Leleux Associated Brokers neemt de investeringsactiviteiten van Aion over

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel: +32 2 658 02 93
Gsm: +32 495 59 38 06

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
 
Leleux Associated Brokers neemt
de investeringsactiviteiten van Aion over
 

De overdracht werd op 3 december 2019
door de Nationale Bank van België goedgekeurd
 
Brussel, 4 december 2019 - Aion (het vroegere Banca Monte Paschi Belgio) en Leleux Associated Brokers (de grootste onafhankelijke Belgische beursvennootschap) hebben een akkoord bereikt over de overdracht van Aion’s investeringsactiviteiten voor particulieren. Deze overdracht werd op 3 december 2019 door de Nationale Bank van België goedgekeurd, conform de artikel 77, 4° van de Bankwet van 25 april 2014. 
 
Aion heeft besloten zich te concentreren op zijn bankactiviteiten en stoot zijn investeringsactiviteiten voor particulieren om die reden af. Aion is daarop op zoek gegaan naar een betrouwbare partner die deze investeringsactiviteiten kan overnemen. Leleux Associated Brokers verleent al jaren outsourcingoplossingen aan Aion en leek dan ook een logische keuze.
 
De betreffende cliënten en hun effectenportefeuilles zullen op de 7 december 2019 automatisch worden overgedragen aan Leleux Associated Brokers. Vanaf maandag 9 december 2019 zullen Aion’s persoonlijke adviseurs Tommaso Nieri en Carlotta Foltzer hun cliënten volgen naar Leleux Associated Brokers en zullen hen daar bedienen zoals voorheen.
 
Olivier Leleux, voorzitter van het Directiecomité van Leleux Associated Brokers, is bijzonder verheugd: “Wij zijn oprecht dankbaar voor het vertrouwen dat Aion in ons heeft gesteld bij de overdracht van deze activiteit. Beleggingsdiensten zitten al negentig jaar in het DNA van onze beursvennootschap. Wij zijn ervan overtuigd dat onze toekomstige nieuwe cliënten geïnteresseerd kunnen zijn in ons ruime aanbod van beleggingsdiensten. We zullen sowieso de vertrouwensrelatie tussen de cliënten en hun persoonlijke relatiebeheerders bestendigen door ook die persoonlijke adviseurs te verwelkomen bij Leleux Associated Brokers.
 
Voor verdere inlichtingen of interviews,
Gelieve contact op te nemen met Isabelle Schmit bij Luna:
+32 2 658 02 93, +32 495 59 38 06 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Leleux Associated Brokers
 
Leleux Associated Brokers werd opgericht in 1928 en is vandaag de eerste onafhankelijke Belgische beursvennootschap. Met een netwerk van meer dan 30 kantoren in heel België en meer dan 130 medewerkers, is de beursvennootschap lid van de grootste internationale beursmarkten. Leleux Associated Brokers biedt investeringsoplossingen gaande van beleggingsadvies tot portefeuillebeheer. Met zo’n 13.000 particuliere cliënten biedt Leleux Associated Brokers ook dienstverlening aan rond transacties en bewaring van roerende goederen voor verschillende grote financiële instellingen.
 
Voor meer informatie: www.leleux.be
TOP