid en gebruik zonder verbruiksartikelen.

Meer informatie hierover vindt u op: https://www.teqoya.fr/