GreenSun stelt de grootste fotovoltaïsche installatie in Brussel voor

Persbericht

Contact communicatiebureau:
Olivier Maüen bij Luna
Tel: +32 2 658 02 96
GSM: +32 495 59 38 06
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.luna.be

Brussel, 21 februari 2012 – GreenSun stelt de grootste fotovoltaïsche installatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest officieel voor. 3.000 m² zonnepanelen op het dak van het gebouw van Plastoria zullen voor een jaarlijkse elektriciteitsproductie van 135.000 kWh zorgen.

De grootste fotovoltaïsche installatie in Brussel

GreenSun, installateur van fotovoltaïsche oplossingen met vestigingen in Woutersbrakel (Waals-Brabant) en Gent-Drongen stelt enkele maanden na de ingebruikname de grootste fotovoltaïsche installatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest officieel voor.

Het gaat om ruim 650 fotovoltaïsche panelen geïnstalleerd op een plat dak van 3.000 m2”, verduidelijkt Gaëtan Van der Kindere, gedelegeerd bestuurder en medeoprichter van GreenSun. “De hele installatie heeft een nominaal vermogen van 150kWp(1). Jaarlijks zal ze 135.000 kWh produceren, vergelijkbaar met het jaarlijks verbruik van 40 gezinnen in Brussel. Daarmee zal onze klant zijn kantoren en opslagplaatsen van stroom voorzien.

Kostenbesparingen en goede contacten

De installatie werd geplaatst op vraag van Plastoria, een bedrijf uit Anderlecht dat mode-accessoires ontwerpt, produceert en verdeelt. Volgens Lionel Wajs, COO van Plastoria, werd de keuze voor zonnepanelen ingegeven door twee overwegingen: “Uiteraard was het milieuaspect een belangrijke factor bij onze beslissing. Vanuit economisch standpunt wilden we echter ook onze energiekosten beter kunnen beheersen en zo minder afhankelijk worden.

De jaarlijkse productie van ongeveer 135.000 kWh moet het bedrijf 35% doen besparen op zijn energiefactuur, nu goed voor 347.000 kWh.

Onze keuze voor GreenSun was niet louter economisch”, vervolgt Lionel Wajs. “Met GreenSun kiezen we ook voor een vertrouwensrelatie met een professionele partner.

Gaëtan Van der Kindere sluit zich daarbij aan: “Bij GreenSun staat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding centraal. We willen dat de klant zowel tevreden is over de kwaliteit van onze zonnepanelen als over de technische opvolging van de installatie. Dat is de meerwaarde die wij bieden.

(1) kilowatt-piek- het maximaal nominaal elektrisch vermogen in standaard omstandigheden.

Voor meer inlichtingen en illustraties of voor een interview met Gaëtan Van der Kindere kunt u contact opnemen met Olivier Maüen bij Luna: +32 2 658 02 96 / +32 495 59 38 06 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over GreenSun

GreenSun is een Belgisch bedrijf met hoofdzetel in Woutersbrakel. De onderneming is gespecialiseerd in een totaalservice voor fotovoltaïsche projecten op maat zowel voor particulieren en bedrijven. Tot hun klanten behoren onder meer Deloitte en JC Decaux.

Het in 2008 opgerichte bedrijf heeft 50 werknemers in dienst en zal in 2011 een omzet van zo'n 15 miljoen euro halen. In België realiseerde GreenSun meer dan 1500 installaties. Sinds 2009 is GreenSun ook internationaal actief, met dochterbedrijven in Frankrijk en Italië.

Voor meer informatie: www.greensun.be.

TOP