ABUS lanceert ECOLUTION™, het nieuwe 100% recycleerbare mobiele veiligheidsgamma

Persbericht

Contact communicatiebureau:
Lauriane Douchamps bij Luna
Tel: +32 2 658 02 91
Gsm: +32 475 26 01 03
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.luna.be

ABUS lanceert ECOLUTION™, het nieuwe
100% recycleerbare mobiele veiligheidsgamma


Brussel, 16 april 2013 – De ABUS-groep, specialist op het vlak van huis-, goederen- en mobiele beveiliging, brengt haar ECOLUTION™-productgamma voor mobiele veiligheid op de markt. Deze nieuwe en volledig recycleerbare productlijn bestaat momenteel uit 2 producten: een fietsslot en een fietshelm.


100% recycleerbaar… De fietshelm en het fietsslot van dit nieuwe gamma zijn 100% recycleerbaar. Beide producten kunnen volledig uit elkaar gehaald worden om de onderdelen te recycleren. Een aantal grondstoffen die bij de fabricage gebruikt werden, zijn trouwens zelf gerecycleerd en krijgen een tweede leven in deze productlijn. Alle producten van het merk ABUS worden gemaakt volgens de geldende milieunormen, maar met ECOLUTION™ gaat het bedrijf nog een stap verder. “Wij letten er bij de verschillende fases van het productieproces bijvoorbeeld op dat er geen energie verloren gaat en gebruiken uitsluitend die grondstoffen die echt nodig zijn, niet meer maar ook niet minder”, verduidelijkt Philip Keymolen, Sales Manager bij ABUS België. “Wij trachten ook zo veel mogelijk om ‘oververpakking’ te vermijden. Ieder productieproces is op zich vervuilend, maar wij proberen voortdurend onze ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken”. ... voor een gegarandeerde veiligheid   Het concept van de ECOLUTION™-helm geïnspireerd op de natuur, is volledig nieuw en volstrekt uniek in de wereld. Deze helm bestaat voor het grootste gedeelte uit met hars behandeld karton, met een binnenstructuur ontworpen volgens het principe van de honingraat. Zowel binnenin de helm als wat de verstelbare riempjes betreft, werd gekozen voor natuurlijke materialen. In vergelijking met bestaande fietshelmen, die enkel voorzien zijn van een schokbestendige laag hardschuim van geëxpandeerd polystyreen (EPS), zorgt de nieuwe ECOLUTION™-helm voor een betere schokabsorptie. “De binnenkant van de helm is nog steeds voorzien van een laag gerecycleerd EPS, omdat we dat niet volledig konden vermijden”, vertelt Philip Keymolen. “Een helm van dit type, gemaakt uit een maximum aan recycleerbare materialen en volledig afbreekbaar, is echt wel een wereldprimeur. We zijn heel erg fier dat we deze technologie als allereerste op de markt kunnen brengen. De ECOLUTION™-helm is geschikt voor alle fietsers en wielerliefhebbers. Door zijn structuur is hij volledig waterbestendig en bestand tegen alle weersomstandigheden. De comfortabele binnenbekleding is bovendien uitneembaar en kan worden gewassen”.
Het Bordo-fietsslot uit de ECOLUTION™-lijn heeft dezelfde eigenschappen qua veiligheid, flexibiliteit en gewicht als het originele Bordo-slot. Dankzij de ‘scharnierstructuur’ kunnen de verschillende stangen, net zoals bij een plooimeter, afzonderlijk bewegen. Door deze innovatieve vormgeving kan de lengte van het Bordo-slot gemakkelijk worden aangepast aan het gebruik; tegelijk is dit slot uiterst compact bij het transport. De Bordo-ECOLUTION™ is niet alleen even betrouwbaar en solide als het originele slot, maar ook een stuk duurzamer. Naast de minimale en plasticvrije ecologische verpakking, is de buitenkant van de Bordo-ECOLUTION™ voorzien van een beschermende deklaag die bestaat uit synthetische en natuurlijke materialen. De verschillende onderdelen van het slot zijn eveneens volledig recycleerbaar. De hoes van de sluiting is gemaakt van OEKO-TEX®, een textielproduct dat aan de strengste milieunormen voldoet. Tot slot werd de bevestigingsriem zo compact mogelijk gemaakt, wat de wil van ABUS illustreert om met een minimum aan grondstoffen, gelijkwaardige kwaliteitsproducten te maken.

Voor meer informatie of een interview, contacteer Lauriane Douchamps
bij Luna: 
02 658 02 91, 0495 59 38 01 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Over de ABUS-groep
August Bremicker en zoon, beter bekend onder de naam ABUS, werd opgericht in 1924 en ligt aan de basis van de ABUS-groep. De groep is actief in de beveiliging van huizen en goederen en in mobiele beveiliging. De ABUS-groep omvat ook een ABUS Security Center en ABUS Pfaffenhain. Het ABUS Security Center is sinds 2001 één van de marktleiders op vlak van alarmsystemen en oplossingen op het gebied van intelligente videobewakingstechnologie. ABUS Pfaffenhain onderscheidt zich als leverancier van kwaliteitsvolle afsluitsystemen voor publieke plaatsen. De groep is over de hele wereld actief en stelt ongeveer 2500 mensen te werk.
 
Het Belgische filiaal van de ABUS-groep focust zich op mobiele beveiliging. Het werkt rechtstreeks samen met verdelers in heel België en biedt een breed gamma van veiligheidsoplossingen aan voor fietsen en motorfietsen. Ook bijhorende accessoires, zoals helmen en draagtassen zitten in het aanbod. ABUS is één van de Europese marktleiders op het vlak van hangsloten.
 
Voor meer informatie: www.abusbelgium.be (Belgisch filiaal) en www.abus.com (groep)

TOP