Skwarel: al 2000 online PB-formulieren besteld

Persbericht


Communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel: +32 2 658 02 93
Gsm: +32 495 59 38 06
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Skwarel: al 2000 online
PB-formulieren besteld

 

Het formulier is de eerste online toepassing voor hulp
bij de aangifte van de personenbelasting
 

Brussel, 20 juni 2019 – Skwarel boekt steeds meer succes in België met de lancering van de eerste online toepassing voor hulp bij de aangifte van de personenbelasting (PB) voor boekhoudkantoren. Sinds de lancering enkele maanden geleden werden er al 2000 formulieren besteld. Skwarel hoopt tegen 2020 meer dan 20.000 exemplaren verkocht te hebben. De onderneming wil blijven groeien, onder meer dankzij nieuwe ontwikkelingen. Een verbinding met de e-Box van de burger maakt het mogelijk om de fiscale fiches 281 automatisch op te halen en een nieuwe boodschappendienst zal de samenwerking tussen boekhouder en cliënt nog verbeteren.

In België worden er jaarlijks zo’n 7.000.000 belastingaangiften ingediend, waarvan 17% door boekhouders. Ongeveer 1,2 miljoen belastingaangiften gebeuren dus door boekhouders. Skwarel wil zich positioneren in deze markt en marktleider worden.

Philippe Denis, CEO van Skwarel, legt uit: “In 2019 werden er in België al meer dan 2000 digitale formulieren voor de personenbelasting (PB) besteld bij Skwarel. In 2020 schatten we er meer dan 20.000 te zullen verkopen aan de boekhoudkantoren.

Skwarel wil zijn groei graag voortzetten: “Een verbinding met de e-Box van Belgische burgers maakt de automatische ophaling van de fiscale fiches type 281 mogelijk. De eindgebruiker moet deze dan niet meer manueel invoeren”, vervolgt Philippe Denis.

"Skwarel zal ook een nieuwe boodschappendienst ontwikkelen. Daarmee kan de cliënt steeds vragen stellen aan zijn boekhouder tijdens het invullen van zijn aangifte. Dat versterkt de adviserende rol van de boekhouder en optimaliseert de samenwerking tussen hem en de klant. Skwarel wacht nog op enkele vergunningen en de verbinding met de FOD Financiën om de fiscale fiches te kunnen ophalen. De boodschappendient zou begin 2020 beschikbaar moeten zijn.

Twee afzonderlijke producten

Het online PB-formulier van Skwarel vergemakkelijkt de samenwerking tussen de boekhouders en de klanten waarvoor ze de PB-aangifte indienen. Het product ‘Tax’ is een aanvulling op de ‘Business’ module die door Skwarel werd ontwikkeld. Dat laatste verbetert de samenwerking tussen boekhouders en bedrijfsleiders of zelfstandigen. Het bevat functies zoals online boekhouding, een slim systeem voor berichtuitwisseling, een drop zone voor facturen, enz. Het digitale PB-formulier kan geïntegreerd worden in het basisprogramma, maar is ook afzonderlijk beschikbaar.

De voordelen van het digitale PB-formulier

Dankzij deze toepassing kunnen boekhouders onder meer:

  • 30% van de werkuren besparen per PB-aangifte,
  • beschikken over een gecertifieerd bewijs van de antwoorden van de klant voor meer veiligheid,
  • de PB-procedure conform maken met de GDPR
  • een nieuwe manier van samenwerken aanbieden aan de klant.

De boekhouders kunnen de fiscale informatie makkelijker verzamelen door de gebruiker te vragen een online formulier in te vullen in 6 stappen. Het formulier is steeds aangepast aan ieders fiscale situatie. De gebruiker wordt geauthentificeerd op het platform. Hij geeft de informatie in op zijn eigen ritme in de loop van het jaar en zijn gegevens worden bewaard op een beveiligd platform. De gebruiker moeten ongewijzigde informatie dus niet jaarlijks invullen in het formulier. Skwarel houdt deze gegevens jaar na jaar bij. Op termijn zal de gebruiker geauthentificeerd worden via een digitale handtekening.

