Federale Verzekering pakt uit met Vita Flex 44

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Elsie Van Linthout bij Luna
+32 475 26 01 03
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Federale Verzekering pakt
uit met Vita Flex 44
 
 
  • Nieuw, flexibel lange termijn-sterproduct van Federale Verzekering;
  • Nieuw: combinatie van tak-21 (veiligheid) en tak-23 (potentieel rendement);
  • De mooie groei gedurende de 5 laatste jaren van de individuele levensverzekeringen binnen Federale Verzekering verder zetten, en dit in een krimpende markt tijdens dezelfde periode.
 
Brussel, 2 december 2019 - Federale Verzekering lanceert haar nieuwe spaar- en beleggingsproduct Vita Flex 44. Het nieuwe product is een combinatie van tak-21 en tak-23. De combinatie van deze twee takken heeft tot doel veiligheid en potentieel rendement te combineren. Vita Flex 44 biedt flexibiliteit en eenvoud, geheel volgens de Federale Verzekering-filosofie op het vlak van spaar- en beleggingsoplossingen.
 
Federale Verzekering pakt uit met een nieuw tak-44 spaar- en beleggingsproduct. Het is concreet een combinatie van een nieuw tak-23-product, en een vernieuwde tak-21-oplossing. Het nieuwe tak-44-product is een antwoord op de lage rentetarieven en getrouwheidspremies op de spaarboekjes, die de spaarder niet meer beschermen tegen de jaarlijkse inflatie. Federale Verzekering zocht voor haar klanten een oplossing voor wie zijn geld wil laten renderen en zijn kapitaal behouden. 
 
De combinatie van twee takken binnen één en hetzelfde levensverzekeringscontract is nieuw binnen het aanbod van Federale Verzekering. Tom De Troch, Directeur Leven van Federale Verzekering licht toe: “Er is behoefte aan een product dat de zekerheid van een tak-21 product biedt, samen met het potentiële rendement van een tak-23-product. Vita Flex 44 is een levensverzekering die deze twee formules combineert. Het tak-21-gedeelte biedt een jaarlijks gewaarborgde rentevoet, aangevuld met een variabele en niet-gegarandeerd ristorno leven. Dat deel zorgt voor de zekerheid die je kan vergelijken met die van een spaarboekje, behalve dat het niet de bedoeling is dat je er in de eerste acht jaar van de looptijd geld van afhaalt. Daarbovenop komt het tak-23 gedeelte, dat bedoeld is voor mensen die op zoek zijn naar meer rendement en bereid zijn om iets meer risico te nemen, zonder kapitaalsgarantie.”
 
Een spaar- en beleggingsproduct dat levenslang meegaat
 
De passende mix van tak-21 en tak-23 verschilt per klant en wordt bepaald aan de hand van een adviesformulier dat zowel tijdens een persoonlijk gesprek als online kan worden ingevuld. De verhouding tak-21 en tak-23 wordt daarbij aangepast naargelang het risicobereidheidsprofiel van de klant, en zijn eisen en behoeften. Het is immers de bedoeling dat de klant zijn Vita Flex 44 levenslang kan meenemen en dat het product kan evolueren met de jaren. 
 
Federale Verzekering mikt steeds op producten op lange termijn; op die manier bieden we onze klanten stabiliteit”, zo zegt De Troch. “Maar ook flexibiliteit: de verhouding tussen de takken 21 en 23 kan in de loop der jaren variëren. Bijvoorbeeld voor iemand van in de twintig is het verstandig om een hoger percentage aan te houden in tak 23, omwille van de langetermijnhorizon; omgekeerd is het voor een zestigjarige zonder twijfel verstandiger om zich (bijna) volledig terug te trekken uit tak-23, weliswaar altijd in functie van zijn kennis van investeringen, zijn ervaring, zijn horizon en zijn financiële situatie", aldus nog De Troch.
 
