David Szafran, Ere Secretaris Generaal van het IBR, aan de slag als Director bij PwC

 
 
 
Persbericht
 
Datum
Brussel,  31 juli 2013

Contactpersonen
Karel De Baere, Chairman, PwC Belgium
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of 
David Szafran, Director, PwC Belgium
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of  
Saskia Rademakers, Marketing & Communication
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
David Szafran, Ere Secretaris Generaal van het IBR,
aan de slag als Director bij PwC
 
PwC heeft David Szafran verwelkomd als Director Public Policy & Regulatory Affairs. In zijn nieuwe functie zal hij zich als juridisch consulent voornamelijk richten op de financiële sector, en meer bepaald op de expertisedomeinen financiële regulering, deugdelijk bestuur, vennootschapsrecht en rapportering en audit. Met David Szafran haalt PwC een ervaren professional met een indrukwekende staat van dienst in huis.  De 43-jarige Brusselaar David Szafran studeerde Rechten aan de Université Libre de Bruxelles (ULB) en behaalde ook een Master in Economisch Recht aan diezelfde universiteit. Hij begint zijn carrière als advocaat, gespecialiseerd in financiële diensten en vennootschapsrecht.  Tussen 1995 en 1999 werkt hij op het kabinet van Elio Di Rupo, toen nog Vice-Eerste Minister en Minister van Economie. In 2000 gaat de dan 29-jarige Szafran aan de slag als Secretaris Generaal van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR), een functie die hij tot zijn overstap naar PwC bekleedt. David Szafran is tevens censor bij de Nationale Bank van België, lid van de Raad voor de Mededinging, assistent professor bij Solvay Brussels School en bij de Rechtsfaculteit van de ULB en zetelt ook als voorzitter van de Raad van Bestuur van een vastgoedmaatschappij van het Brussels Gewest. Eind 2012 werd hij verkozen tot vicevoorzitter van de 29ste jaarlijkse zitting van de Intergovernmental Group of Experts on International Standards on Accounting and Reporting (ISAR) van de United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD). Naast tal van artikels over financieel recht, audit en accountancy, belasting-, mededingings- en vennootschapsrecht en corporate governance, schreef hij ook een monografie over de onafhankelijkheid van auditeurs. “Wij zijn verheugd dat iemand als David onze rangen vervoegt”, zegt Karel De Baere, Chairman bij PwC. “David heeft een indrukwekkend palmares. De ervaring en expertise die hij met zich meebrengt is een absolute meerwaarde voor PwC en onze klanten. Onze organisatie kan hem ook de juiste uitdagingen en stimulansen bieden om zijn kennis in zijn expertisedomeinen verder te ontwikkelen.” David Szafran: “Ik heb de voorbije dertien jaar met veel enthousiasme gewerkt voor het IBR. Ik ben blij dat ik daar heb kunnen bijdragen tot de ontwikkeling van het auditberoep en zijn institutionele structuren. En nu is deze nieuwe uitdaging bij PwC een perfecte aanvulling op mijn voorafgaande ervaring. Hierdoor wens ik toegevoegde waarde te brengen aan klanten, in de Belgische zeer open economie.  Mijn doelstelling is om gepaste antwoorden en oplossingen op maat aan te bieden aan klanten, die evolueren in een steeds complexer gereglementeerde Europese en internationale omgeving. ”

David Szafran, Director Public Policy & Regulatory Affairs,
PwC België

°°°

Over PwC
PwC-firma's helpen organisaties en individuele personen de waarde te creëren waar ze naar op zoek zijn. PwC-firma's vormen een netwerk van firma's in 158 landen met meer dan 180.000 medewerkers die zich engageren tot het leveren van kwaliteit in audit-, fiscale en adviesdiensten.
Laat ons weten wat u belangrijk vindt en lees meer over ons op www.pwc.com. 'PwC' verwijst naar het PwC-netwerk en/of een of meer firma’s die er deel van uitmaken. Elke firma is een afzonderlijke juridische entiteit. Zie www.pwc.com/structure voor meer gedetailleerde informatie hierover. © 2013 PwC. Alle rechten voorbehouden.

 
 
Informatie voor de redacties:
 
PwC veranderde zijn naam van 'PricewaterhouseCoopers' in 'PwC', met een grote 'P' en 'C' en een kleine 'w' alleen in het logo worden de drie letters klein geschreven.
 
Voor meer informatie of een interview over dit onderwerp graag contact opnemen met Geert Poisquet (0479 33 44 89) of Olivier Maüen (0495 59 38 06) bij Luna (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
 
De PwC-persinformatie is ook te vinden in de PwC press room.
 

 

TOP