PITON lanceert aangetekende email en digitale handtekening

Persbericht

Contact communicatiebureau:
Sofie De Smet bij Luna
Tel: +32 2 658 02 92
Gsm: +32 495 59 38 02
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.luna.be

 

Eerste oplossing voor aangetekende email op de Belux markt

Brussel/Gent, 22 maart 2012 - Het Belgische Piton lanceert de eerste oplossing voor aangetekende email en digitale handtekening op de Belux markt onder de naam RPost Belgium & Luxembourg, via een partnerschap met het Amerikaanse RPost. Piton biedt logistieke en administratieve software oplossingen aan. Het bedrijf biedt aangetekende email gratis aan voor accounts tot 3 gebruikers en 10 aangetekende e-mails per maand.

Een email met de bewijskracht van een aangetekende zending. Het is handig. Geen discussie meer over wie wat juist mailde wanneer. Sneller en efficiënter handtekeningen verzamelen onder overeenkomsten. Officiële documenten kunnen nu gewoon digitaal verzonden worden. Geen geloop meer naar de post voor aangetekende zendingen, noch voor de verzender, noch voor de ontvanger. Ook het faxtoestel verliest zijn positie; de meeste faxen kunnen immers vervangen worden door aangetekende mails.

Het systeem is heel eenvoudig in gebruik. Er zijn RPost plug-ins beschikbaar voor Outlook, Lotus Notes, gmail, hotmail, Blackberry, iPad, GroupWise, Zimbra, SAP, Salesforce.com en nog andere mailprogramma’s. Deze zorgen er concreet voor dat er een ‘Send Registered’-knop verschijnt binnen de mailomgeving. Een klik op de knop koppelt een unieke code aan de mail, die de verzender authentiseert. Een nieuwe gebruiker moet zich registreren, door een account aan te maken of via zijn PKI-certificaat. De ontvanger heeft geen speciale software nodig om berichten te ontvangen, openen, lezen, ondertekenen of beantwoorden. RPost biedt een volledig platform aan, met inbegrip van end-to-end email encryptie (128 bit). De ontvanger moet ingeval van encryptie enkel een wachtwoord opgeven om de mail te openen.

Als men een mail verstuurt, krijgt men een ontvangstbewijs van verzending in de mailbox, met bewijs van verzending, bezorging, tijdstip en inhoud. Aan het ontvangstbewijs is een versleuteld bestand gehecht waarin de originele email, de audit trail, de afleverinformatie over de aangetekende email, met inbegrip van de geregistreerde tijdstippen van verzending en aflevering, en de identificatie van de ontvanger vervat zit. De ontvanger hoeft zelfs niet te zien dat het om een aangetekende mail gaat; de verzender kiest of hij de mail gemarkeerd of gewoon verzendt. Zelfs als de ontvanger de mail niet ophaalt, beschikt de afzender toch over een bewijs van bezorging, inhoud en tijd, zodat men voldoet aan eventuele voorschriften van kennisgeving. 

Als men een document krijgt met de vraag voor een elektronische handtekening, klikt men op een link waarna men geleid wordt naar de afgeschermde omgeving van RPost. Daar wordt men uitgenodigd om eventuele opmerkingen te noteren op het document, en/of te tekenen met de muis. Men houdt de muis met name ingedrukt terwijl men de handtekening vormt of de aantekeningen schrijft. Vervalsing is onmogelijk.

Er is al een wet gemaakt betreffende de rechtsgeldigheid van de elektronische aangetekende verzending”, aldus Paul De Bruyne, directeur van Piton, partner van RPost in de Belux. “De Europese Commissie heeft bovendien een positief advies uitgebracht met betrekking tot het wetsontwerp. We verwachten daarom dat de wet binnenkort ook zal ingediend en gestemd worden. De elektronische handtekening is al rechtsgeldig. We verwachten dat de RPost-oplossing voor aangetekende mail die we aanbieden, zal lopen als een trein!”, besluit De Bruyne.

Voor een contract van minimaal een jaar, met een onbeperkt aantal email adressen, betaalt men 79 euro per maand voor de verzending van 100 aangetekende e-mails (eveneens per maand). Men kan ook een afzonderlijk pakket aankopen goed voor 100 aangetekende e-mail verzendingen vanop één email adres, voor 79 euro, geldig gedurende een jaar. Er zijn uiteraard volumekortingen. Deze prijzen zijn exclusief btw.

Voor een interview met Paul De Bruyne van Piton, een testaccount of extra informatie kan u contact opnemen met Sofie De Smet bij Luna op het nummer 02 658 02 92/0495 59 38 02 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Piton

Piton biedt gespecialiseerde software oplossingen en diensten aan. Het gaat concreet om financiële en logistieke systemen, rapporteringsoftware en Document Management oplossingen. Dit Belgisch bedrijf is al meer dan 20 jaar actief, gevestigd bij Gent en werkgever van 8 mensen. Voor meer informatie: www.piton.be of www.rpost.lu

Over RPost

RPost heeft de standaard gesteld voor rechtsgeldige elektronische berichten en documenten. Zijn gepatenteerde Registered Email® omvat diensten voor bewijzen van aflevering, versleuteling van berichten en wettige elektronische handtekeningen. De RPost-diensten werden ontwikkeld voor sectoren waarin snelheid van uitvoering van de overeenkomst, bescherming van persoonsgegevens of rechtsgeldigheid van e-mails vereist zijn. Het kan hierbij gaan om volgende bedrijfstakken: verzekeringen, financiële of juridische dienstverlening, vastgoed, telecommunicatie en verwerkende industrie. Als winnaar van de World Mail Award 2011 voor beveiliging, wordt Rpost gebruikt door overheidsdiensten van de Verenigde Staten en andere landen, en door internationale F500 bedrijven. Bovendien wordt RPost onderschreven door invloedrijke Amerikaanse Orden van Juristen. RPost, dat opgericht werd in 2000, beschikt over 35 patenten wereldwijd en is actief in 8 talen. Voor meer info, surf naar www.rpost.com

TOP