The Factory Brussels investeert € 3 miljoen in haar drukkerij Arte-Print

Persbericht

Contact communicatiebureau:
Sofie De Smet bij Luna
02 658 02 92
0495 59 38 02 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.luna.be

The Factory Brussels investeert € 3 miljoen
in haar drukkerij Arte-Print

Brussel, 25 april 2013 – The Factory Brussels investeert dit jaar fors in haar printafdeling Arte-Print. In totaal zal zo’n € 3 miljoen besteed worden aan de aankoop van 4 machines. Hiermee benadrukt het bedrijf zijn geloof in de toekomst van print.    Ondernemingen kiezen meer en meer voor digitale communicatie en dus wordt de afzetmarkt voor drukwerk alsmaar kleiner en moeilijker. “De meeste drukkerijen durven het niet meer aan om grote investeringen te doen”, vertelt Guido Geraerts, CEO van The Factory Brussels. “De voorbije jaren heeft ons bedrijf veel geïnvesteerd in online dienstverlening. Zo bieden we bijvoorbeeld een online brand management tool aan, wat erg gesmaakt wordt door onze klanten. Door ons aanbod op die manier te diversifiëren en print als een deel van het geheel aan te bieden, zien we zeker een toekomst voor drukwerk”. The Factory Brussels draait momenteel een omzet van zo’n € 8 miljoen per boekjaar wat printopdrachten betreft. Ongeveer € 3 miljoen ervan wordt dit jaar opnieuw in de drukkerij Arte-Print geïnvesteerd. Het gaat om de aankoop van volgende machines:
  • Heidelberg drukpers: volledig geautomatiseerde 10-kleurenpers.
  • Prinect prepress workflow: prepress en proofing manager met impositie Signa Station.
  • Stahl vouwmachine: voor het volautomatisch vouwen van katernes.
  • Morgana Creaser rilmachine.

Guido Geraerts licht toe: “Onze nieuwe drukpers kan 35 miljoen recto verso A4 pagina’s per maand drukken. Toch streven we er niet naar om tot hogere volumes te komen. Met deze hoogtechnologische toestellen, die voor een grote capaciteitsuitbreiding zorgen, willen we in de toekomst nog sneller en flexibeler inspelen op de vraag van onze klanten. Daarnaast zal het mogelijk zijn om ook kleinere oplages aan voordelige tarieven te drukken. Wat de drukkwaliteit betreft: die blijft – zoals steeds – hoogstaand”. De verschillende machines zullen in de loop van de volgende maanden geïnstalleerd en in gebruik genomen worden.
Wenst u meer informatie of een interview met Guido Geraerts,
CEO van
The Factory Brussels? Gelieve dan contact op te nemen
met Sofie De Smet
bij Luna: 02 658 02 92, 0495 59 38 02, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Over The Factory Brussels
The Factory Brussels biedt twee specialisaties onder één dak. Enerzijds kunnen klanten terecht bij Megaluna, een communicatie- en designbureau dat bekend staat om zijn creatieve kronkels en no-nonsense aanpak. Anderzijds is er Arte-Print, dat garant staat voor kwaliteitsvolle printservices. Drukkerij Arte-Print is houder van de labels ISO 12647-2 voor kwaliteit en ISO 14001 voor duurzaamheid. Het familiebedrijf werd in 1964 opgericht door Cyriel Geraerts en stelt momenteel een 50-tal mensen tewerk. Voor meer info: www.thefactorybrussels.be en www.arteprint.be
TOP