Leleux Associated Brokers behaalt ISAE 3402-certificatie voor 2019

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit - Luna
Tél : +32 2 658 02 91
GSM : +32 495 59 38 01
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
Leleux Associated Brokers behaalt
ISAE 3402-certificatie voor 2019 
 
Voor het negende jaar op rij behaalt de beursvennootschap
de certificatie zonder opmerkingen
 
Brussel, 20 november 2019 – Leleux Associated Brokers, de voornaamste onafhankelijke Belgische beursvennootschap, behaalt voor het negende jaar op rij de ISAE 3402-certificatie. Deze internationaal erkende certificering valideert opnieuw de controleprocedures van de beursvennootschap. Dat laat Leleux Associated Brokers toe om haar cliënten de kwalitatieve dienst te verlenen waaraan de beursvennootschap zo veel waarde hecht. Particuliere cliënten, en institutionele cliënten die diensten aan Leleux uitbesteden, genieten dankzij de certificatie van een garantie op het vlak van transparantie, controle en veiligheid van hun gedeponeerde effecten en liquiditeiten. Ze kunnen ook rekenen op een goede uitvoering van hun beurstransacties.
 
Zoals bij elk van de voorgaande acht jaren, behaalde Leleux Associated Brokers haar ISAE 3402-certificatie voor 2019 zonder opmerkingen. Dit certificaat garandeert de effectiviteit van de dagelijkse controles van de beursvennootschap. De certificering is het resultaat van een jaarlijks proces, en past binnen een internationaal erkende norm die getuigt van een goed operationeel beheer door de beursvennootschap. Langs de andere kant bevestigt het certificaat de beschermingsmechanismen voor de activa. De certificatie komt er na een audit van het onafhankelijke revisorenbureau Mazars. Het bureau houdt daarbij rekening met meer dan 100 verificatiepunten die betrekking hebben op de efficiëntie en de betrouwbaarheid van de interne controles waarvan de beursvennootschap zich al 90 jaar sterk maakt.
 
Olivier Leleux, Voorzitter van het Directiecomité van Leleux Associated Brokers legt uit: “In een wereld waarin er steeds meer regels zijn en die alsmaar afkeriger staat ten opzichte van risico’s, is het feit dat we de ISAE 3402-certificatie voor de negende keer behalen, een garantie van de kwaliteit van onze interne controles voor al onze cliënten. Deze certificatie houdt een minutieuze externe audit in van de interne controles die door de beursvennootschap opgezet zijn. Omdat wij de enige onafhankelijke beursvennootschap zijn in België met een ISAE 3402-certificaat, kunnen wij ons profileren als een serieuze en betrouwbare partner voor banken die dagelijks beursdiensten aan ons uitbesteden.
 
Voor verdere inlichtingen of interviews,
Gelieve contact op te nemen met Isabelle Schmit bij Luna:
+32 2 658 02 91, +32 495 59 38 01 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Leleux Associated Brokers
 
Leleux Associated Brokers werd opgericht in 1928 en is vandaag de eerste onafhankelijke Belgische beursvennootschap. Met een netwerk van meer dan 30 kantoren in heel België en meer dan 130 medewerkers, is de beursvennootschap lid van de grootste internationale beursmarkten. Leleux Associated Brokers biedt investeringsoplossingen gaande van beleggingsadvies tot portefeuillebeheer. Met meer dan 12.000 particuliere cliënten biedt Leleux Associated Brokers ook dienstverlening aan rond transacties en bewaring van roerende goederen voor 5 grote financiële instellingen.
Ontdek ons op www.leleux.be
TOP