Belgische startup Ledea lanceert haar eerste haute-couturecollectie

Persbericht


Contact communicatiepartner:
Isabelle Schmit bij Luna
Tel: +32 2 658 02 93
Gsm: +32 495 59 38 06
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Belgische startup Ledea lanceert
haar eerste haute-couturecollectie
 
Brussel, 11 juni 2019 –Ledea lanceert haar eerste haute-couturecollectie. De collectie bevat jurken binnen vier thema’s: Gala, Cocktail, Wedding (huwelijk) en Garden Party (tuinfeestje). Ledea is een Belgische startup opgericht door drie jonge Brusselaars, die avond- en bruidsjurken aanbieden voor vrouwen ongeacht hun model. De professionele carrières van de drie jonge ondernemers staan echter ver af van de modewereld. De twee jonge vrouwen werken als verpleegkundige in een RVT. Hun mannelijke medeoprichter werkt in een transportbedrijf en beëindigt zijn studie in buitenlandse handel. 
 
Vrouwen die zich mooi voelen zoals ze zijn
 
Ledea biedt haute couture avond- en bruidsjurken, voor vrouwen ongeacht hun model. Het concept ontstond uit de samenwerking tussen drie jonge Brusselaars; Amina Nehal, Nella Diangani, twee jonge vrouwen van 24 en 25, en Paterne Masubimana. De twee jonge vrouwen vonden nauwelijks aantrekkelijke avond- en bruidsjurken, aangepast aan hun vrouwelijke vormen. Ze besloten dat er ruimte was voor een nieuw Belgisch haute-couturemerk waarmee vrouwen kunnen schitteren, ongeacht hun figuur: Ledea. 
 
Amina Nehal, medeoprichter van Ledea: “We willen kleding bieden voor de vrouw die zichzelf aanvaardt zoals ze is, maar ook het zelfvertrouwen van onze klanten boosten opdat ze zich goed in hun vel en mooi voelen. De bedoeling van onze privé-showroom is dat elke afspraak persoonlijk is zodat we kunnen ingaan op de behoeftes van de klant." 
 
Eerste collectie 
 
Ledea bereidt zich al een jaar voor op haar eerste eigen collectie. De drie jonge oprichters hebben al aan hun merk gewerkt en klanten ontvangen in hun eigen showroom. Op basis van hun ervaringen hebben ze hun eerste eigen collectie zelf ontworpen. 
 
De 14 jurken uit deze eerste collectie van Ledea werden dus in België ontworpen.
 
Vervolgens werden ze met de hand genaaid. De stoffen en materialen werden zorgvuldig gekozen door de oprichters en zijn afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije en Indië.  Alle modellen zijn beschikbaar in de maten XS tot 5XL en zijn eveneens op maat verkrijgbaar.
 
De verschillende jurken zullen tijdens een lanceringsevenement op 25 juni aan het publiek worden gepresenteerd. Er zijn 4 thema’s: Gala, Cocktail, Wedding (huwelijk) en Garden Party (tuinfeest). Elke jurk heeft haar eigen verhaal en zal worden gepresenteerd in een aangepaste setting.
 
Een atypische professionele achtergrond 
 
Amina Nehal: "Ledea was een uitdaging die we wilden aangaan. We wilden het potentieel van de Belgische jongeren benadrukken."
 
De professionele carrières van de drie jonge ondernemers staan ver af van de modewereld. Nella Diangani en Amina Nehal werken als verpleegsters in een RVT en zijn in het bezit van een Bachelor in bijzonder onderwijs en psycho-educatieve ondersteuning. Hun mannelijke medeoprichter werkt in een transportbedrijf en beëindigt zijn studies in buitenlandse handel.
 
De drie oprichters beschouwen echter hun professionele achtergrond als een troef. 
"Onze ervaring maakt dat we aandacht hebben voor detail en kwaliteitsvol werk en dat we het belang van marketing kennen en ons merkimago koesteren. Het is ook mede door onze werkervaring dat we hoge normen hanteren op vlak van ethiek en klantenrelaties”, vertelt Amina Nehal.  
 
Ledea is gericht op een volledige en kwaliteitsvolle dienstverlening, van het ontvangen van de klant in hun privéshowroom tot de klantendienst. De geparelde jurken worden bijvoorbeeld geleverd met extra parels voor in het geval dat ze vervangen zouden moeten worden. 
 
Klanten die vroeger naar Parijs gingen om deze soort jurken en de bijhorende diensten te vinden, hebben nu een adres in Brussel waar ze terechtkunnen. 
 
 

De drie jonge ondernemers: Paterne Musabimana, Amina Nehal en Nella Diangani
 
°°°
 
Ter attentie van de redactie 
 
Op 25 juni vanaf 19u vindt de lancering van de nieuwe collectie van Ledea voor potentiële klanten plaats. Het evenement markeert de officiële lancering van het merk. Wil je graag op dit evenement aanwezig zijn? Wens je meer informatie of een interview? Gelieve dan contact op te nemen met Isabelle Schmit bij Luna: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of +32 2 658 02 93 of +32 495 59 38 06. 
 
Over Ledea
 
Ledea, gevestigd in Anderlecht, werd opgericht door drie Brusselse jongeren, Nella Diangani, Amina Nehal en Paterne Musabimana. Ledea is een Belgische startup gespecialiseerd in haute couture voor vrouwen ongeacht hun model.
Voor meer informatie: ledeadress.com
 
TOP