Belgische brouwerij lanceert druiven-infused bier FELIX

Persbericht


Communicatiepartner Luna
Elsie Van Linthout
02 658 02 70
0475 26 01 03
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Belgische brouwerij lanceert
druiven-infused bier FELIX
 
  • FELIX wordt gepositioneerd als ambassadeur van de druivenstreek;
  • Nieuw, Hoeilaarts druiven-infused bier FELIX wordt sterproduct van brouwerij Viridis Vallis;
  • Een beetje ‘geluk’ in een stijlvol glas, inspelend op het feit dat mensen ‘iets nieuws’ zoeken. 
 
Hoeilaart, Druivenstreek, 20 november 2019 – Hoeilaartse brouwerij Viridis Vallis lanceert een nieuw bier: FELIX. Dit bier wordt gepositioneerd als ambassadeur van de druivenstreek. Het is een speciaalbier, 100% gemaakt met natuurlijke ingrediënten, waaronder witte druiven, trouw aan hun achterland, de druivenstreek. Het is het derde bier dat de brouwerij op de markt brengt, naast de reeds bestaande bieren VITA en NOVA. Met FELIX wil brouwer Kris Van Damme op de kaart en in de winkel komen in zijn hele provincie, Vlaams-Brabant, en in ons hele land. Het zal o.a. te krijgen zijn via de drankencentrales van Prik en Tik, verschillende supermarkten en tal van horecazaken. 
 
Het ondernemersverhaal achter Viridis Vallis
 
De Hoeilaartse Brouwerij Viridis Vallis (dat betekent groene vallei) ontstond als een hobby van bio-ingenieur en consultant Kris Van Damme (44). 
 
Twee jaar geleden besloot hij twee eigen ‘brouwsels’ die in de smaak vielen, op de markt te brengen. Deze bieren zijn ondertussen vaste waarden in tal van winkels en horecazaken, tot de bar The Poet in het Brussels Marriott Hotel Grand Place (als ‘The Poet’-bier) toe. Dit jaar besliste hij om een uniek bier op de markt te brengen, dat als ambassadeur het verhaal van de druivenstreek (ten oosten van Brussel) kan uitdragen. 
 
Als bio-ingenieur en consultant in de chemische sector, heeft mijn voornaamste broodwinning te maken met chemische fabrieken en processen”, licht brouwer Kris Van Damme zijn ondernemersverhaal toe. “Broodnodig, maar niet altijd even spannend, noch een onderwerp waar je je vrienden uitgebreid over spreekt tijdens een barbecue. Met brouwen is dit anders. Ik brouw nu zo’n kleine 200 hectoliter per jaar, en hoop met FELIX dit verder te laten groeien. Ik heb nog heel wat nieuwe projecten in ontwikkeling, o.a. enkele nieuwe bieren met verschillende smaken”.
 
FELIX
 
Met FELIX brengt brouwer Van Damme echt een uniek bier op de markt, een druiven infused, ambachtelijk bier met vineuze en florale toetsen. Het is een speciaalbier, 100% gemaakt met natuurlijke ingrediënten, waaronder witte muscaatdruiven, trouw aan zijn basis, de druivenstreek. Ook de naam van het bier is geïnspireerd door zijn achterland. Felix Sohie was immers een belangrijk persoon in Hoeilaart. Hij lag aan de basis van de druiventeelt onder glas, een teelt die van Hoeilaart het ‘glazen dorp’ maakte, met op het hoogtepunt van de teelt maar liefst 13 000 serres op zijn grondgebied. FELIX betekent ook ‘geluk’. Het is alvast een beetje ‘geluk’ in een glas. 
 
FELIX is een bier met 4,9% alcohol. FELIX bier is een unieke cross-over, ontstaan uit het samenspel van verschillende granen, druiven, gisten en hoppen, dat resulteert in een heerlijk bier met subtiele elementen van wijn. Het bier is apart, door de presentatie en stijl. Het is toegankelijk voor iedereen. 
 
Het bier wordt geserveerd ofwel in een wijnglas ofwel in het speciale craftbier glas eigen aan de brouwerij Viridis Vallis. Dat speelt in op het feit dat de millennials en generatie Z, en bij uitbreiding mensen in het algemeen, op zoek zijn naar iets nieuws. Een wijnglas maakt de beleving stijlvoller, en maakt de stap naar de gastronomie ook kleiner. 
 
Vlaams-Brabant en het hele land veroveren
 
Naast de provincie waar de brouwer gebaseerd is, Vlaams-Brabant, mikt Van Damme op heel België met zijn bier. Hij wil daarnaast de exportmarkten aanpakken waar muscaatdruiven populair zijn, met name Frankrijk en Italië. Via zijn partner heeft hij een link met Tsjechië, een echt bierland. Op termijn wil hij daar ook een lokale streekbrouwerij starten. 
 
Mijn droom is om een aantal streekbrouwerijen te starten op verschillende plaatsen in België en in Tsjechië, en misschien nog in andere landen”, aldus nog Van Damme. “Deze brouwerijen zouden telkens lokale streekbieren brouwen, en hun kennis delen natuurlijk. Dit is duidelijk de trend vandaag. Overal duiken kleinere, lokale brouwerijen op, met vaak lekkere en natuurlijke bieren. Deze nieuwe trend gaat in tegen de trend van de 20ste eeuw, waarbij bieren een multinationale business werden en een beperkt aantal bieren wereldwijd gecommercialiseerd werden. De markt is aan de lokale ondernemers, in bierland!”, besluit hij.
 
B2B
 
De drie bieren van Viridis Vallis worden ook als eindejaarscadeau of voor bedrijfsevents gepositioneerd voor bedrijven, voor het personeel of voor externe relaties. Daarnaast kan het bier ook onder private label worden aangeboden, zoals in de bar The Poet in het Brussels Marriott Hotel Grand Place (als ‘The Poet’-bier).
 
 
 
 
Wenst u meer informatie of een interview, gelieve dan contact op te nemen
met Elsie Van Linthout bij Luna: 02 658 02 70, 0475 26 01 03, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Over Viridis Vallis
 
Viridis Vallis (dit betekent groene vallei) is de Hoeilaartse brouwerij van brouwer Kris Van Damme. De brouwerij biedt drie bieren aan: NOVA, VITA, en FELIX.
 
Meer informatie op www.viridisvallis.com

 

TOP