Online Grafics/Lab9 neemt Xpert-IT over

 

Persbericht

Contact communicatiepartner:
Audrey Vandecauter bij Luna
Tel: 02 658 02 79
0495 59 38 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Online Grafics/Lab9 neemt Xpert-IT over
 
  • Apple-specialist zet uitbreiding voort met vestigingen in Antwerpen en Limburg
  • Online Grafics blijft inzetten op B2B, in aparte structuur naast de Apple-winkels
  • Vestigingen nu in 6 Belgische provincies + Brussel
Kortrijk, 15 juli 2019 – Na de overname van CAMi in oktober 2018 door Lab9 Stores, neemt Online Grafics nu ook B2B-speler Xpert-IT over. Online Grafics is het moederbedrijf van Lab9 Stores. Door het aanboren van de Limburgse en Antwerpse markt, zet Online Grafics/Lab9 een belangrijke stap voor zijn verdere groei. De organisatie heeft hiermee een vestiging in bijna alle Vlaamse provincies én in Brussel en Luik: een B2B-vestiging en/of een Apple Premium Reseller-winkel. Al het personeel van Xpert-IT gaat mee over. De groep Online Grafics/Lab9 telt hiermee meer dan 90 medewerkers. Ze zijn de uitgesproken nummer 2 op de Belgische Apple-markt.
 
Geert Coolman, CEO van Online Grafics/Lab9: “We beschouwen Xpert-IT als een nieuwe partner van onze bestaande bedrijven, waar we nauw gaan mee samenwerken. het plan is dat er 10 mensen bijkomen in het team van Xpert-IT in de volgende 5 jaar; dat is meer dan een verdubbeling. Daarnaast zal er ook bij Online Grafics verdere groei zijn als gevolg van de overname. Wij blijven inzetten op B2B in een aparte organisatie, met name Online Grafics samen met dochter Xpert-IT. In een retailomgeving, met name Apple-winkels, ligt de focus op B2C, wat moeilijk te combineren is met B2B. Die zijn bij ons dan ook ondergebracht in een aparte structuur, nl. Lab9 Stores. Met deze overname versterken we ons leiderschap nog qua oplossingen die we aanbieden in de zakelijke Apple-markt, en zijn we klaar voor verdere groei”.
 
Xpert-IT, opgericht in 2012, is een bedrijf dat IT-oplossingen en IT-dienstverlening op maat biedt voor zelfstandigen en kmo’s. De IT-specialist richt zich op de traditionele markt van Apple, de grafische sector, maar heeft ook een aanbod op maat voor architecten en andere bedrijfstakken die een Apple-omgeving wensen. De omzet van Xpert-IT bedraagt ongeveer 2,4M€, gerealiseerd met zo’n 1500 actieve klanten. Het bedrag van de overname wordt niet bekend gemaakt.
 
Xpert-IT is momenteel gevestigd in Deurne en Hasselt en wordt nu overgenomen door de West-Vlaamse Apple-specialist Online Grafics. Xpert-IT wordt bijgevolg een dochterbedrijf van Online Grafics dat alle aandelen overneemt van de huidige aandeelhouders. De locaties in Deurne en Hasselt blijven bestaan; Xpert-IT blijft ook verder inzetten op de regio’s Antwerpen en Limburg. Het merk Xpert-IT blijft ook bestaan en het bedrijf blijft operationeel onafhankelijk.
 
Xpert-IT: verdere groei en een uitbreiding van de Apple-activiteiten
 
Xpert-IT wilde de groei van de onderneming garanderen. De overname was voor hen eveneens een unieke kans om opnieuw Apple-producten te kunnen aanbieden via de Apple Premium Resellers binnen Online Grafics/Lab9. Ze ambiëren ook een professioneel servicepunt te worden voor Apple. Dankzij Lab9 Education, die onderwijsinstellingen ondersteunt bij de inrichting van hun ICT-omgeving, ook een divisie van Online Grafics, zal Xpert-IT ook toegang krijgen tot de verkoop van Apple-producten in scholen. De verkoop en ontwikkeling van Xpert-IT zal hierdoor sterk stijgen in haar eigen regio’s, Antwerpen en Limburg. Xpert-IT is vooral gericht op service en heeft geen sales- & marketingteam. Online Grafics heeft echter een grote expertise op dat vlak. Sales en marketing zullen bijgevolg sterk uitgebouwd worden.
 