Flexibiliteit: het sleutelwoord van Tak-44
 
Voor het tak-23 gedeelte biedt Federale Verzekering beleggers de keuze tussen 9 interne fondsen (3 daarvan worden direct beheerd door de financiële specialisten van Federale Verzekering, de 6 andere door gespecialiseerde externe fondsbeheerders) die mikken op langetermijninvesteringen. Zo kunnen klanten investeren in een vastgoedfonds of, bijvoorbeeld, via het Schroder Global Climate Change aandelenfonds, in bedrijven die bezig zijn met klimaatverandering. Klanten kunnen ook kiezen of ze eenmalig of regelmatig storten. Onderzoek heeft weliswaar aangetoond dat een regelmatige storting de beste rendementen kan geven. Tenslotte kunnen klanten kiezen voor een stop-loss optie. Deze wordt geactiveerd als het fonds meer dan 20% in waarde zakt tegenover de hoogst bereikte waarde ooit. Het geld van dit fonds komt dan op een cashfonds terecht. De klant kan dan kiezen om dit bedrag wel of niet opnieuw te beleggen.  
 
Een opmerkelijke groei binnen de individuele levensverzekeringen
 
De lancering van Vita Flex 44 zal ook bijdragen tot het bereiken van de groeidoelstellingen van de verzekeraar op de individuele levensverzekeringsmarkt. Federale Verzekering realiseerde de afgelopen vijf jaar al een uitzonderlijke groei in die markt. Tussen 2013 en 2018 zijn de inkomsten uit individuele levensverzekeringen meer dan verdubbeld, van meer dan € 55M tot meer dan € 113M. In dezelfde periode is de Belgische markt met meer dan 6% gekrompen (bronnen: Assuralia en Nationale Bank van België).
Deze groei is het gevolg van de regelmatige lancering van oplossingen, zoals het Vita Invest-gamma, die inspelen op de behoeften van spaarders / beleggers en die rekening houden met de huidige financiële conjunctuur. Een andere verklaring is dat Federale Verzekering als coöperatieve vennootschap haar winst deelt met haar klanten (en niet met externe aandeelhouders), via ristorno’s leven*.
 
Voor de redacties:
 
Pro memorie: naast de zekerheid en het potentiële, hogere rendement van de Vita Flex 44, biedt een tak-44-product ook een aantal fiscale voordelen: 
  • Geen roerende voorheffing voor tak-23 en tak-21 (voor tak-21: indien geen opname in de eerste 8 jaar van de overeenkomst). Tak-21 en tak-23 zijn niet onderworpen aan de belastingen op effectenrekeningen.
  • Er worden geen taksen op beursverrichtingen geheven en de meerwaarde wordt niet belast. 
Op de betaalde premies wordt altijd een verzekeringstaks van 2% geheven.
 
Voor meer informatie of een interview over dit onderwerp,
gelieve contact op te nemen met Elsie Van Linthout
bij Luna:  
0475 26 01 03 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Over Federale Verzekering
 
Federale Verzekering biedt een waaier aan verzekeringen en financiële producten voor ondernemingen, zelfstandigen en particulieren aan. Dankzij haar bijzondere structuur als ‘onderlinge’ en ‘coöperatieve’ onderneming, zonder externe aandeelhouders, kan ze de klant centraal stellen en haar winst met hem delen*. 
 
Federale Verzekering werd in 1911 opgericht door een groep aannemers en de bouwsector in België behoort nog altijd tot een van haar belangrijkste doelgroepen. Met een totaal marktaandeel voor leven en niet-leven van 1,5 procent en een totaal op de geconsolideerde balans van € 3,9 miljard, staat Federale Verzekering in de top-15 van Verzekeraars in België**. Federale Verzekering stelt in totaal 712 mensen te werk. Haar commerciële netwerk omvat meer dan 60 adviseurs, 35 kantoren, 5 gewestelijke zetels en 2 business centers, over het hele land.
 
Meer info over Federale Verzekering op: www.federale.be
 
* De ristorno’s en de ristorno’s leven evolueren met de tijd in functie van de resultaten en de toekomstperspectieven van de verzekeringsonderneming, haar solvabiliteit, de economische conjunctuur en de toestand van de financiële markten in verhouding tot de verbintenissen van de ondernemingen die deel uitmaken van de Groep Federale Verzekering, zoals omschreven op www.federale.be. De toekenning van de ristorno’s en de ristorno’s leven is niet gewaarborgd in de toekomst. De ristorno’s en de ristorno’s leven variëren per categorie en per type product. De regels inzake hun toekenning zijn opgenomen in de statuten van de ondernemingen die deel uitmaken van de Groep Federale Verzekering. De statuten kunnen geraadpleegd worden op www.federale.be.
** Bron: Assuralia.
TOP