Pascal Herroelen wordt ‘European Healthcare Coordinator’ bij ERA

 

Persbericht

 
Communicatiepartner:
Isabelle Baens bij Luna
Tel: +32 2 658 02 94
Gsm: +32 497 73 73 67
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Pascal Herroelen wordt ‘European
Healthcare Coordinator’ bij ERA
 
Mechelen, 29 augustus 2019 – Pascal Herroelen krijgt de functie van ‘European Healthcare Coordinator’ binnen Expense Reduction Analysts (ERA). Herroelen staat zo aan het hoofd van het ERA Healthcare-team (‘Expense Reduction Healthcare Solutions’). ERA houdt zich bezig met de optimalisatie van processen en kostenstructuren. Het Healthcare-team doet dat specifiek voor ziekenhuizen en rusthuizen. 
 
Pascal Herroelen krijgt de functie van ‘European Healthcare Coordinator’ binnen Expense Reduction analysts (ERA). Hij staat voortaan dus in voor de coördinatie van de Healthcare-groep, samen met 8 andere partners. “De groep bestaat momenteel uit zo’n 50 ERA Healthcare-partners uit heel Europa”, zegt Herroelen, ERA Senior Partner en European Healthcare Coordinator. “Het zijn stuk voor stuk specialisten in de gezondheidszorg.” 
 
Best practices, benchmarks en specialisaties
 
ERA zet met de sectorgroep en -verantwoordelijke nog meer in op het specialiseren van partners in specifieke domeinen. “Dat we ons organiseren per sector verhoogt de kennis en expertise en vergemakkelijkt de onderlinge communicatie en het delen van best practices”, zegt Herroelen. “Zo leren de partners continu van elkaar en worden ieders tips sneller in de praktijk omgezet. We informeren elkaar bijvoorbeeld over leveranciers, methodieken en innovaties in de sector. In de gezondheidszorg gaat het vaak om grootschalige aanbestedingen, hetgeen projecten complexer maakt en de zoektocht naar goede leveranciers soms bemoeilijkt.
 
Dankzij de sectorgroep wordt het ook eenvoudiger om benchmarks uit te werken. Zo zijn de partners goed op de hoogte van wat er momenteel gangbaar is binnen de sector. “Kennis van de prijzen en werkwijzen in verschillende landen, creëert een betere basis voor het uitwerken van creatieve oplossingen aan betere prijzen. Dit naast de optimalisatie van de processen zelf, waar ook heel wat voordelen uit voortkomen.” 
 
Naast de algemene kostencategorieën (telecom, kantoorbenodigdheden, energie, …), zijn er binnen de sector bovendien nog specialisaties mogelijk in verschillende thema’s die behoren tot de core business van ziekenhuizen. Bij ERA Healthcare Solutions, zijn er bijvoorbeeld partners die veel ervaring hebben met medische gassen, disposables, farma of onderhoud van medische apparatuur. Binnen de Healthcare-groep zullen de partners makkelijker beroep kunnen doen op ieders specialistische kennis. 
 
Het parcours van Pascal Herroelen
 
Herroelen studeerde Rechten aan de Universiteit van Luik en heeft meer dan 25 jaar ervaring in senior managementfuncties bij verschillende multinationals (o.a. Caterpillar, ABX, DSV en Xpedys). Tijdens zijn loopbaan verkreeg hij diepgaande kennis van logistiek. Als ERA-partner heeft hij de laatste 6 jaar gebruikt gemaakt van die logistieke expertise om zich te specialiseren in de optimalisatie van werkprocessen en kosten in ziekenhuizen en rusthuizen. 
 
 
Wenst u meer informatie of een interview,
neem dan contact op met Isabelle Baens bij Luna:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., +32 2 658 02 94 of +32 497 73 73 67. 
 
Over ERA
 
Expense Reduction Analysts (ERA) werd in 1992 opgericht als een internationaal adviesbureau en is vandaag actief in meer dan 25 landen. De consultants van ERA zijn gespecialiseerd in het terugdringen van niet-strategische bedrijfskosten. Dankzij haar ‘No cure, no pay’-formule, kent ERA een groeiend succes: de organisatie telt momenteel wereldwijd meer dan 650 consultants, waarvan 275 in Europa en 16 in België.
 
 
In 2019 verwacht de organisatie een mondiale omzet van 100 miljoen euro. De Belgische klantenlijst vermeldt intussen namen uit een zeer brede waaier van sectoren, zoals de retail- (o.a. Decathlon), media- (o.a. JCDecaux), financiële (o.a. Bank Degroof Petercam), industriële (o.a. Knauf), IT-services (o.a. Cegeka), zorg- (een twintigtal ziekenhuizen en een honderdtal rusthuizen), onderwijs- (o.a. The British School of Brussels) en non-profit sector (o.a. de Koning Boudewijn Stichting).

 

TOP