Xpert-IT bestaat uit een team van 7 mensen. Een aantal medewerkers komen van de vroegere Apple Premium Reseller S&S, die in 2011 overgenomen werd door Switch. Het team van Xpert-IT zal na de overname autonoom verder werken. De vier huidige bestuurders blijven verder werken voor het bedrijf.
 
Kurt Verbunt, Manager van Xpert-IT: “We hebben zeer bewust gekozen voor een onderkomen binnen de groep Online Grafics/Lab9. Er valt nog heel wat te doen met Apple in B2B. Zowel in de zakelijke als in de grafische markt. We richten ons daarbij op segmenten met veel meerwaarde, met name omgevingen waarin krachtige en/of grafische computers belangrijk zijn. Ook omgevingen waarin iPad’s een rol spelen als onderdeel van business processen, zijn interessant voor ons. Binnen de groep Online Grafics/Lab9 kunnen we volop gaan voor groei, als zelfstandig functionerend bedrijf, en daar kijken we erg naar uit.
 
Ontwikkeling in B2B in Apple- en grafische omgevingen
 
Met deze overname blijft Online Grafics inzetten op B2B met een Apple-omgeving en op de grafische sector. Door de vestigingen van Xpert-IT in de Limburgse en Antwerpse markt die er nu bijkomen, zet Online Grafics een belangrijke stap voor zijn verdere groei. Het bedrijf heeft er al B2B-klanten. Deurne en Hasselt zijn daarnaast goede locaties voor het opstarten van een Apple Service Locatie, en zijn eveneens opportune opleidingslocaties.
 
Online Grafics krijgt met deze aankoop toegang tot de uitgebreide expertise van Xpert-IT in B2B, met onder meer interessante eigen service modules. Online Grafics krijgt ook toegang tot het cloudaanbod van Xpert-IT. De IT-specialist heeft eveneens een aanbod in VoIP en camerabeveiliging en een uitgebreide expertise in Architectuur , dat Online Grafics niet heeft.
 
De juridische structuur
 
Online Grafics nv is de juridische naam van volgende divisies: Lab9 Grafics - Lab9 Supplies - Lab9 Business - Lab9 Education - Lab9 Academy. Lab9 Stores nv is een zelfstandige dochteronderneming van Online Grafics. Xpert-IT wordt eveneens een zelfstandige dochteronderneming en dus een zusterbedrijf van Lab9 Stores. Alle activiteiten van Online Grafics en haar dochterondernemingen zijn verzameld onder de merknaam Lab9.
 

Geert Coolman, CEO van Online Grafics/Lab9

Kurt Verbunt, Manager Xpert-IT
 
 
Wenst u meer informatie of een interview, gelieve
dan contact op te nemen met:
Audrey Vandecauter bij Luna: 02 658 02 79, 0495 59 38 00, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
of Elsie Van Linthout bij Luna op 0475 26 01 03, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Over Online Grafics / Lab9
 
Lab9 Stores werd opgericht in 2007 en stelt 44 mensen te werk in België. Het bedrijf boekte in 2018 een omzet van 27 miljoen euro. Lab9 Stores is een Apple Premium Reseller en heeft winkels in Brugge, Brussel, Kortrijk, Roeselare, Ieper, Luik en Aalst.
 
Lab9 Stores is een dochter van Online Grafics nv, dat meer dan 25 jaar ervaring heeft met de integratie van Apple-producten in de grafische sector. De activiteiten van Online Grafics zijn vandaag verzameld onder de merknaam Lab9. Online Grafics werd opgericht in 1993, telt 43 medewerkers en boekte in 2018 een omzet van 19 miljoen euro.
 
Online Grafics is gestart als een systeemintegrator in de grafische sector. Vandaag leveren ze oplossingen voor de volledige IT-sector op basis van de Apple-platformen. Zo verzorgt het bedrijf bij klanten de integratie tussen Microsoft Office en Windows systemen in een Apple-omgeving. Daarnaast levert het bedrijf ook diensten aan fotografen en in het onderwijs. Als Adobe Platinum partner zijn ze de grootste in België voor de verkoop van Adobe licenties. Daarbij beschikken ze over een groot aantal opleidingsactiviteiten om hun klanten beter met de Adobe software te leren werken.
 
 
Over Xpert-IT
 
Xpert-IT is een B2B IT-integrator met vestigingen in Deurne en Hasselt. Het bedrijf stelt 7 mensen tewerk, heeft zo’n 1500 actieve klanten, en realiseerde in 2018 een omzet van 2,4 M€.
 

 

TOP