Een duidelijke werkflow en digitale interactie met de cliënt

Francis Salaets, belastingconsulent bij vennootschap K2F in Zaventem en Leuven, gebruikt het digitale PB-formulier dit jaar voor het eerst: “We kozen voor de online toepassing van Skwarel omdat deze een duidelijke workflow biedt voor het beheer van onze aangiften in de personenbelasting. Ze werkt met een stapsgewijze aanlevering van documenten. Het is bovendien het enige formulier in zijn soort waarbij een digitale interactie met de cliënt mogelijk is.

De dossierbeheerders op ons kantoor vinden dankzij het PB-formulier de aangeleverde informatie gemakkelijk en gestructureerd terug. We vermijden namelijk dat we via diverse digitale kanalen documenten ontvangen. De informatie in het PB-formulier kan nadien makkelijk verwerkt worden in Sofisk, het softwarepakket dat we gebruiken om alle gegevens in te laden op Tax-on-web.

Het formulier zorgt daarnaast ook voor een officiële bevestiging van de gegevens door de klant. Wanneer alle informatie ingegeven is in het dossier, is de laatste stap steeds dat de klant het PB-formulier ondertekent als zijnde volledig. Indien er in een aangifte informatie ontbreekt over bijvoorbeeld buitenlandse rekeningen of personen ten laste, is dit vanaf nu mede de verantwoordelijkheid van de cliënt.

Voor de klanten is het een erg duidelijk en begrijpelijk formulier, zeker in vergelijking met het formulier op Tax-on-web. Via een eenvoudige ‘ja/nee-wizard’ voegen ze informatie en bijhorende attesten toe aan het formulier. Voor hen is het een enorm handige tool. Momenteel gebruiken we het PB-formulier voor zo’n 100 dossiers, maar dat aantal willen we nog verhogen in de toekomst.

Het gebruik van Skwarel vereist geen enkele installatie.

Bekijk voor meer informatie over deze toepassing de video via onderstaande link: https://www.skwarel.com/nl/formulier-personenbelasting/

 

 
Philippe Denis, CEO van Skwarel
 
 
Voor meer informatie of een interview, aarzel niet om contact
op te nemen met Isabelle Schmit bij Luna:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of +32 2 658 02 93 of +32 495 59 38 06


Over Skwarel
Skwarel werd opgericht in oktober 2013. De webapplicatie is verbonden met boekhoudsoftware en automatiseert en versterkt de samenwerking tussen boekhouders en hun cliënten. Skwarel helpt boekhouders om de overstap te maken naar de digitale wereld. Om het hoofd te bieden aan de technologische en menselijke uitdagingen die dat met zich meebrengt, verdiept Skwarel zich in de dagelijkse activiteiten van boekhouders om zo hun noden te begrijpen. Skwarel maakt het mogelijk om alle bewijsstukken te dematerialiseren, cliënten permanente toegang te verschaffen tot hun boekhouding en een gecentraliseerde communicatie tot stand te brengen. De toepassing genereert automatische en gepersonaliseerde berichten om ontbrekende informatie bij de ondernemers op te vragen. Skwarel richt zijn inspanningen op de ergonomie en de voortdurende zoektocht naar oplossingen om de uitwisselingen (documenten, cijfers, adviezen enz.) te vergemakkelijken tussen boekhouders en ondernemers. Vandaag zijn er meer dan 70.000 verbindingen en worden er meer dan 500.000 facturen uitgewisseld per trimester op Skwarel. De applicatie is compatibel met de volgende software: Winbooks, Bob en Expert/M Plus en Exact Online. Ze wordt gecommercialiseerd in België en in het Groothertogdom Luxemburg. Skwarel heeft een team van 9 medewerkers en is gevestigd in Etterbeek. Voor meer informatie, zie: www.skwarel.com

TOP