Leleux Associated Brokers stelt zijn 20 aandelen voor 2020 voor

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel.: +32 2 658 02 93
Gsm: +32 495 59 38 06

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Leleux Associated Brokers stelt
zijn 20 aandelen voor 2020 voor
 
Brussel, 5 december 2019 - Leleux Associated Brokers, de grootste onafhankelijke Belgische beursvennootschap, maakt zijn 20 favoriete aandelen voor 2020 bekend. Het beleggingsuniversum werd uitgebreid naar het Europese vasteland en de Verenigde Staten. Bijgevolg zitten er nu ook Zwitserse en Amerikaanse aandelen in de selectie. De geselecteerde aandelen zijn bestemd voor de zogenaamde 'goede huisvader'. Het is de bedoeling er de referentie-index, de MSCI Europe Total Return (EUR), mee te kloppen. 
 
De 20 aandelen voor 2020
 
Zoals ieder jaar stelt Leleux Associated Brokers zijn keuze van 20 aandelen voor. Net zoals elk jaar heeft de beursvennootschap in haar selectie voor 2020 gekozen voor aandelen met een evenwichtig risicoprofiel die solide (en/of verbeterende) kerncijfers kunnen voorleggen en nog aantrekkelijk gewaardeerd zijn. Leleux Associated Brokers selecteert hiervoor gerenommeerde bedrijven met een solide financiële structuur die op lange termijn toegevoegde waarde creëren voor hun aandeelhouders.
 
 
 
De waarderingsratio's zijn niet 'alfa en omega'
 
Leleux Associated Brokers stoelt zijn selectiemethodologie op zuiver kwantitatieve, maar ook op discretionaire criteria. Een van die criteria is dat de beursvennootschap een voorkeur behoudt voor ondernemingen die zowel geografisch als in hun productaanbod goed gediversifieerd zijn. De portefeuille bevat weinig uitgesproken cyclische aandelen. Leleux Associated Brokers blijft bovendien de banksector in de eurozone uitsluiten uit het beleggingsuniversum. 
 
Voor de waardering worden in het selectieproces de gebruikelijke maatstaven gebruikt: koers-winstverhouding (PER), vrije kasstroom (FCF), koers-boekwaardeverhouding (P/B) enz. Toch is het niet uitgesloten dat een hogere prijs wordt betaald voor ondernemingen die aan alle andere kwalitatieve criteria voldoen (zoals Nestlé of Microsoft). De selectie bevat waarden met een beperkt risico. De banksector in de eurozone is uitgesloten van de lijst, ook al maakt deze 20% van de referentie-index uit.
 
De portefeuille staat niet vast en evolueert op basis van de gebeurtenissen op de markt. Vorig jaar kwamen de geselecteerde aandelen uit de belangrijkste Europese landen (België, Nederland, Frankrijk en Duitsland). Voor 2020 heeft Leleux Associated Brokers besloten het universum voor zijn selectie uit te breiden met Zwitserland (Nestlé, Logitech en Roche). Begin dit jaar werden ook de Verenigde Staten toegevoegd. Daardoor zitten er nu twee Amerikaanse aandelen in de selectie: Microsoft en Berkshire Hathaway (een conglomeraat met participaties in Apple, Bank of America enz.).
 
Het gemiddelde herwaarderingspotentieel in deze portefeuille van 20 aandelen, het verschil tussen de koers van elk aandeel en het koersdoel, bedraagt 12%. Concreet betekent dat dat de portefeuille van de 20 aandelen die Leleux Associated Brokers heeft geselecteerd, momenteel 12% ondergewaardeerd is ten opzichte van de verwachtingen van de beursvennootschap.
 
Resultaten 2019
 
Leleux Associated Brokers heeft ook de prestaties van zijn portefeuille in 2019 berekend. Tussen 1 januari en 30 november 2019 is de aandelenportefeuille die het bedrijf begin december 2018 voorstelde, met 15,7% gestegen. De referentie-index, de MSCI Europe Total Return (EUR), steeg in diezelfde periode met 16,3%. 
 
 
Voor verdere inlichtingen of interviews,
gelieve contact op te nemen met Isabelle Schmit bij Luna:
+32 2 658 02 93, +32 495 59 38 06 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Over Leleux Associated Brokers 
 
Leleux Associated Brokers werd opgericht in 1928 en is vandaag de eerste onafhankelijke Belgische beursvennootschap. Met een netwerk van meer dan 30 kantoren in heel België en meer dan 130 medewerkers, is de beursvennootschap lid van de grootste internationale beursmarkten. Leleux Associated Brokers biedt beleggingsoplossingen gaande van beleggingsadvies tot portefeuillebeheer. Met meer dan 13.000 particuliere cliënten biedt Leleux Associated Brokers ook dienstverlening aan rond transacties en bewaring van roerende goederen voor 4 grote financiële instellingen. 
 
Ontdek ons op www.leleux.be 

 

TOP