ARAG brengt drie producten op de markt die compatibel zijn met de wet Geens

 

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel: +32 2 658 02 93 
Gsm: +32 495 59 38 06
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ARAG brengt drie producten op de markt
die compatibel zijn met de wet Geens
 
 
De wet Geens: recht toegankelijker maken via de rechtsbijstandverzekering
 
  • Tot 40% besparen op de prijs van een verzekering, met een maximum van 124€; 
  • Niet alle rechtsbijstandverzekeringen zijn fiscaal aftrekbaar.

Brussel, 2 September 2019 – ARAG, verzekeringsmaatschappij gespecialiseerd in rechtsbijstand, verheugt zich over de inwerkingtreding van de wet van minister van Justitie Koen Geens per 1 september. Die maakt ons rechtssysteem immers toegankelijker voor iedereen. Burgers kunnen nu, onder bepaalde voorwaarden, hun rechtsbijstandsverzekering fiscaal aftrekken. Zij kunnen zo  genieten van een jaarlijkse besparing. Het gaat hier echter niet om alle rechtsbijstandverzekeringen. De rol van de verzekeringsmakelaar is hierbij van belang. ARAG introduceert drie producten die compatibel zijn met de wet Geens.

ARAG sluit zich aan bij de makelaarswereld en verheugt zich over deze grote vooruitgang wat betreft de rechtsbescherming van de burgers. Mireille Urlus, CEO van ARAG, licht toe: «Deze beslissing is in overeenstemming met de missie van ARAG: «toegang tot ons rechtssysteem voor iedereen». Dit is de droom van de oprichter van ARAG.»
 
Lancering van 3 producten die compatibel zijn met de wet Geens
 
ARAG Belgium is een pionier in rechtsbijstand. De rechtsbijstandsverzekeraar had zich voorbereid op deze nieuwe wetgeving. In de geest van deze nieuwe wet lanceerde ARAG LegalU. LegalU geeft vanaf 1 september recht op het belastingvoordeel van maximaal 124 €, op voorwaarde dat men de drie modules onderschrijft die nodig zijn om van het voordeel te genieten:
  • «Consumer & Home» die, naast de standaarddekking, ook contractuele bouwgeschillen dekt;
  • «Family & Government» dekt administratieve problemen, maar ook geschillen in verband met een eventuele echtscheiding;
  • «Income, inclusief arbeidsrecht» beschermt het inkomen.
Naast LegalU, lanceert ARAG vandaag ook twee nieuwe producten voor particulieren die verder gaan dan de wet Geens: FISC Access en FISC Gold. 
 
FISC Access is de rechtsbescherming voor particulieren die staan op de bescherming van hun rechten en die de mogelijkheid van het belastingvoordeel zien als een kans om van een brede en voordelige bescherming te genieten.
 
Dit product dekt een groot aantal aspecten van het privé- en beroepsleven als werknemer of zelfstandige. De formule omvat de veelgevraagde garanties op het gebied van bouw-, echtscheidings- en arbeidsrecht. Voor deze formule bedraagt de belastingvermindering 116€ (inkomen 2019), wat overeenkomt met 40% van de premie.
 
FISC Gold is een versterkte all-inclusive formule met een groter interventiebudget. Het dekt de onderschrijver en zijn familie. De verzekering omvat ook het sociaal zekerheidsrecht (pensioenen, kinderbijslag, enz.). 
 
Mireille Urlus, CEO bij ARAG: «Het initiatief van minister Koen Geens is goed nieuws voor onze burgers. Dit is een belangrijke vooruitgang voor de bescherming van de rechten van iedereen in België. Minister Geens wilde zaken dekken waarbij de kans op rechtszaken relatief groot is en waar de verzekeraars geen dekking voor aanboden. De premie voor de courante juridische risico's van een gezin, is relatief laag in vergelijking met de mogelijke financiële kosten, zeker in geval van langdurige onderhandelingen en gerechtelijke procedures.»
 
Juridische risico's in verband met digitalisering ook in aanmerking genomen voor het belastingvoordeel
 
FISC Gold bevat ook de ‘delete service’-garantie, die de mogelijkheid biedt om schadelijke inhoud online te laten verwijderen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan over foto's of beledigende of compromitterende opmerkingen. Voor deze formule is de belastingvermindering maximaal, namelijk 124 € per jaar.
 
De wet Geens: betere dekking tegen lagere kosten dankzij de belastingaftrek
 
Met de wet Geens kunnen de verzekeringsnemers van de rechtsbijstandverzekering voortaan genieten van een belastingvermindering van 40% op de prijs van de dekking, met een maximumpremie van 310 €. Dit komt neer op een belastingvermindering van maximaal 124 € voor het fiscaal jaar 2020 (inkomen 2019). Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd.
 
Het gaat echter niet om alle rechtsbijstandverzekeringen. Welke verzekeringen - waar burgers toegang toe hebben - zijn fiscaal aftrekbaar onder de wet Geens? Als men bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering heeft die geïntegreerd is in de verzekering van een woning, geniet men dan van het belastingvoordeel? Niet noodzakelijkerwijs, omdat producten voor een specifieke bescherming, vaak geïntegreerd in een andere verzekering, niet altijd voldoen aan de brede voorwaarden die de wet stelt. De rol van de verzekeringsmakelaar is hier van belang. Als expert kan de makelaar de situatie van zijn klant analyseren en desgevallend voorstellen om bestaande producten te vervangen door een rechtsbijstandsverzekering die recht geeft op het belastingvoordeel. 
 

Mireille Urlus, CEO van ARAG
 
Wenst u meer informatie of een interview, gelieve dan contact
op te nemen met Isabelle Schmit bij Luna:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., +32 2 658 02 93 of +32 495 59 38 06,
of Elsie Van Linthout bij Luna: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0475 26 01 03
 
Over ARAG
 
ARAG is een internationale verzekeraar die in 1935 opgericht werd in Duitsland met de ambitie om zijn klanten een makkelijkere toegang tot het rechtssysteem te bieden. Oprichter Heinrich Faßbender had als motto: « Ieder individu moet zijn rechten kunnen doen gelden, niet alleen zij die het kunnen betalen ». De groep is actief in 19 landen, voornamelijk in Europa, maar ook in de Verenigde Staten en Canada. ARAG stelt wereldwijd meer dan 4000 mensen te werk en heeft een jaaromzet van ongeveer 1,6 miljard euros.
ARAG is sinds 1965 actief in België en is gespecialiseerd in rechtsbijstandverzekeringen. Daarvoor werkt ARAG met een netwerk van meer dan 2800 makelaars. De Belgische bedrijfzetel is gevestigd in Brussel en stelt 78 mensen te werk. ARAG België inde in 2018 in totaal 25 miljoen € aan verzekeringspremies. ARAG is een volledig onafhankelijke rechtsbijstandsverzekeraar in België. Dat garandeert de onafhankelijkheid bij de verdediging van iedere verzekerde.

 

TOP