De Dag van het Geluk

Persuitnodiging

Perscontact:
Annemie Lemahieu
Tel +0471 98 04 42
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.dagvanhetgeluk.be

De Dag van het Geluk

“J’ai choisi d’être heureux. C’est mieux pour la santé.” (Voltaire)

Dinsdag 20 maart 2012 - De Academie voor Levenskunst, een netwerk voor integrale levenskunst en persoonlijke filosofie als project van het goede leven, organiseert op paaszaterdag 7 april 2012 de ‘Dag van het Geluk’ in het prestigieuze kader van de promotiezaal van de K.U.Leuven. De Academie begeleidt sinds meer dan twintig jaar mensen naar een leven met meer aandacht, emotionele intelligentie, creativiteit, vrijheid, liefde en levenskunst. Op de Dag van het Geluk willen de organisatoren een golf van inspiratie aanbieden om na te denken over het wezen van het geluk.

Mensen achter het initiatief

Het boegbeeld van de hele gebeurtenis is Dr. Gerbert Bakx. Hij is samen met andere geïnspireerde en enthousiaste mensen organisator van dit gebeuren. Bakx studeerde wetenschappen, geneeskunde en filosofie. Verder verdiepte hij zich in psychotherapie en persoonlijke ontwikkeling met speciale aandacht voor evolutionaire psychologie, antropologie en creativiteit. Het initiatief kwam vier jaar geleden tot stand na zijn huwelijksviering - waar geluk centraal stond - als gevolg van de reacties van heel wat mensen die meenden dat een dergelijke viering moest worden uitgebouwd tot een publiek evenement. Zo ontstond het idee van een “Dag van het Geluk”.“Als arts, psychotherapeut en (vooral) filosoof geloof ik dat ongelukkig zijn niet de bedoeling van het leven kan zijn,” aldus Dr. Bakx, stichter van de Academie voor Levenskunst. “Geleidelijk aan, door het bestuderen van de vele filosofieën, religies en wijsheidssystemen in de wereld, ben ik tot de overtuiging gekomen dat het wel degelijk mogelijk is tot een levensvisie te komen die tot een blijvend en duurzaam geluk leidt.

Bezinning gecombineerd met humor

De Dag Van het geluk is geen dag van oppervlakkige fun en plezierige belevingen, maar van diepgaande reflectie en bezinning, uiteraard met de nodige lichtheid en humor, en met een hapje en een drankje,” aldus nog Gerbert Bakx. “Het is zeker niet de bedoeling de dag met diepe rimpels in het voorhoofd door te brengen, maar wel de geest te voeden met bevrijdende denkbeelden over geluk en op die manier het denken en de bewustwording te stimuleren.

Het programma omvat een aantal lezingen door psychiaters, seksuologen, filosofen, opvoeders en ondernemers, naast muzikale en spirituele bijdragen en debatten. Er is ook een muzikaal en poëtisch gedeelte, evenals een uitgebreide boekenstand.

Al deze activiteiten zijn mooi verdeeld over een voormiddag-, namiddag- en avondprogramma en kunnen door de deelnemers vrij gecombineerd worden.

Praktische informatie:

Volledige programma hier en alle praktische informatie op www.dagvanhetgeluk.be

Wanneer?

Zaterdag 07 april 2012 van 9.30 tot 23.00u

Waar?

Promotiezaal van de K.U.Leuven
Naamsestraat 22
3000 Leuven

Kostprijs? 

  1. Voormiddagprogramma (9 tot 13 u): 40 €
  2. Namiddagprogramma (14 tot 18.30 u): 40 €
  3. Avondprogramma (19.30 tot 23 u): 60 €

Combinaties: 1+2=65€; 2+3=85€; 1+3=85€; 1+2+3=110€

De eventuele winsten van deze dag zullen integraal aan het Fonds Jeanne Devos voor Kinderrechten worden geschonken.

TOP